![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
samotność
Data rejestracji: 08.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wzmacniacz GSM
Kupiłem coś takiego jak w temacie i nie wiem dokładnie jak to zamontować
![]() Dzięki wielkie z góry ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Nie wiem na ile to dziala, wedlug mnie wcale, ale nakleja sie to pod bateria, kolo anteny (czy jakos podobnie)...
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
mi dziala (autosugestia
![]() ![]() w domu mialem na moim samsungu 4 "kreski",czasem 5 (jak to fajnie brzmi "kreski" hehhe), a po zalozeniu mam full....wiec wg mnie poprawilo mi sie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
No właśnie - to tylko autosugestia. Jak sobie wyobrażasz żeby to działało? Darmowa energia? A może kawałek folii miałby robić za dodatkową antenę?
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
To by mialo szanse dzialac jezeli by bylo polaczone fizycznie z antena lub obwodami wzmacniacza wejsciowego. A tak to sobie mozna to przykleic na czole i wmawiac ze mam lepszy zasieg.
![]() |
#6 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
antena na pasmo gsm może wyglądać jak metalowa szmata i działać super - to jedno
drugie - źle dobrany do istniejącej anteny 'wzmacniacz' pogarsza sprawę - bo tłumi - łatwo sprawdzić jak bardzo obserwując o ile zmniejszył się czas pracy na baterii - jeśli bardzo to 'wzmacniacz' nie działa i trzeba go wywalić [nadajnik mocniej nap.. i lepiej grzeje ci łepetynę] moja skromna wiedza z zakresu tej działki elektroniki mówi że DA się zrobić takie coś co poprawi osiągi anteny [BEZ zasilania!], sęk w tym, że nie wiem na ile można to zrobić 'uniwersalnym wzmacniaczem' - te anteny jednak się różnią [zasada działania, to jak mi się wydaje dopasowanie impedancji - sęk w tym, że to wymaga sporej precyzji a nie uniwersalnego, zakładanego 'ot tak' metalowego gniotka] generalnie ja bym tego nie kupił ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja kiedys za 3zl kupilem..., koles sie spoznial z przesylka - poszedl do niego mail ostrzegajacy i w ramach przeprosin dostalem 5 sztuk... i z doswiadczenia moge powiedziec, ze to NIE POPRAWIA zasiegu, lecz w miejscach gdzie jest rzadko, DLUZEJ go TRZYMA
![]() pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
A ja dostalem diode, ktora nakleja sie na telefon - i tez nie dziala
![]() A zasieg w Heyah - to mam zawsze - w windzie tez. (w tunelu wzdluz Wisly, troche trzeszczy)
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
NIC CI TO NIE DA !
Kupujac duzo czesci gsm dostawalem m.in. takie pseudo wzmacniacze za friko. One sa nic nie warte. yahol jesli twoj fon spelnia normy "promieniowania" to taka dioda nie bedzie swiecic. Wiem to tez z doswiadczenia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
Cytat:
![]() Ps: o Sony-Eryk T300 ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
samotność
Data rejestracji: 08.08.2004
tak też myślałem że te wzmacniacze to d... rozbić
![]() dzięki za rady ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
..
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
ale niektóre wzmacniacze na serio działają!!!!
![]() |
#13 |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Moj wzmaciacz działa ale nie powiem aby to było oszałamiające poprawienie jakosci zasięgu. Ot faktycznie jak sygnał zaniknie to znajduje go szybciej ale bez znacznych rewelacji. Każdy z wzmacniaczy (naklejek) ma w części dolnej kawałeczek niezasłoniętej ścieżki, którą to warto dotknąć do jakiejs metalowej części pod baterią. Dobrze,że chociaż te wzmacniacze są naprawdę tanie inaczej szkoda by było kasy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|