![]() |
Co się dzieje ?
Myślę że tu znajdziecie odpowiedź http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=43804 Parę dni temu przeprowadzono ataki DDoS na portale torrentowe... i stąd ta cała k*pa |
gdzieś czytałem, że jedna z tych stron została shackowana i pod IE instaluje się masa wirusów, trojanów i innych bzdetów. kurcze, gdzie ja to widziałem...
|
No fakt pozostaje faktem, że ostatnio sporo ataków na te wszystkie pirackie serwery się porobiło. Ale i tak jedno zniknie i pojawi się kolejne, pamiętacie napstera? Zniknął i równie szybko pojawiła się KaZaa... to jak walka z wiatrakami..
|
Exeem to nowy program twórców serwisu suprnova.org. Będzie korzystac z nowej zdecentralizowanej sieci BitTorrent, gdzie każdy klient staje się trakerem do pliku. Pojedyńcze osoby będą trzymać pliki i udostępniać je jako źródła (seed) dla całej sieci. Nic więcej nie wiadomo. Projekt jest trzymany w cąłkowitym ukryciu. Wiadomo jedynie, że obecnie testuje go 5000 userów. Wyniki będą podane wraz z publicznym udostępnieniu programu. Tracker Bittorenta to tak jakby centralny serwer. Jeżeli unieruchomimy ten serwer, cała reszta stanie się nieprzydatna. To największa słabość sieci BitTorrent. Zdecentralizowanie sieci ma zapewnić jej spokojny żywot.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
http://www.torrentreactor.net/index.php - często korzystam z tego serwisu ;)
|
Cytat:
Torrentreactor.net został zaatakowany przez hakerów. Wchodząc na strone uzbrojcie się w najnowsze aktualizacje antivirusów oraz ochrone antyspyware, bowiem zhakowana strona próbuje instalować na komputerach wirusy i trojany. Administrator serwisu odradza wchodzenie przez domene .net. Zaleca sie używanie .com oraz .to oraz nie używanie przeglądarki IE. Mozilla Firefox blokuje wszystkie dodatki. jeśli używasz ie lub czegoś ie pochodnego, to masz fajnie :P |
Cytat:
prawie padlem ze smiechu... pozdro ;) |
Spoko! NOD + OFPro + Opera - żaden syf nie przeszedł już od ponad roku...
Poza tym jak by cokolwiek podejrzanego było, to NOD już by krzyczał :) |
To ja jeszcze www.isohunt.com
|
Nie ma to jak porcja ciekawych linków :D
|
właśnie.
nie po to wydajemy :> po kilkadziesiąt zł na gry, żeby potem nam ją wcięło w napędzie. dlatego te serwisy to dla nas wybawienie :jezyk: |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:31. |