![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
PIII 450 128 MB ? Da się oglądać divix ?
Witam !
Wszędzie pytam to i tu zapytam - da się odtwarzać divx/xvid na konfiguracji : - Pentium III 450 MHz - płyta Intel BX - RAM 128 MB - grafika Riva TNT2 z TV out - muza SB Live 1024 (z digital out) - Win98 Na cdrlab postraszyli mnie chłopaki,ze się nie da (szczególnie nowe filmy). A co tu sądzicie Panowie ? Jabba |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jabba - tak jak pisali na cdrlabie: da sie ale bez postprocessingu
jesli chodzi Ci tylko o to zeby ogladac to spox, ewentualnie pomysl na dwymiana kartu na jakiegos matroxa z demobilu lub chociaz ati (wyjscia TV o niebo lepsze) winde warto by tez zoptamalizoac pod kontem filmow - czyli usunac z niej wszystko co nie jest do tego potrzebne |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Chyba ATI - łatwiej dostać...
Jabba |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
a nie lepiej na slabym sprzecie linux'a z consoli i na TV ...
![]() na winde szkoda zasobow ;/
![]() |
#5 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Cytat:
Jabba >>"Windą bliżej"<< ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Na DivX`y musisz mieć min karte 8MB i 128 MB RAM. Procek powyżej 400 MHZ. Jak to Pentium III to powinien iść luzem. W sklepie mają taki u mnie i ładnie wszytkie filmy chodza
![]() Pozdro
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
filmy powinny smigać jak przeciąg.
widziałem jak divixy chodzą na P233MHz, 64 MB RAM, karta VooDoo Banshee (czy jak to się tam pisze ![]() edit to mój 250 post ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() darmowa muzyka http://rtfm.killfile.pl/ Ostatnio zmieniany przez Igloo : 02.06.2004 o godz. 14:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Cichy mod
![]() ![]() |
Spróbuj puścić to na celku np. 233 jak taki jest
![]() ![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 |
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
Hello!
o czym wy gadacie? na PIII 450mhz divixe nie ida? to w jaki sposob na moim starym PII233, 64MB SDRAM, S3VirgeGX2 4MB SBPro16 ISA da sie ogladac spod konsoli linuxowej? (cinemix) a przeciez Jabba dysponuje mocniejszym sprzetem...
Ostatnio zmieniany przez Andrzej_Lepper : dzisiaj o godz. 11:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Edwardo - nikt nie napisal ze nie pojda, wrecz przeciwnie
przy takim zegarze nie da sie tylko zastosowac algorytmow poprawiajacych jakosc, a ktore stosuje sie w czasie rzeczywistym podczas odtwarzania po szczegoly zajrzyj na analogiczny watek na cdrlabie |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
ci co maja slabe sprzety ... nie fukajcie na linux'a tylko to sprawdzcie
butujaca plyta wraz z filmem dla mnie jest to jedyne rozsadne rozwiazanie - oczywiscie linux'owy mPlayer tez by sie sprawdzil, ale potzrebuje troche wiecej mocy pod winda mozecie zapomniec - celk/p3 450 to minimum i nawet S3 to obsluzy ale ile trzeba sie naj***c zeby to chodzilo - za duzo pobiera system :/
![]() |
#13 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Tu się klaruje jeszcze jedna sprawa. Sid the Rat napisał mi na cdrlab :
"przy zabawach z ffdshow i postprocessingiem wyszlo mi ze jesli chce otrzymac naprawde dobra jakosc obrazu [przy tym, ze film jest dobrze zakodowany] to uzycie postprocessingu na max, odszumienie [wg mnie konieczne po postprocessingu - obraz jest znacznie przyjemniejszy dla mojego oka] a na koniec resize do 1280*1024 [metoda lanczos'a] to moj antek @2300mhz idzie sie kochac - a ktos kto juz raz zobaczyl tak przygotowany do obejrzenia film nie moze spokojnie wrocic do standardowych ustawien " Oświećcie mnie co to za postprocessing przy oglądaniu filmu (w realtime) ? To sa jakieś ustawienia ffdshow ? Pozdrawiam Jabba |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Cichy mod
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Jabba the Hutt@ bylo trzeba sie jego o to zapytac
![]() Sid nie oglada fimow na TV ... bo go nie ma rozdzielczosc 'wydana' na tv z komputera (sygnal analogowy) TV trudno okreslic rzeczywista rozdzielczosca pozioma ... PAL (Phase Alternating Line) 625 linii na 50 pol (polowa jest interpolowana) - 25 klatek na sec /cyfra/ PAL VCD 352x288 PAL SVCD 480x576 PAL DVD (D1) 704 lub 720x576 NTSC (National Television Standards Committee) 525 linii na 60 - 30 klatek na sec /cyfra/ NTSC VCD 352x240 NTSC SVCD 480x480 NTSC DVD 704 lub 720x480 dla porownania VHS posiada miedzy 100-200 linii nie ma naprawde co porownywac - srednia rozdzielczosc divix'a to 640x480 a intepolowanie jej do 1024 to lekkuchenkie przegiecie mam pytanie do ludzi posiadajacych slabe pecki: Czy na swych maszynach ktore sprawiaja wam klopoty w odtwarzaniu divx'ow bez problemu mozecie ogladac film z plyty DVD? DVD daje nam narazie wystarczajaca jakosc motto: konsola do gier lepsz niz stacjonarny komputer - stacjonarny odtwarzacz dvd z mozliwoscia odtwarzania divx lepszy niz slaby pc simple ![]()
![]() |
|
|