![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Szukam recenzji płyt na Intel 875P i Intel 845PE
Witam !
Pomóżcie znalesc jakąs wiarygodną recenzje / porównanie / płyt na chipach intel 845PE i 875P - nowosc - narazie nie widziałem MOBO na tym chipie w PL ale moze juz w krótce ![]() PS: Jeszcze lepiej jak by było porownanie 845PE vs 875P vs GB ![]() Chce wiedziec jakie sa róznice miedzy tymi chipami i jak kształtuje sie wspolczynnik cena/wydajność ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Ta jest Świetna jakbym mial P4 to bym brał
OOO widze że LAser przymierzasz sie do kupna ..Czemu nie wybierzesz platformy AMD i ...PODKRĘCISZ oszczędzająć na kilka browców z kumplami ![]() ![]() ![]() Aha Lepiej brac coś na SIS 655, Granite Bay, i875, i865. W tych czasach TYLKO i wyłącznie Dual Channel DDR. |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
Hmm moze jestem dziwny ale mam takie zasady: - TYLKO INTEL - CPU - TYLKO INTEL - CHIPSET - TYLKO ASUS/MSI - MOBO - ale niestety sparzyłem sie na MSI bo nie ładuje juz do mobo BIOSÓW AWARDA tylko AMI - BIOS MOBO TYLKO AWARD - ŻADNEGO PODKRECANIA !! - uwazam ze producent daje elektronice pewnien zapas aby pracowała ona nie pelna para wolniej sie zuzywa / dlatego nie podkrecam Cekaw jestem ile bedzie kosztowała np ta MOBO - http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=...luxe&langs=01# Jesli wiecej niz powiedzmy 650 - 700PLN to niestety bede musiał zostac przy wersji http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4380 Aha jako dopełnienie zestawy które raczej sie nie zmieni wybrałem CPU IPIV - 2.4Ghz 533 - najlepszy stosunek wydajnosc do ceny u INTELA Pamiatki - Kingston HyperX 512DDR 333 / pewnie mnie zbluzgacie ze grzesze nie chcac podkrecac tych pamiatek - ale ... / biore je dlatego ze sa nieznacznie drozsze niz normalne DDR'y / jesli mmobo kupie z obsługa dwukanałowosci to oczywiscie bedzie to 2x 256DDR HyperX / Obudowa - MODECOM Feel V Licze na to ze ceny do daty zakupu / planuje go na ok środek lipca wiec jeszcze kawał czasu / ale narazie rozgladam sie po rynku i patrze kto co oferuje ![]() Nie zalezy mi na SUPER Szybkim sprzecie - bo taki kosztuje uwazam ze 2.4Ghz i 512DDR 333 to absolutnie wystracza i to na zapas.... dobrze by było oczywiscie dorwac mobo z dwukanałowymi DDR ale zobacze jak beda sie ceny kształtowac ![]() pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Laser tanie i dobre Dual Channel SIS 655 !!!
No ale jak jesteś Heretykiem Intela to zostaje Granite BAY lub i865 ..... |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
A czym sie rózni i 865 od i875 ?? sa gdzies juz ceny recenzje płyt na tym chipie / oprocz tego co podałes ?? Z tego co patrzylem chyba nie było nawet jeszcze premiery tych układów ale moge sie mylić. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
też się przymierazam do zmiany sprzętu
i też jestem zwolennikiem ASUSA+INTEL + CPU INTEL czekam aż wyjdzie coś na FSB800 z HyperThreading i jakaś porządna płyta pod to ![]()
![]() |
#7 | ||
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.04.2003
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Gość
|
Cytat:
I fakt. Premiery jeszce niebyło ![]() Ale temn ABIT to wypas co nie ? |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Gość
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() PS najlepsze obecnie płyty do Intela(P4) jest wg mnie GIGABYTE (tego co przeczytałem bo osobiście moja styczność z intelem zakończyła sie na Cel 566 i MSI BX Master (2 lata temu) ) |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
ASUS wydał nowy bios do SERI P4PE który daje mozliwosc ustawienia magistrali na 800Mhz / warunek pamiatki musza byc 400Mhz/ Pozatym na www ASUSA jest juz opis mobo która obsługuje 800Mhz HT i DualDDR - ale jeszcze nic w PL nie szłyszałem http://www.asus.com/products/mb/sock...d/overview.htm Cos czuje ze zostane przy tym P4PE - 875 bedzie stasznie drogi ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
widziałem tą płytę jest super
tylko pytanie czy będzie już obsługa DUAL DDR 400 bo tam raczej nie jest napisane ale może nieoficjalnie ? jeżeli ta płyta nie przekroczy 1100 pln i będzie lepsza od już wydanych z konkurencji to się zastanowię ![]() ALE GAFA ta płyta ma Dual DDR 400MHZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
#12 |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
UWAGA BEDE KLĄŁ WIEC NIE CZYTAJ DALEJ JAK NIE CHCESZ ZEBY CI USZY ODPADŁY ! ***** mać ! co za pierd*lon* chamstwo !! Juz przekonalem mamusie zeby dołozyła do ASUSA P4C 800 wiec czytam recenzje czytam czytam i co widze ?? ano ***** mac ! ASUS wpierdo*ił w te mobo bios AMI który równo pierdzieli cała zabawe !! Zeby było fajniej zdaje sie ze MSI tez juz z AMI pakt zawarło i dupa blada !! LUdzie co sie dzieje ***** czemu ładuja takie dziadostwo do mobo która kosztuje 200$ !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Cytat:
Spokojnie... wrzuc na looooooooozzzz..... A i robia tak zeby zarobic i nie mysla a klijentach...
![]() |
![]() |
#14 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
W sumie to uwazałem ze AWARD i tylko AWARD - Pare razy spotkałem sie z problemami z tym biosem - narazie przeczytałem pare recenzji i wychodzi na to ze MOBO na 875 sa bardzo porownywalne - ASUS wybija sie po podkreceniu ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|