Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.08.2002, 22:46   #1
/||\aster
Gość

www.czateria.pl

prosilbym o pomoc. Mianowice czy ktos z was siedzi na tym czacie, jest to czat z interii. jezeli tak to czy jest jakis sposob aby sie dowiedziec od danej osoby IP.Bardzo bym prosil o pomoc. Prosilbym o wszelkie sugestie dotyczace jak sie dowiedziec od tej osoby IP.
Z gory dzieki
pozdrawiam.
  Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.08.2002, 02:13   #2
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Z twojej strony nie wiele można ustalić, jeśli ktoś ma dostęp do takich informacji to admin serwera tzn. jak się logujesz to w logach serwera zostaje, że: logowałeś się danego dnia z takiego a takiego ip, z takim a takim nickiem(najprawdopodobniej tak jest). Wszystko zależy od tego czy interia ma wystarczająco duży dysk na gromadzenie bzdur, program czatowy napewno ma taką opcję jak zapisywanie logów.

Są 4 wyjścia:
1. Znasz kogoś kto ma dostęp do logów czatu np. admin serwera
2. Możesz się włamać na ich serwer i skopiować sobie plik z logami- jak Ci się uda to się pochwal(i powiedz jak to zrobiłeś), bo skubańce mają niezłe zabezpieczenia.
3. I najbardziej realne, zmuś osobę którą chcesz namierzyć, żeby pogadała z Tobą na gg, powergg ma taką opcję jak invigilacja(pokazuje prawdziwy status-widać Cię nawet jak pracujesz jako niewidoczny), która przy okazji pokazuje ip komputera z którym się łączysz(chyba ta osoba musi Cię dodać do kontaktów).
4. Podobnie realne jak 3. Postaw serwer http, niemusisz u siebie(jak chcesz to podeśle Ci fox serwer pod windowsa) wystarczy, że zrobisz stronke np na interii, nie musi tam być nic ciekawego byle byś tą osobę zmusił, żeby weszła na podaną przez ciebie stronę i będziesz ją miał w statystykach.

Jak już masz kogoś ip i chcesz się dowiedziec gdzie ten siedzi to albo traceroute i whois, albo visualroute.

Ale:

Musisz jeszcze wiedzieć, że istniej cos takiego jak ip rutowalne i nie rutowlne. Jak ten ktoś ma to pierwsze to go masz, a jak stoi za natem tzn. nie ma rutowalnego(publicznego ip) to zobaczysz ip routera albo serwera proxy, co da ci tyle, że będziesz wiedział w jakiej sieci ten ktoś jest.

Kolejne ale:
a. Jeśli ten ktoś się nudzi to może podmienić hosta(ip) na jakiegoś zupełnie obcego np. z pakistanu, usa, ivory cost itd. Wtedy wysyłasz maila do admina tego serwera przez który się łączy(podmienia hosta)z pytaniem: jaki ten ktoś ma host pierwotny(teoretycznie)-a on na 99,9% Cie olewa.

b. Jeśli się nudzi i jest blondynką to postępujesz jak w punkcie a., niestety z tym samym skutkiem co w punkcie a.

c. Jeśli się nie nudzi i nie jest blondynką to postępujesz jak w punkcie a. ale skutek jest najprawdopodobniej taki jak w punkcie a. i b.
Stary 17.08.2002, 02:20   #3
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wydaje mi się, że widziałem Cię z tym pytaniem na jakiejś grupie. To chyba było na alt.pl.comp.hacking? Dobrze mi się wydaje?
Stary 17.08.2002, 05:43   #4
/||\aster
Gość

Bas dzieki za rady. teraz ci odpowiem.
Otoz wlamywac sie za bardzo nie umiem, ale mam znajomego admina (reda ktory pilnuje pozadku)i podal mi tylko GG od klienta ale zgodnie z tym co mowiles zainstalowalem power gg i czekam na klienta az sie pojawi.Bas dzieki za rady i odpowiedec. Jeszcze jedno nie pytalem sie na innych forum o to. Dalem posta tylko tutaj.
Bas jeszcze raz dzieki.
Stary 17.08.2002, 05:50   #5
/||\aster
Gość

Bas jeszcze jedno moze dasz mi jakies rady dotyczace, wlamu do tego klieta, on na pewno nie ma dobrych zabezpieczen. Jezeli daloby sie to na privie lub
dzieki
pozdrawiam
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: