![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.08.2005
![]() |
![]()
witam
czy podpowie mi ktos jaką kamere cyfrową można wybrać do ok 2000,- jest tyle tego ze można sie pogubić SONY DCR-HC19 jest w promocji ,kamerka będzie mi służyc wyłącznie do amatorskich nagrań ,jedyny wymóg to dobra współpraca z pc umozliwijajaca edycjie nagrań . za wszystkie sugestje z góry dziekuje |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ta kamerka jest bardzo prosta, powinna przy dobrym oświetleniu mieć niezłą jakość, przy gorszym duże szumy, współpraca z pc połowicznie dobra (kontroler FireWire trzeba mieć w pc) ale tylko wyjście - taki urok tanich Sony (po gwarancji można zmienić oprogramowanie i uruchomić wejście)
a na marginesie - jeśli Chcesz łatwo edytować nagrania Zapomnij o kamerach DVD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
testowałem kamere dvd ale
jest droższa i wcale nie jest taka praktyczna znaczy nie mogłem w dowolnym momencie sfinalizowac nagrania , sam nazuca menu , przycinające sie nagranie,bez poprawek w TMPGEnc DVD Author nagranie określił bym jako b.słabe odchodzi tylko koszt kontrolera do pc ,wiec stawiam na standard a moze masz jakos inna propozycjie co do modelu lub marki dzieki za odp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
2000 to mało.
lepiej dodać conajmniej 2 razy tyle i mieć lepszy sprzęt. ale rozumiem suma to 2000 zł - ten soniacz może być.
![]() |
#5 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
![]() to mi się podoba jeśli mowa o 2x tyle ![]() http://www.agdrtv.com/kamery_cyfrowe..._nv_gs_250.php |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
http://www.sony.pl/view/ShowProduct....ory=CAM+MiniDV a wogóle to trafić dobry model użuywanej kamery za ok. 6000-8000 zł np. z Niemiec modele: vx2000 - najbardziej profesjonalna z amatorskich że tak to nazwe. pd150 - profrsjonalna kamera DVCAM - klasyka, obraz bajeczka. ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
ten soniak ma lepszą matrycę i optyczny stabilizator obrazu, ale cena nie jest już trochę ponad 4 tys tylko ponad 6 tys. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
![]() może jakiś prywatny import. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
no ładnie to moze ktos mi dołoży kolejne 2000 zł
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Optyka najważniejsza. Zresztą Ciapek pewnie potwierdzi. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
![]() może coś takiego - jakość obrazu na pewno lepsza http://www.agdrtv.com/kamery_cyfrowe/canon_mvx_300.php |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() tak jak z aparatami kupisz Canona np. 3,2 mega pixele a kupisz aparat firmy której nawet nie wymówie z 5 mega pixele i Canon będzie strugał lepsze foty bo ma lepszą optyke. Tak Sony wymiata wśród tego typu kamer. ale kamery typowo amatorskie z dolnej półki są zbliżone do siebie. Różnią się głównie "bajerami". na JVC można też zerknąć. trzeba znaleźć taką kamerę która daje użytkownikowi jak najwięcej ustawień manualnych.... ważny jest balans bieli, jasność przysłony i ostrość!
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[QUOTE=CIAPEK]dokładnie
![]() Matryca to ostatnia rzecz na jaką bym zwracał uwagę. No chyba, że chcesz robić powiększenia reklamowe. ![]() Ja starą SMIENĄ robiłem lepsze zdjęcia niż niejeden CZUBEK cyfrówką za 2000zeta. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
sony DCR-HC19
* Format ![]() * Przetwornik obrazu (CCD):1/6,0 * Przetwornik obrazu (CCD):system z wybieraniem międzyliniowym * Liczba pikseli brutto:800 000 * Liczba pikseli w trybie kamery:400 000 * Jasność obiektywu:1,8-3,1 * Ogniskowa odp.aparatu 35 mm:tryb kamery (mm) 44-880 * Ogniskowa (mm):2,3-46 * Średnica filtra (mm):25 * Obiektyw:Carl Zeiss Vario-Tessar * NightShot: tryb kamery Plus * Precyzyjny zoom cyfrowy:NIE * Zoom cyfrowy:800 * Zoom optyczny:20 * 14-bit. przetwornik DXP:NIE * Technologia Advanced HAD:TAK * Kompensacja światła w tle:TAK * Redukcja szumów:NIE * Autofokus w pełnym zakresie:TAK * Ręczne nastawianie ostrości:TAK * Nagrywanie okresowe:NIE * Przycisk ręcznej regulacji ostrości ![]() * Oświetlenie Min. (lux):5 * Min. oświetlenie przy NightShot (lux):0 * Czas otwarcia migawki:1/50-1/3500 * Nastawianie ostrości na wskazany punkt:TAK * Światłomierz punktowy:TAK * Stabilizator obrazu SteadyShot:Super (elektroniczny) * Balans bieli:Auto , Outdoor , Indoor , Onepush * Tryb panoramiczny 16/9:TAK * Stopka akcesoriów:TAK * Wskaźnik stanu baterii:TAK * Wbudowana lampa:NIE * Tryb pokazu:TAK * Cyfrowe efekty w obrazie:Nie * System InfoLITHUM:TAK * Efekty w obrazie:Mosaic, Solarization, Monotone, Sepia, Neg.Art, Pastel * Wprowadzanie i wygaszanie obrazu:Black, White, Mosaic, Monotone * Zaprogramowana automatyka ekspozycji ![]() * Hybrydowy wyświetlacz LCD:NIE * LCD piksele (punkty):123 200 * LCD rozmiar (w calach):2.5 * Panel dotykowy:TAK * Celownik:Czarno-biały * Pobór mocy LCD (W):2.4 * Pobór mocy celownik (W):1.9 * Tryb zapisu progresywnego:NIE * Strumieniowa transmisja USB:TAK * Nagrywanie w trybie Long Play:TAK * Kopiowanie i montaż:Cyfrowy montaż programów * Powiększanie wyświetlanego obrazu:NIE * Funkcja konwersji sygnału:TAK * Lampa błyskowa:NIE * Automatyczne wysuwanie lampy:NIE * Dogrywanie dźwięku (12 bitów):TAK * System dźwięku ![]() * Wbudowany mikrofon:Stereo * Wbudowany głośnik:TAK * Pilot:RMT-830 * Wejście audio:NIE * Wyjście audio:TAK * Wejście i.LINK (DV):NIE * Wyjście i.LINK (DV):TAK * Wejście i.LINK (MICROMV):NIE * Wyjście i.LINK (MICROMV):NIE * Wejście S-Video:NIE * Wyjście S-Video:TAK * Gniazdo USB:TAK * Wejście wideo:NIE * Wyjście wideo:TAK * Głębokość (mm):112 * Wysokość (mm):90 * Szerokość (mm):55 * Waga (gram):400 czyli moze być ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|