![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Samotny jeździec
Data rejestracji: 08.07.2003
![]() |
XP Pro i gry
Jak rozwiązać problem odświeżania w grach pod XP Pro
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
nie to zebym wiedzial cos na ten temat - ale moze wiecej szczegolow? bo brzmi to troche... ogolnie...
![]() |
![]() |
#3 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Re: XP Pro i gry
Cytat:
O ile się nie mylę, to: Start\Uruchom\dxdiag\Więcej pomocy\Zastąp Zaznaczasz pozycję: wartość zastępcza i wpisujesz wartość odświeżania, jaką sobie życzysz. Mam nadzieję, że o to Ci chodziło i takiej odpowiedzi oczekiwałeś... Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Bywalec
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() |
Re: XP Pro i gry
Cytat:
Ja używam programiku o nazwie nVidia RefreshRateFix MK II v.2.10E dla karty nvidii GF4Mx440 i sterów z serii 4xxx (nie pamietam dokladnie).Ważne są częstotliwości jakie twój monitor może przyjąć (co musisz sprawdzić np. w instrukcji obsługi) Programik o ile się nie mylę można zassać z majorgeeksa. (inny soft nie zdawał u mnie egzaminu) Ps. byc może rada Protona pomoże, ale u mnie to nigdy nie zadziałało ( w gierkach rzecz jasna) Ostatnio zmieniany przez Barracuda : 12.08.2003 o godz. 18:02 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Re: Re: XP Pro i gry
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Samotny jeździec
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Ja to mam standardowo w ustawieniach detonatorów - Ustawienia wydajności i jakości -> Ustawienia Direct3D -> Zmiana częstotliwości odświeżania. Tam można ustawić ręcznie odświeżanie dla każdej rozdzielczości i głębi kolorów.
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
h**p://www.majorgeeks.com/download.php?det=1547 w dziale video, w opisie jest do jakich sterów pasuje
""If you have a nVidia graphics card, you'll probably know about the very common bug, that occurs together with the nVidia Detonator drivers under Windows NT/2000/XP: Normally, you can't get a higher refresh rate than 60 Hz in the OpenGL/Direct3D modes, which makes you very blind after a while of gaming. ;-) I programmed this tool, to fix this bug, since I could not find an existing tool for this on the internet, which is compatible with the new official Detonator v28.32 drivers. There already were some tools around that supported the older Detonator versions." Compatible with nVidia Detonator 28.32+ AND Detonator 40.41+ " Ostatnio zmieniany przez Barracuda : 12.08.2003 o godz. 20:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Samotny jeździec
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A wylaczyles synchronizacje pionowa w Detonatorach? Gwarancji nie daje, ale ja zawsze wylaczam, a tego dotyczyl blad ("v-sync brak synchronizacji")...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Samotny jeździec
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Samotny jeździec
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
prpopnuje pomeczyc starego dobrego power stripa - da sie nim nastawic niemal wszystko
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bywalec
![]() |
spróbuj kliknac supported devices lub zmien stery na inne, widocznie z tymi nie dziala.
A jeżeli zmiana w dxdiag dala oczekiwany rezultat to dobrze (ale profilaktycznie sprawdz w grach czy faktycznie masz teraz 85Hz, poniewaz w niektorych grach dalej pozostaje 60 Hz) |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|