Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 06.03.2004, 09:48   #1
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
XP jak Longhorn

Otóż ostatnio narobiłem sobie strachu... dorwałem z netu plik Longhorn M5 Transformation Pack 3.0.exe. Miał on na celu przybliżenie wyglądu XP do wyglądu Longhorna. Uruchomiłem go... Popracował chwilkę i kazał zrestartować kompa. Po resecie owszem zauważyłem, że "kosmetyka" windy się zmieniła. Wszystko niby cacy, ale włącznie z bajerkami zainstalował mi się explorer po angielsku :/. Co prawda mi to nie przeszkadza... Ale część nazewnictwa miałem po polsku a część po angielsku. Wszedłem sobie do dodaj usuń aby to dziadostwo usunąć, a tu tego nie było . Przeinstalowanie exporera nie pomogło... Jednak po odpaleniu drugi raz pliku [wspomnianego powyżej] pojawiło się kilka opcji w tym przywrócenie oryginalnych ustawień .

I tu mam kilka pytań... Po zainstalowaniu StyleXP pod Serverem2003 pokazuje on standardowy ekran logowania [ten z XP] oraz standardowy bootscreen [też ten z XP]. Chciałbym zrobić taki myk, żeby zaistalować na moment ten upiększacz, znaleźć plik odpowiedzialny za logon systemu a potem tylko go podmienić... Podmieniłem plik c:\windows\system32\logonui.exe ale nadal miałem standardowy ekran powitania jak miałem [domyślny z servera2003]. Więc nie wiem czy konkretnie chodzi o ten jeden pliczek czy o jakiś inny...

A czy nie dało by się jakoś zajrzeć do tego pliku M5 Transformation Pack 3.0.exe i zobaczyć co ma w środku !? On jest chyba zrobiony przy pomocy InstallShield...

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: