Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.12.2010, 00:16   #16
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Nie mają problemów z żadnymi miejscowościami, o ile w ogóle są na jakichś mapach.
Mam z kolegami chatkę górską, która jest w miejscowości mającej swoją nazwę, ale tylko historyczną - bo po akcji Wisła została tylko ta jedna chałupa...

Kiedyś, dawno temu, przyjechał latem listonosz z całą paczką przesyłek z kilku lat - mówił, że zgromadzili to na poczcie, a on podjął się odszukania adresata z ciekawości

Znowuż listonosz z tej wsi co mieszkałem, mówił mi, że często ma listy tylko z nazwiskiem, opisem domu czy nawet z opisem osoby po więzach rodzinnych - wysyłają je dawni mieszkańcy, krewni mieszkający za granicą. I on dostarczał
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.12.2010, 14:26   #17
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To podobnie jak u mnie.

Mój dom ma swoją nazwę (nadaną przeze mnie), rozpoznawaną przez pocztę.

W mojej wsi są dwa domy. Co najciekawsze, dom po drugiej stronie drogi (mój najbliżej mieszkający sąsiad) należy do innej wsi - po jednej stronie drogi jest Palmfield, po drugiej Gortanure.

Kodów pocztowych nie ma, bo jedynie w Dublinie jest ich namiastka (numery dzielnic w adresie).

Poczcie wystarczy nazwa domu (albo nazwisko), plus nazwa najbliższej miejscowości z pocztą. Wskazane jest jeszcze county (coś jak województwo), chociaż nie raz zdarzało się, że ktoś podał inne county a list i tak dotarł.

Co najciekawsze - zwykła przesyłka (żaden tam ekspres czy inny priorytet) nadana dziś w jednym końcu kraju dotrze do adresata (na drugim końcu kraju) jutro.

Z kurierami jest gorzej - firmy kurierskie żądają numeru telefonu, po czym kurier będąc w pobliżu dzwoni i pyta jak dojechać. Ci, którzy już byli, przeważnie później już trafią bez dzwonienia. Za to wszyscy jak jeden mąż zupełnie ignorują GPS. Koordynaty można im podawać w nieskończoność a i tak nie skorzystają, tylko dzwonią.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2010, 15:42   #18
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Poczta Polska, wbrew powszechnej opinii, też potrafi zadziwić.

Wielokrotnie zamawiałem przesyłki z pewnego sklepu optycznego we Wrocławiu - dostawa do mnie w woj. lubelskie (zamówień w ciągu kilku lat pewnie ze 30).

Zazwyczaj przesyłka była następnego dnia, a raz zrobili rekord - zamówiłem wściekle rano, paczka była ok. 18. Sprawdzałem czy coś mi się nie pomyliło, na bank jeden dzień

Musiała mieć Poczta na tej linii jakieś ekspresy, kurierem z tego sklepu zawsze dłużej trwało.
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.12.2010, 19:40   #19
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tak się zacząłem zastanawiać, że te firmy kurierskie dają opcję śledzenia przesyłki chyba tylko po to, żeby się człowiek wk...ł.

Zależało mi na szybkiej przesyłce z Łodzi, niejaka firemka DPD Polska chwaliła się, że dojdzie najdalej w 24h. I rzeczywiście zaczęło się ładnie: w 3 godziny od odbioru przesyłki przez kuriera paczka znalazła się w sortowni, w kolejne 3 h była już w Warszawie. A później:

1 Magazyn: przyjęcie od kur. 21/12/2010 18:42:00 Przesyłka wchodząca do sortowni WA3
2 Magazyn: wydanie kurierowi 21/12/2010 09:06:36 Przesyłka wychodząca z sortowni WA3

Znaczy co? Pojeździła sobie po Warszawie? Jełop wycieczkę jej zrobił? A 24 godziny szlak trafił. Mnie też...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.12.2010, 19:45   #20
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Z kolei ja mam dobre doświadczenia z DPD - w 24 godziny z sąsiedniego kraju, kilka już razy.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.12.2010, 19:50   #21
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Widać w sąsiednim kraju Polacy nie pracują jeszcze. Mogę się założyć, że gamoń powiedział, że nie zastał odbiorcy. A ja kiblowałem cały dzień czekając na kretyna, któremu się nie zachciało.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.12.2010, 19:51   #22
rycho
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 16.01.2002
rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Tak się zacząłem zastanawiać, że te firmy kurierskie dają opcję śledzenia przesyłki chyba tylko po to, żeby się człowiek wk...ł.

