![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.08.2002
![]() |
JPG NIEPROGRESYWNY .Pilnie!!!!
co to znaczy i jak zamienic zdjecie na jpg progresywne tzn zeby dalo sie umiescic w technologii flash .Bo jak przeslalem na taka stronke we flashu to te zdjecia sie nie chcialy wgrywac .Gosciu napisal zeby zmienil bo te jpg s nieprogresywne
Dzieki za pomoc Pozdrawiam !!
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
w tech chiwli ci nie odp.
musze zlapac kolege na GG to on mi powie moze ktos inny zdąży może progrsywny to to samo co postępowy ? ![]()
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Znalazlem cos takiego "Progresywny JPG W przypadku formatu JPG mamy możliwość wyświetlenia jego zawartości etapami, zamiast linia po linii. Mechanizm ten funkcjonuje w podobny sposób jak plik formatu GIF zapisany z przeplotem.
Dzięki temu możemy znacznie szybciej zobaczyć zarys ilustracji oraz zorientować się co ona przedstawia. Należy jednak pamiętać, że pliki zapisane jako progresywne ładują się wolniej." Tylko powiedzcie mi jakim program zapisac takiego JPG bo w photoshopie cosik nie widze tej funkcji :o
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Sory ale blad sztrzelilem ja mam Jpg progresywne a mam to zapisac na nieprogresywne !! Czyli na odwro ale i tak nie wiem jak to zrobic
![]()
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
w photoshopie jest to chyba to samo co postępowy
gdy otworzysz jakiś rysunek np. gif / bmp i dajesz zapisz jako: *.jpg ok to pojawi się okno jak widać poniżej i wówczas można chyba wybrać opcję, która cię interesuje. Musiałbym sprawdzić w angielskiej wersji jak tam nazywa się opcja postępowo, ale jestem pewien na 90% że to jest to
![]() |
#6 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
![]()
Łatwo dostrzec górną granicę dobra, nikogo jednak nie powstrzyma dolna granica zła, bo jej w ogóle nie ma. Droga schodzi coraz niżej i niżej. Ostatnio zmieniany przez kapsel : 08.01.2003 o godz. 19:01 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
ACDSee posiada opcję "progressive".
Otwieramy progresywny obrazek, opcja "zapisz jako", następnie w opcjach dla jpg odchaczamy "progressive" i zapisujemy. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|