![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.06.2004
![]() |
![]()
Witam. Mam taki "maly" problemik wlasnie z nowym sofcikiem Microsoftu, otoz rozchodzi mi sie o neostrade. System instaluje sie normalnie, lecz nie moge zainstalowac sterownikow do Neo (modem Sagem Fast800), niby winda rozpoznaje nowe urzadzenie, zaczyna instalowac sterowniki, pozniej restart (sam go robie) i nadal jest problem z urzadzeniem (obok urzadzenia w menadzerze urzadzen jest ikonka ze znakiem zapytania). Dlatego jezeli macie jakies pomysly, bylbym otwarty na nowe sugestie.
Z gory THX. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
może dlatego że to beta systemu
![]() 1. Odinstaluj w menadzerze urządzeń, 2. Odinstaluj stery 3. Spróbój ponownie zainstalować stery (ale w najnowszych wersjach)
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 16.08.2005 o godz. 22:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
a moze masz wersie x64 ? i dlatego problem z driverem
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
a vista znacząco się różni od tej ostatniej wersji [chyba] PGC 4051 ? Bo na wcześniejszej to rżnęło mi proca jak odpaliłem film
![]() P.s. Czy jest jakaś mozliwość pobrania visty z jakiegoś ftpa, czy zostaje mi torrent !? I czy jest ona darmowa... trialowa....
![]() |
#5 |
Guru
vista nie jest darmowa, ani płtna nawet w sprzedaży jej nie ma jeszcze dostępna jest tylko dla beta testerów
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Odpowiem pokolei:
1) odinstalowalem modem w managerze urzadzen, pozniej najnowsze stery i tez lipa. 2) wersje mam x32bit, a nie x64 bo nie mam procka 64bit. 3) vista smiga nawet lepiej u mnie niz XP z SP2, divx'y smigaja spoko tak jak dvd, ogolnie nie mam niz do zarzucenia 4) co z tego ze to wersja beta, ale skoro bez problemu dzialala mi nietypowa drukarka (Olivetti czy jakos tak) to czego modem do Neo nie? 5) Longhorna mozesz zassac gdzies z ftp microsoftu, bodajze po wykupieniu subskrypcji MSDN (ale pewny nie jestem), najszybciej to zostaje ci torrent, duzo seedow i szybko idzie (obraz 2,5GB zassalem w 10h na neo 512). 6) tak jest to wersja 180dni, ale od czego jest necik, "antiwpa" i cieszysz sie full wersja, nawet jest language pack z jezykiem polskim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guru
Cytat:
z FTP tylko tydzień gdy komp chodzi nonstop ![]() Kurda już się radiówki nie mogę doczekać ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
A zrób tak:
1. Odinstaluj stery 2. Odłącz modem 3. Zainstaluj sterowniki 4. Podłącz modem 5. Windows teraz sam powinien skonfigować sterowniki.
![]() |
![]() |
#9 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zrob tak jak radzi ci krakuk, bo tak sie te modemy instaluje
P.S. idiotyzm ale coz poczac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
![]() |
krakuk - to bylo pierwsze co zrobilem, najpierw stery a pozniej podlaczylem modem, nic to nie dalo, dlatego szukam innych sposobow, ale thx za dobre checi. Lecz co jest najsmieszniejsze to z modemem Thompsona takich problemow nie bylo.
iceman - wiem jak te modemy sie instaluje, nie mam komputera kilka minut, lecz kilka lat, i to jest jedyny system operacyjny na ktorym nie postawie tej neostrady, na innych smiga bez problemow wlacznie z Linuxem. Jak bedziecie mieli jeszcze jakies pomysly, jestem otwarty na kazde nowe rozwiazanie |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Hunter_NY
no a ja myslalem ze kompa masz od od czasu zalozenia tematu ![]() a tak na powaznie to bez obrazy ten SAGEM tez mi smiga bezproblemowo pod linuchem, wiec pozostaje tylko wina niedopracowanych sterow i trzeba poczekac na Viśtę beta 2 i 3 itd. poprzez RC1, 2 itd to wersji finalej i pierwszego SP |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
![]() |
No nic, thx za pomoc i dobre checi, pozostaje tylko czekac na oficjalna premiere windy (maj 2006, a SP1 dopiero 2007), albo na wydanie jakis nowszych i bardziej dopracowanych sterownikow.
Lecz jakies nowe pomysly to potestuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
A jakich sterów używasz
![]() http://www.sagem.com/support/site/dr..._3_0_2_std.zip
![]() |
![]() |
#14 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Najpierw probowalem z tymi co dostalem razem z modemem od TyPsy :/, nic nie dalo, wiec sciagnalem ze strony sagema wlasnie te o ktorych piszesz i tez nie pomoglo. Zgadalem sie jeszcze z kolegą, ktory ma postawiona Neo na Longhornie (nie wiem czy to jakas roznica z tymi modemami bo on ma Thompsona - bo nie specjalizuje sie w sieciowych sprawach), znaczy sie ktos mu to uruchomil wiec jak bedzie znal odpowiedz to mi da znac. Jak zadziala to napisze posta jak to zrobic. Thx za pomoc. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.08.2005
![]() |
![]()
Witam,
ja zrobiem w sposb nastepujacy: 1) Zainstalowalem najnowsze dostepne sterowniki w sposob standardowy (bycmoze mozna instalowac te z plytki od TP, ale niewiem) 2) Wlaczylem modem w Device Managerze (po wlaczeniu pojawia sie z bledem, po wejsciu daj na Enable device lub cos podobnego) 3) Wszystkie programy z folderu Sagem F@st 800 -> Compatiblity->Windows XP (ale mysle ze sam dslmon.exe wystarczy, chociaz moze to byc zbedne) 4) Utworzylem nowe polaczenie w Network Connections (Control Panel) 5) Po kilkakrotnym podlaczaniu modemu, zaskoczyli i dziala az milo... Jakby cos wlasnie z Visty pisze... Dla chetnych do wyprubowania: mozna sprobowac zainstalowac Microsoft VirtualPC i stworzyc wirtualna siec, ale obciaza to pamiec, a poza tym moze sie nie zainstalowac, tak jak VMware Workstation 5 Milego surfowania... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|