Zależało mi na szybkiej przesyłce z Łodzi, niejaka firemka DPD Polska chwaliła się, że dojdzie najdalej w 24h. I rzeczywiście zaczęło się ładnie: w 3 godziny od odbioru przesyłki przez kuriera paczka znalazła się w sortowni, w kolejne 3 h była już w Warszawie. A później:

1 Magazyn: przyjęcie od kur. 21/12/2010 18:42:00 Przesyłka wchodząca do sortowni WA3
2 Magazyn: wydanie kurierowi 21/12/2010 09:06:36 Przesyłka wychodząca z sortowni WA3

Znaczy co? Pojeździła sobie po Warszawie? Jełop wycieczkę jej zrobił? A 24 godziny szlak trafił. Mnie też...
Ciebie chyba nikt nie lubi...
rycho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.12.2010, 20:00   #23
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez rycho Podgląd Wiadomości
Ciebie chyba nikt nie lubi...
Ciekawe

Ja mam bardzo dobre doświadczenia z DPD, np z dzisiaj:

1 .......... 21/12/2010 13:00:14 Przesyłka doręczona
2 Wydanie paczki kurierowi - HH 21/12/2010 08:38:28 Przesyłka wychodząca z sortowni
3 Linehaul: przyjęcie 21/12/2010 00:31:14 Przesyłka wchodząca do sortowni KTW
4 20/12/2010 18:01:01 Przesyłka odebrana przez kuriera KRK
5 Magazyn: przyjęcie od kur. 20/12/2010 17:01:40 Przesyłka wchodząca do sortowni KRK

24h jest?
jest
Stary 27.12.2010, 13:02   #24
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ja ostatnio miałem małe spiecie z KEx czyli kolporter kurier .

NIE POLECAM

Paczka nadana w piatek o godzinie 12 w krakowie , odebrana przez kuriera w poniedziałek o godzinie 18,
z sortowni w krakowie wyjechała we wtorek rano,wydana z sortowni w katowicach w środe rano , dotarła do Chorzowa w czwartek o godzinei 17stej ,

Reasumując 6 dni 100km wynik przebijajcy PKP

Paczka miał dotrzeć w 24 h

Szybciej gołąb pocztowy by ją dostarczył. KEx nigdy wiecej .
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.12.2010, 14:03   #25
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
[...]/ciach[...]

Wracając do przesyłek, to przed chwilą kupiłem odkurzacz, bo stary Świat nie przeżył, i zamówiłem przesyłkę pocztą, 2 złote drożej, sporo dłużej - podają od 2 do 4 dni roboczych, ale... no właśnie, ale jest takie, że jak mnie kurier nie zastanie w ich godzinach doręczania (9 - 17) na co ma ogromną szansę, to będę miał, kłopot. Jak przyjdzie pocztą i mnie nie zastaną, to odbiorę z pobliskiego urzędu sam do godziny 20 i po kłopocie. Także psioczyć na pocztę można, bo jest na co, ale często jest to wygoda.

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 27.12.2010 o godz. 22:45 Powód: twojacipuszka.pl poszła w kosmos... ;-)
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.12.2010, 14:16   #26
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Pod warunkiem, że urząd, z którego będziesz mógł paczkę odebrać, pracuje do 20, a nie do 18, jak większość. A wtedy jest problem...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.12.2010, 14:29   #27
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Pracuje od 8 do 20, ale nawet do 18 by mnie często urządziło, bo nie jestem w stanie dojechać do domu przed 17, nawet jakby kurier cudem zadzwonił i się chciał umówić, czego nie robią nawet jak się zaznaczy, że mają zadzwonić. Po pierwszej nieudanej próbie trzeba powisieć z 10 minut na telefonie, aby uzyskać numer do kuriera i się jakoś z nim umówić...
Niektóre firmy kurierskie mają punkty odbioru osobistego w centrum, gdzie wszystkim jakoś po drodze, ale jak np GLS ma gdzieś na Okęciu, to po drodze do piekieł mi tam jest...
Jak trafi przesyłka na pobliską pocztę, to sobie będzie tam leżała, będę w domu, to mogę na piechotę pójść nawet.

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 27.12.2010 o godz. 14:33
Stary 29.12.2010, 17:15   #28
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Właśnie odebrałem z poczty czerwoną pchełkę, zjadacza kurzu.

Doszło piorunem, nie musiałem się ścigać z kurierem, kto będzie pierwszy u mnie pod domem.

Paczka zwiedziła kawał Polski, więc naprawdę szybko.

2010-12-27 18:31 Złotów Rejestracja przesyłki
2010-12-27 20:06 Złotów Wysłanie z ładunkiem
2010-12-27 21:39 PP Piła P702 Przyjęcie z ładunkiem
2010-12-27 22:38 PP Piła P702 Wysłanie z ładunkiem
2010-12-28 01:41 WER Komorniki Przyjęcie z ładunkiem
2010-12-28 15:57 WER Komorniki Wysłanie z ładunkiem
2010-12-29 08:01 WER Warszawa Wydanie doręczycielowi
2010-12-29 14:16 Warszawa Awizo

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 29.12.2010 o godz. 17:18
Stary 29.12.2010, 17:34   #29
DejaVu
Guru

Data rejestracji: 23.08.2008
DejaVu ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>DejaVu ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>DejaVu ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>DejaVu ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>DejaVu ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>DejaVu ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>DejaVu ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>DejaVu ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>DejaVu ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
W Warszawie sklepów z AGD nie ma ja ostatnio w Kauflandzie kupiłem Zelmera w kolorze zielonym
DejaVu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.12.2010, 17:52   #30
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

A komu by się chciało po sklepach chodzić?
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: