![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
Xp I Dma
Mam pytanie: jak włączyć tryb DMA w Windows XP?
Wiem że trzena przejść do kontrolera IDE potem do własćiwści i ustawienia zaawansowane wybrać. Ale ja nie mam takiej zakładki jak ustawienia zaawansowane i nie wiem jaki transfer jest dla danego urządzenia obsługiwany. Co mam zrobić aby ta zakładka "ustaienia zaawansowane" pojawiła mi się w menu we właściwościach danego kanału IDE pozdrawiam AG? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Napisz troche wiecej o swoim sprzecie a przedewszystkim: jaka plyta glowna? jakie napedy? Podpowiem od razu ze jesli to plyta na chipsecie VIA to musisz zainstalowac paczke driverow 4in1.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Gość
|
Re: Xp I Dma
Cytat:
![]() Mój komputer/właściwości/sprzet/menedżer urządzeń/kontrolery IDE ATA-ATAPI/kanał IDE/xxx kanał IDE/właściwości/ustawienia zaawansowane Wg mnie niemożliwe. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
![]() |
Mozliwe mozliwe sam mialem taki przypadek ze bez odpowiednich sterow do chipset'u plyty glownej zakladki nie bylo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
![]() |
To sie zgadza ale jesli sie o tym zapomni to moga byc pozniej takie jazdy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Gość
|
Cytat:
Więc jak mamy pomóc ? |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
...
Jeśli to XP jest jeszcze jedno wyjście
może nie być administratorem i wtedy tej zakładki nie zobaczy... ale chyba wpadł by na to sam....
![]() |
#9 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
W menedżerze urządzeń należy klikać właściwości poszczególnych kanałów IDE, a nie ogólne właściwości kontrolera.
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
Odpowiedź
Dziękuje bardzo wszystkim którzy mi odpowiedzieli. W chwili obecnej znam juz przyczynę tego że nie ma zakładki "ustawienia zaawansowane "
w Men. Urządzeń dla kontrolera Ide. Otóż posiadam płytę Intel 815EEA i procesor P III 700. Zainstalowałemtam tam coś takiego co nazywa się Intel Storage Driver i Intel APPlication Accelerator.Programy te dedykowane są tej płycie i same konfugurują ustawienia DMA i transfer na który pozwalają podłączone urządzenia. Po otworzeniu tych programów można się zorientować w jakim trybie pracuje dane urządzenienp.: dysk czy nagrywarka i ew. zmienić ustawienie ale tej zakładki która normalnie występuje jako "ustaiewienia zaawanowane" już nie ma we właściwościach Primary czy Secondary Ide Channel. Opisane to jest na stronie www.intel. com w dziale support-chipset-815. pozdrawiam i dziękuję raz jeszcze. AG |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|