![]() |
Cóż w sklepach powiedzą wszystko aby opchnąć zalegający sprzęt. Sam od 9 lat mam TV Panasonic'a i nigdy nie miałem z nim problemów. Ogólnie z popularnych marek na tym producencie można polegać dosłownie w każdym aspekcie dot audio,video czy też innym. Philipsa miałem w kuchni - tv padł, miałem wieżę - laser do wymiany po roku, moja siostra miała magnetowid - straszny chłam. Philipsowi wychodzą golarki i czajniki. To moja opinia - resztę przemilczam - wolałbym już Flatron'a LG jeśli chodzi o 4:3 lub Lafiniona tej samej marki jeśli chodzi o 16:9 niż cokolwiek Philipsa,a najlepiej kupić Panasonic'a.Polecam z czystym sumieniem.I następny sprzęt jaki kiedykolwiek kupię to będzie Panasonic - jeśli chodzi o popularne marki. Na Rotel'a czy Loewe mnie chyba nigdy nie bedzie stać;)
|
Cytat:
|
Cytat:
W moim telewizorze na górze linie poziome są wygięte w środku względem prawej i lewej strony 0,7 mm. Po zakupie telewizora poinformowano mnie w sklepie, że nie jest to niewielka usterka i mogę to zgłosić do serwisu, przyjdą i wszystko ustawią. Zamówiłem serwisanta, po dwóch tygodniach serwisant przyszedł i powiedział, że mam pecha i trafiłem na taki egzemplarz i tego nie da się zrobić gdyż jest to łuk w normie (podobno norma wynosi 1 cm) Przeczytałem całą instrukcje i nigdzie nie widzę informacji o takich normach. Naprawdę jest to coś szokującego, również dobrze norma mogłaby wynosić 5 cm. Skoro takie normy są ustalane to ja jako klient powinienem być o tym poinformowany w instrukcji obsługi. Wtedy telewizor oddałbym do sklepu i wymienił na inny model, gdyż oglądałem ten sam telewizor w innym sklepie i nic takiego nie było, a należała mi się wymiana do 5 dni roboczych. Drugą rzeczą, która jest zła w tym telewizorze to po lewej stronie jest różowa poświata, obraz jest nawet różowawy na czarno-białych filmach. Poinformowano mnie, że jest to spowodowane tym, że telewizor stoi w złym miejscu i wytwarzają się tam jakieś pola magnetyczne. Telewizor przestawiłem i wezwałem ponownie serwis gdyż plamy nie znikły. Serwisant powiedział następnym razem, że ekran jest duży i nie radzi sobie dobrze z wyświetlaniem obrazu. Zauważyłem, że te plamy bledną jak telewizor się dobrze rozgrzeje, ale nadal je trochę widać. Według mnie kineskop nadaje się do wymiany gdyż obraz jest bardzo kiepskiej jakości, oglądałem w sklepie inne takie same modele i były one pozbawione tych wad. Naprawdę jest bardzo zdenerwowany zaistniałą sytuacją, pisałem do serwisu, Thomsona wiele razy na adres serwis@thomson.pl i nigdy nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Naprawdę nie wiem, co mam już robić, na stornie WWW Thomsona nawet nie ma żadnego numeru telefonu do głównej siedziby. |
w sklepach dziwnym trafem zawsze polecają Philipsa.
kilka lat temu, kupując telewizor dla siostry myślałem, że mnie rozwali jak gościu udowadniał wyższość bańki Philipsa nad walcem Sony :D kupiliśmy Sony 25 cali i chodzi już 7 rok bez problemu. |
Cytat:
|
fajne to nasze forum ...
po za tym co kupic to mozna sie dowiedziec czego nie kupowac bo sie psuje ... super :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wracając do tematu: Akurat ja jestem bardzo zadowolonym użytkownikiem tele marki Grundig 100Hz 4:3. Instrukcja obsługi niepotrzebna, wszystko przez polskie menu, z doskonale rozbudowaną i czytelną pomocą. :taktak: |
Dobra napisaliście mi co się psuje, co nie a ja wybrałem 4 modele i z nich muszę wybrać 1 !!! ???
1. Philips Cineos z technologią PixelPlus II 29PT9020 http://www.consumer.philips.com/cons...ESHQNHKFSEKI5P 2. Sony KV-29XL71 FD Trinitron***174; http://www.sony.pl/PageView.do?secti...hnicalFeatures 3. Panasonic TX-29PX20 Płaski kineskop Quintrix F http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=1454 4. Thomson 29 DC 850 Hi-Pix http://www.thomson.pl/Frame/1,7595,,...&countryID=616 ponoć 4 najlepsze modele tych firm w tej klasie, każdy 100 Hz Każdy o podobnych możliwościach i wyposażeniu pozostało wybrać jeden ??? edit. I już mi nie piszcie że może 32` lub plazme,LCD, lub panorame i kto ma jaki od 12 lat (wtedy telewizory były trwalsze i "lepsze") |
29pt9020/12
|
bezAPELACYJNIE TX-29PX20
|
no i nad czym sie zastanawaic? Panasonik i po sprawie
musialbys miec pecha zeby cos z nim nie tak bylo kup przez net - prywioza Ci do chaty, postawia na swoim miejscu i jeszcze masz taniej no i, jak przy wsyztskich zakupach na odleglosc, przysluguje Ci prawo do rezygnacji bez podania przyczyny! same zalety |
Ja też zdecydowanie polecam Panasonica, sam kupowałem ostatnio telewizor i paru znajomych i wiem ile jest problemów z innymi markami. Ale zrobisz, co będziesz chciał...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:31. |