Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.07.2003, 23:04   #1
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Wysylanie plikow bedac za Firewallem...

Mam nastepujacy problem. Otoz jestem podlaczony do internetu w ramach tzw. sieci osiedlowej (lacze stale). Sek w tym ze wszystkie bloki podpiete sa do jednego glownego "centrum",a IP sa nam przydzielane w obrebie LAN-u (poza routerem mozna je rozbic sobie o kant chu*a). Problemy mialem juz przy wysyalniu przez GG plikow ("Obie strony znajduja sie za firewallem."), ale gdy wspolpracy odmowilo stare, dobre DCC nie wytrzymalem. Wpadlem na pewien pomysl, ale Inernet istneije juz tyle lat, ze ktos zapewne wpadl na to przede mna. Chodzi mi o porgram, dzieki ktorem 2 strony znajdujace sie za routerami (roznymi!) mialy mozliwosc udostepniania sobie plikow na zasadzie "wirtulanego FTP", to jest : wlaczam program, wpisuje IP Routera, IP moje wewnetrzne i folder, ktory chce, aby byl widziany jako zawartosc FTP, a ktos wpisujac IP u siebie widzi zawartosc "wirtualnego FTP". Oczywiscie tylko w wypadku uzywania przez obei strony tego programu, bo w przeciwnym wypadku zorbilby sie chaos w sieci przez takie zonglowanie IP'kami. Wierze, ze nei jestem pierwszym, kotrego ten problem neka... Prosze o szybka i konkretna odpowiedz ludzi zaznajomionych z tematem :-)!
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.07.2003, 01:03   #2
eko
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 17.11.2002
eko zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a czy wysylanie przez gg to nie dcc? loool
chodzi o peer to peer ale jak to rozwiazac nie mam pojecia
moze nie masz w gg ustawionej opcji "uzywaj polaczen bezposrednich" ?
Stary 16.07.2003, 07:51   #3
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Zgłoś się do Admina: udostępni Ci stosowny port. 8)
Stary 16.07.2003, 10:40   #4
M@X
Get a Mac!

M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
"Uzywaj polaczen bezposrednich" mam zaznaczone i moge wysylac tylko do ludzi bedacych w mojej lokalnej albo na modemach, ale nie na laczach stalych. A moj Admin ma mnei w dupie, bo drze ryja, ze zapycham lacze sciagajac 20 GB miesiecznie ;P

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
Stary 28.07.2003, 21:20   #5
tacka
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.07.2003
tacka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
hmm tez mam siec osiedlowa z jednym wspólnym zew. IP i gg mi wysyla wszystko i do wszystkich.
Stary 28.07.2003, 21:20   #6
piothrix
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.08.2002
piothrix w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam!!!

mam ten sam problem. jestem uzytkownikiem osiedlowej sieci ze stalym nielimitowanym dostepem do netu.
Adresy IP sa przydzielone wewnatrz sieci natomiast IP zewnetrzen jest wspolne.

Tez nie moge wysylac plikow przez GG (malo tego..prowadzic nawet konferencji glosowej nie moge) i nic na to nie poradzimy..takie uroki sieci. Jednak mi wszystko rekompensuje szybkosc lacza. w przeciagu miesiaca przessalem eMulem przez kabel i moja karte sieciowa w sumie 31 GB (upload i download). Do tego dochodza jeszcze getright i takie tam + strony www oczywiscie i radio w WMP:-))

C. K. N.
piothrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.07.2003, 08:19   #7
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
M@X.666 napisa***322;(a)
A moj Admin ma mnei w dupie, bo drze ryja, ze zapycham lacze sciagajac 20 GB miesiecznie ;P
zapychasz łacze ?, drze ryja? a powiedz skończonemu palantowi ze robisz to za co zapłaciłeś i teraz chcesz /jesli nie ma innego wyjścia to za dodatkową opłatą / mieć zewnętrzne ip lub forwardowany port na siebie a inna sprawa że jeśli wcześniej działalo a taraz nie to to Ty wrzeszcz że chodziło a taraz nie działa i ma to naprawić co spie....ił
qrna Ty płacisz więc mozesz wymagać a jesli w umowie nie ma nic o limitach miesięcznych to może ci na kant klejnotów rodowych skoczyć
jak im łącza brakuje to niech dokupią lub zróżnicują oplaty i tyle

pozdro
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.07.2003, 13:55   #8
M@X
Get a Mac!

To samo mu mowie. J nie mowie ze on mi czegos zabrania, daje lim ity itp. Po porstu jak cos potrzebuje (jak chociazby nieszczesna konfiguracje proxy) to on po prostu ignoruje moje maile. Ech, zawsze cos za cos...

Stary 29.07.2003, 14:08   #9
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to rozmawiaj nie z adminem tylko z jego pracodawcą, to zwykle rozwiązuje takie problemy przerostu ego i ogolnego niechciejstwa 8)
pozdro
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.07.2003, 15:53   #10
M@X
Get a Mac!

Szczerze mowiac to nie bedzie to juz chyba konieczne, bo wlasnie dorobilismy sie nowego, milszego Admina. Nawet dal numer na komorke do siebie, jakby "bylo cos nie tak" :-D. Zeby jeszcze Admini z calego swiata byli tacy... Ech, pomarzyc...

Stary 29.07.2003, 16:06   #11
piothrix
Stały bywalec ;)

Na poczatku ja stalem sie uzytkonikiem mojej (naszej) sieci osiedlowej to mialem (mielismy) watpliwosci co do niego. NIe odpisywal na maile, podany przez uslugodawce numer jego komorki nie odpowiadal. Tak na dobra spare nie bylo z nim zadnego kontaktu.

Po jakims miesiacu kiedy nastapila pierwsza powazna awaria (switche nie chcialy sie zresetowac i padl LAN i net) i jak wszyscy wku...eni zaczeli dzownic do samego biura naszego uslugodawcy to nasz kochany adminek zmienil sie calkowicie. Odpisuje na maile..odbiera telefony..jest w rozmowie bardziej przyjazny otoczeniu:-)))

Oby bylo tak dalej a nawet lepiej!

C. K. N.
Stary 30.07.2003, 12:07   #12
piothrix
Stały bywalec ;)

Ja jeszcze powroce do tematu wysyalania plikow przez GG i wprowadze maly manewr w kierunku wysylania ludziom linkow w oknie rozmowy..

Mam mianowicie taki problem. Wewnatrz sieci jak wysylam linki to moj rozmowca je normalnie odbiera (widzi w oknie rozmowy). jesli wysle je komus na zewnatrz to rozmowca ich nie widzi. Tyczy to sie adresow www i e-mail i ogolnie wszystkiego co niebieskie, podkreslone i po najechaniu kursorem z raczka :-))

Mial moze ktos taki problem? Wie kto jak go rozwiazac? Instalacja nowego GG nie pomaga

C. K. N.
Stary 30.07.2003, 15:04   #13
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Linki beda dzialac jesli obie strony beda sie mialy na liscie znajomych.
Stary 30.07.2003, 15:09   #14
piothrix
Stały bywalec ;)

Aaa zaraz to sprawdze . Dzieki.

C. K. N.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: