![]() |
No i po sprawie :) lodowka odmrozona :) Dzieki bardzo za porady niektore bardzo pomogly.
WNIOSEK : hmmmmm .... nie wciskaj czerwonych guzikow jak nie wiesz do czego sluza :))) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Kiedyś podobny numer zrobiłem.. Byłem na praktykach, w innym mieście, w wynajętym mieszkaniu.. Niechcący przycisnąłem to ustrojstwo i nie mogąc wyłączyć z powrotem, poszedłem do pracy.. Po powrocie... no cóż.. ja szmat nie rozłożyłem.. ;)
|
Sposób Piterniela faktycznie może to przyspieszyć, chociaż bądź przy tym bardzo ostrożny, bo można uszkodzić ten czujnik, zwłaszcza, że lodówka ma już swoje lata.
W czasie odmrażania lodówka ma być włączona do sieci, szmaty konieczne z wiadomego powodu, otwarte drzwi przyspieszą proces rozmrażania, co jest chyba oczywiste. |
Lodowki musi widzieć kiedy przestać to robić...
Prawdopodobnie czujnik temperatury, który oszukasz (?) :D |
Trzeba teraz odmrozić lodówkę.
Wyjmij wszystko i przełóż do jakiejś innej lodówki/zamrażarki. Nie czekaj aż lód sam stopnieje - wyciągnij ile się da. Szmaty podłóż żeby i czekaj. Sam tak kiedyś zrobiłem i pół dnia się babrałem (od tego czasu już nic nie tykam). |
Sprubój przekręcić pokrętło do oporu w którąś stronę czasami wyskakiwał ten guzik
|
Drzwi otwarte i pod lodówką szmata jak woda będzie leciec, a jak włączyć to nie wiem. Zapytam się mamy, może ona coś wie ;)
Słuchaj taka sprawa jest. Tam jest czujnik temperatury, który po osiągnięciu iluś tam stopni włączy ponownie lodówke. Bierzesz suszarke, albo farelke i jedziesz :) Powodzenia |
Cytat:
|
Ponieważ ja też jestem starszej generacji ;) , to pamiętam, że po około 16 godzinach ten przycisk sam wyskoczy i lodówka się włączy 8 )
|
wylacznik w lodowce
Witam mam maly problem w lodowce w pokretle od ustawiania poziomu chlodzenia jest maly czerwony przycisk (prawdopodobnie odmrazanie) oczywiscie ten przycisk wcisnalem i teraz nie wiem co mam zrobic bo nie da sie go wycinsac:) Moze ktos wie co trzeba teraz zrobic ??? Czekac ??? Wylaczyc lodowke czy ma byc wlaczona ??? Rozmrazanie juz sie zaczelo.... dodam ze lodowka jest starszej generacji ...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:41. |