![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
więc jeżeli wchodzisz przez klikanie w sieci na kompa to będąc zalogowany na 1 kompie jako "admin" bądź "stef" musisz mieć n 2kompie założone to samo konto czyli "admin" bądź "stef" jak go nie bęzie to w ten sposób nie wejdziesz chyba że zamapujesz dysk sieciowy jak pisał @legion lecz najedź na "połącz używając innej nazwy" i wpisz w oknie nazwe urzytkownika jaka jest na 2kompie jeżeli jest inna niż twoja, no i hasło.
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
zalozylem konto i haslo,ale dalej pisze zenie mam uprawnien. nie pojawia sie nawet okienko z prosba o haslo...
Ostatnio zmieniany przez Stef : 29.04.2005 o godz. 12:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
czyli wcześniej miałeś to okno - co znaczy że nie miałeś autoryzacji.
wejdź teraz na tym 2kompie i daj właściwości na tym dysku czy folderze co udostępniasz i zobacz czy masz pełny dostęp w "uprawnieniach " w zakładce "udostępnianie". - tp decyduje na jakich prawach wstępnie udostępniasz Jak masz pełny dostęp dla swojego użytkownika, bądź wszystkich weź zakładke zabezpieczenia i sprawdź czy masz pełną kontrole.
![]() |
#19 |
Guru
![]() |
ale ja nie mam zadnej takiej zakladki "uprawnienia" w udostepnianiu.
ale zmapowalem dysk!!!(narzedzia\mapuj dysk sieciowy) tylko dlaczego jak zmapoalem dysk to idzie wejsc,a normalnie nie idzie.... Ostatnio zmieniany przez Stef : 29.04.2005 o godz. 22:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guru
![]() |
zakupilm wczoraj router pentagram cerberus, bo mam dosc tego calego dzielenia neta i problemow z siecia. teraz net w miare chodzi,ale wejsc normalnie sie dalej nie da.
juz tam pal licho ten dysk, bo zmapuje i wejdzie,ale chodzi mi bardziej o drukarke.... bo zeby miec do niej dostep,to tyzreba wejsc na ten komp,a narazie sie dalej nic nie da ;/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||||
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
wiec sprawa robi sie jeszcze prostsza wystarczy teraz z mapoawac dyski na drugim kompie i nie widze problemu napisalem ci o tym w poscie 2 ![]() Cytat:
Cytat:
kupic printserver ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Guru
![]() |
no z tym prinyserwerem to pzresada..... to ejst drukarka wielofunkcyjna podlaczona do kompa stacjonarnego...a z laptopa tez musi sie dac na tym drukowac,wiec musi dzialac udostepnianie.....
predzej dzialalo,bo drukowalem w sieci,a teraz nie dziala.. i co teraz? a jak zmapuje dysk, to tam nie ma (przynajmniej aj nie widze) drukarki udostepnionej..... ![]() EDIT... z drukarka juz sobie poradzilem... niby jest OK,ale....zmapowalem sobie dyski i ejst dobrze,ale jak wlazce najpierw laptopa, to mi dyskow zmapowanych nie wykryje. wiec przydaklo by sie zrobuic tak zeby otoczenie sieciowe dzialalo...... Ostatnio zmieniany przez Stef : 01.05.2005 o godz. 18:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|