Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.08.2005, 22:29   #1
Hunter_NY
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.06.2004
Hunter_NY zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Question Windows Vista Longhorn Beta1 + Neostrada

Witam. Mam taki "maly" problemik wlasnie z nowym sofcikiem Microsoftu, otoz rozchodzi mi sie o neostrade. System instaluje sie normalnie, lecz nie moge zainstalowac sterownikow do Neo (modem Sagem Fast800), niby winda rozpoznaje nowe urzadzenie, zaczyna instalowac sterowniki, pozniej restart (sam go robie) i nadal jest problem z urzadzeniem (obok urzadzenia w menadzerze urzadzen jest ikonka ze znakiem zapytania). Dlatego jezeli macie jakies pomysly, bylbym otwarty na nowe sugestie.
Z gory THX.
Hunter_NY jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.08.2005, 22:37   #2
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
może dlatego że to beta systemu
1. Odinstaluj w menadzerze urządzeń,
2. Odinstaluj stery
3. Spróbój ponownie zainstalować stery (ale w najnowszych wersjach)

Ostatnio zmieniany przez mgit : 16.08.2005 o godz. 22:54
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.08.2005, 22:52   #3
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
a moze masz wersie x64 ? i dlatego problem z driverem
Stary 17.08.2005, 00:21   #4
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a vista znacząco się różni od tej ostatniej wersji [chyba] PGC 4051 ? Bo na wcześniejszej to rżnęło mi proca jak odpaliłem film .

P.s. Czy jest jakaś mozliwość pobrania visty z jakiegoś ftpa, czy zostaje mi torrent !? I czy jest ona darmowa... trialowa....
Stary 17.08.2005, 10:33   #5
mgit
Guru

mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
vista nie jest darmowa, ani płtna nawet w sprzedaży jej nie ma jeszcze dostępna jest tylko dla beta testerów na torencie i emule
Stary 17.08.2005, 11:09   #6
Hunter_NY
Stały bywalec ;)

Odpowiem pokolei:

1) odinstalowalem modem w managerze urzadzen, pozniej najnowsze stery i tez lipa.
2) wersje mam x32bit, a nie x64 bo nie mam procka 64bit.
3) vista smiga nawet lepiej u mnie niz XP z SP2, divx'y smigaja spoko tak jak dvd, ogolnie nie mam niz do zarzucenia
4) co z tego ze to wersja beta, ale skoro bez problemu dzialala mi nietypowa drukarka (Olivetti czy jakos tak) to czego modem do Neo nie?
5) Longhorna mozesz zassac gdzies z ftp microsoftu, bodajze po wykupieniu subskrypcji MSDN (ale pewny nie jestem), najszybciej to zostaje ci torrent, duzo seedow i szybko idzie (obraz 2,5GB zassalem w 10h na neo 512).
6) tak jest to wersja 180dni, ale od czego jest necik, "antiwpa" i cieszysz sie full wersja, nawet jest language pack z jezykiem polskim.
Stary 17.08.2005, 11:18   #7
mgit
Guru

Cytat:
Napisany przez Hunter_NY
(...) obraz 2,5GB zassalem w 10h na neo 512.
W 10h 2,5 GB to nieźle mi 2 GB z P2P zasysa dwa i pół tygodnia 8 )
z FTP tylko tydzień gdy komp chodzi nonstop

Kurda już się radiówki nie mogę doczekać
Stary 17.08.2005, 11:23   #8
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A zrób tak:
1. Odinstaluj stery
2. Odłącz modem
3. Zainstaluj sterowniki
4. Podłącz modem
5. Windows teraz sam powinien skonfigować sterowniki.
Stary 17.08.2005, 11:27   #9
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zrob tak jak radzi ci krakuk, bo tak sie te modemy instaluje

P.S. idiotyzm ale coz poczac
Stary 17.08.2005, 13:24   #10
Hunter_NY
Stały bywalec ;)

krakuk - to bylo pierwsze co zrobilem, najpierw stery a pozniej podlaczylem modem, nic to nie dalo, dlatego szukam innych sposobow, ale thx za dobre checi. Lecz co jest najsmieszniejsze to z modemem Thompsona takich problemow nie bylo.

iceman - wiem jak te modemy sie instaluje, nie mam komputera kilka minut, lecz kilka lat, i to jest jedyny system operacyjny na ktorym nie postawie tej neostrady, na innych smiga bez problemow wlacznie z Linuxem.

Jak bedziecie mieli jeszcze jakies pomysly, jestem otwarty na kazde nowe rozwiazanie
Stary 17.08.2005, 13:35   #11
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@Hunter_NY

no a ja myslalem ze kompa masz od od czasu zalozenia tematu

a tak na powaznie to bez obrazy ten SAGEM tez mi smiga bezproblemowo pod linuchem, wiec pozostaje tylko wina niedopracowanych sterow i trzeba poczekac na Viśtę beta 2 i 3 itd. poprzez RC1, 2 itd to wersji finalej i pierwszego SP
Stary 17.08.2005, 14:41   #12
Hunter_NY
Stały bywalec ;)

No nic, thx za pomoc i dobre checi, pozostaje tylko czekac na oficjalna premiere windy (maj 2006, a SP1 dopiero 2007), albo na wydanie jakis nowszych i bardziej dopracowanych sterownikow.
Lecz jakies nowe pomysly to potestuje.
Stary 17.08.2005, 19:18   #13
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A jakich sterów używasz Jeśli od TP to je skasuj i spróbuj tych:
http://www.sagem.com/support/site/dr..._3_0_2_std.zip
Stary 17.08.2005, 20:41   #14
Hunter_NY
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez kraluk
A jakich sterów używasz Jeśli od TP to je skasuj i spróbuj tych:
http://www.sagem.com/support/site/dr..._3_0_2_std.zip

Najpierw probowalem z tymi co dostalem razem z modemem od TyPsy :/, nic nie dalo, wiec sciagnalem ze strony sagema wlasnie te o ktorych piszesz i tez nie pomoglo.
Zgadalem sie jeszcze z kolegą, ktory ma postawiona Neo na Longhornie (nie wiem czy to jakas roznica z tymi modemami bo on ma Thompsona - bo nie specjalizuje sie w sieciowych sprawach), znaczy sie ktos mu to uruchomil wiec jak bedzie znal odpowiedz to mi da znac. Jak zadziala to napisze posta jak to zrobic.
Thx za pomoc.
Stary 31.08.2005, 05:06   #15
pisk
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.08.2005
pisk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Smile Oto rozwiazanie

Witam,
ja zrobiem w sposb nastepujacy:

1) Zainstalowalem najnowsze dostepne sterowniki w sposob standardowy
(bycmoze mozna instalowac te z plytki od TP, ale niewiem)
2) Wlaczylem modem w Device Managerze (po wlaczeniu pojawia sie z
bledem, po wejsciu daj na Enable device lub cos podobnego)
3) Wszystkie programy z folderu Sagem F@st 800 -> Compatiblity->Windows
XP (ale mysle ze sam dslmon.exe wystarczy, chociaz moze to byc zbedne)
4) Utworzylem nowe polaczenie w Network Connections (Control Panel)
5) Po kilkakrotnym podlaczaniu modemu, zaskoczyli i dziala az milo...

Jakby cos wlasnie z Visty pisze...

Dla chetnych do wyprubowania: mozna sprobowac zainstalowac Microsoft VirtualPC i stworzyc wirtualna siec, ale obciaza to pamiec, a poza tym moze sie nie zainstalowac, tak jak VMware Workstation 5

Milego surfowania...
pisk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: