Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wspomnienia... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wspomnienia-67136/)

Prezesik 22.08.2006 21:42

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Natomiast piękna jest muzyka. Już chciałem zapytać, czy ktoś może (jakimś cudem) nie ma namiarów na nuty do tego, ale jak znam tytuł, to sam poszukam.

Jak by Ci się udało zdobyć, to ja bym był bardzo wdzięczny za udostępnienie. Szukałem i nic :nie:
Jeszcze muszę popytać parę osób, więc możliwe, że mi również uda się zdobyć nuty i wtedy oczywiście "podzielę się" ;)

andrzejj9 22.08.2006 21:51

Cytat:

Napisany przez Prezesik
Jak by Ci się udało zdobyć, to ja bym był bardzo wdzięczny za udostępnienie. Szukałem i nic :nie:
Jeszcze muszę popytać parę osób, więc możliwe, że mi również uda się zdobyć nuty i wtedy oczywiście "podzielę się" ;)

Tzn. ja myślałem bardziej o znalezieniu tego w midi i przerobieniu midi na nuty. Ewentualnie znalezieniu mp3, przerobieniu na midi i przerobieniu na nuty ;)

Łatwiej chyba będzie (nawet nie mając jeszcze programów do tego) niż szukanie samych nut, bo z tym to raczej kiepsko..

Prezesik 22.08.2006 21:53

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Tzn. ja myślałem bardziej o znalezieniu tego w midi i przerobieniu midi na nuty. Ewentualnie znalezieniu mp3, przerobieniu na midi i przerobieniu na nuty ;)

Łatwiej chyba będzie (nawet nie mając jeszcze programów do tego) niż szukanie samych nut, bo z tym to raczej kiepsko..

Mam kolegę, który ma bardzo duży zbiór nut, w tym także z filmów. Poza tym mam wtyki w Szkole Muzycznej w Choszcznie, więc spróbować można ;)

pops 22.08.2006 21:59

Cytat:

Napisany przez Prezesik
Mam koleg***281;, kt***243;ry ma bardzo du***380;y zbi***243;r nut, w tym tak***380;e z film***243;w. Poza tym mam wtyki w Szkole Muzycznej w Choszcznie, wi***281;c spr***243;bowa***263; mo***380;na ;)

to jak masz wtyki to znajd***378; kogo***347; kto gra na klawiszach i niech wam to zapisze ze s***322;uchu, jak kto***347; jest dobry to mu to zajmie 15 minut, ja jestem lama i zaj***281;***322;o by mi to ze dwa dni wi***281;c wam tego nie zrobie.

Prezesik 22.08.2006 22:07

Cytat:

Napisany przez pops
to jak masz wtyki to znajdź kogoś kto gra na klawiszach i niech wam to zapisze ze słuchu, jak ktoś jest dobry to mu to zajmie 15 minut, ja jestem lama i zajęło by mi to ze dwa dni więc wam tego nie zrobie.

znam dosyć sporo takich osób, ale w wakacje większość z nich nie ma czasu i jest nieuchwytna. W roku szkolnym też zresztą nie za bardzo, bo to głównie nauczyciele w Szkole Muzycznej. Inni to studenci.
Ja sam może i bym się tego podjął, ale zajęłoby mi to sporo czasu, a moje nerwy by tego nie wytrzymały. Ostatnio brak mi cierpliwości

Remix 23.08.2006 00:38

Witam!

Nie ma wi***281;cej, bo bym sobie poogl***261;da***322;...

Jak jade samochodem i s***322;ucham Boba Marley'a to sobie wspominam stare dobre czasy :)

Kris 23.08.2006 07:40

Ilość załączników: 1
Załączam tabulatury na gitarę.

rycho 23.08.2006 08:35

Cytat:

Napisany przez Remix
Witam!

Nie ma więcej, bo bym sobie pooglądał...

Jak jade samochodem i słucham Boba Marley'a to sobie wspominam stare dobre czasy :)

A to się porobiło.
Młodsze pokolenie słucha artystów umarłych przed ich narodzinami.
Za "moich czasów"...
To by było nie do pomyslenia.:)

kraluk 23.08.2006 09:32

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Przyjemna animacja, choć jak dla mnie bez rewelacji. Przede wszystkim moim zdaniem powinna być trochę dłuższa. A tu się kończy w momencie, kiedy właściwie powinna się dopiero 'rozkręcić'..

Heh... Niestety jest ona uzależniona od muzyki, a ona w oryginalne ma lekko ponad 2 minuty ;)

andrzejj9 23.08.2006 10:25

Cytat:

Napisany przez kraluk
Heh... Niestety jest ona uzależniona od muzyki, a ona w oryginalne ma lekko ponad 2 minuty ;)

Czy ja wiem.. Tzn. nie przeczę, że oryginał może tyle mieć, ale co to za problem zapętlić, czy nawet lekko zmiksować. Zauważ, że jak kończy się animacja i zaczynają napisy, to muzyka znowu się 'włącza'. Spokojnie mogłaby temu dalej towarzyszyć animacja..

Ale.. nie będę czepiał się autora. Miał pewien zamysł i go po swojemu zrealizował. Efekt jest bardzo dobry. Ja tylko.. czuję pewien niedosyt ;)

rycho 23.08.2006 10:27

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Czy ja wiem.. Tzn. nie przeczę, że oryginał może tyle mieć, ale co to za problem zapętlić, czy nawet lekko zmiksować. Zauważ, że jak kończy się animacja i zaczynają napisy, to muzyka znowu się 'włącza'. Spokojnie mogłaby temu dalej towarzyszyć animacja..

Ale.. nie będę czepiał się autora. Miał pewien zamysł i go po swojemu zrealizował. Efekt jest bardzo dobry. Ja tylko.. czuję pewien niedosyt ;)

A czy nie o to chodzi?

Prezesik 23.08.2006 12:26

Cytat:

Napisany przez rycho
A to się porobiło.
Młodsze pokolenie słucha artystów umarłych przed ich narodzinami.
Za "moich czasów"...
To by było nie do pomyslenia.:)

Masz rację.
Ja też co raz częściej sięgam do starych piosenek i widzę że moi znajomi też.

rycho 23.08.2006 12:41

Cytat:

Napisany przez Prezesik
Masz rację.
Ja też co raz częściej sięgam do starych piosenek i widzę że moi znajomi też.

Ale dlaczego?
Dlaczego?
Nic nowego nie da się już stworzyć?
Zawsze "młode pokolenie " mialo swoją myzykę.
Teraz widze na przykładzie swojej córki, że tak nie jest.
HIP HOP?
Są artyści Hip Hopu.
Nie wchodzi?
Głębiej?

malaczarna 23.08.2006 12:44

nie ma teraz ludzi(albo raczej jest ich bardzo malo), ktorzy umieja spiewac, grac, tworzyc dobra muzyke:(, Ci ktorzy umieja nie maja kasy aby sie wybic:(.

Smartek 23.08.2006 12:48

Cytat:

Napisany przez rycho
HIP HOP?
Są artyści Hip Hopu.

W hiphopie tez niestety trzeba siegac do lat 90'.

Najlepszy okres to 1996-2000 i juz pewnie nigdy tak genialnego nie bedzie.. :-(.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:06.