![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
uzywany monitor-jaki kupic?
wslanie pzred chwila padl mi monitor w domu.na szczescie mam w domu 2 kompy, to pozyczylem sobie drugo monitor(zeby bylo sniesznie-identyczny).
monitor ten to daytek 15" wiekowy dosc juz,bo 7 latek. nie wiem co sie z nim stalo, po prostu przed chwila sie nie wlaczyl i polecial z niego dymek. nie wiem czy to ostatnie tchnienie jego czy da sie go jeszcze zreanimowac. dlatego tzreba by sie poogladac za jakims innym(niekoniecznie nowym). najlepiej uzywany jakis ze wzgl. na bardzo ograniczone fundusze.moze byc 15" jak i 17". ogladalem na allegrro-wybor dosc duzy, tylko nie wiem na co sie zdecydowac. czy brac dobrego kilkulatka(czyli ok 2000 roku),ktory nie wiem ile posluzy, czy mlodszy,lecz nie firmy pierwszych lotow. slyszalem ze monitory NEC i EIZO to najstersztyk,wiec czy warto sie w takie kilkulatki pakowac? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.01.2004
![]() |
Ja miałem monitor Daytek 17'. Sewris firmowy w Bielku-Białej. Wysyłają monitor, wyceniają naprawę, a potem płacisz. Albo za wycenę naprawy, albo za naprawę.
![]() Co do używanych, to moje zdanie, powstrzymać się (zwłaszcza jeśli ma się drugi), i zainwestować w nowy. Kupując używany z Allegro, praktycznie kupujesz "kota w worku". Ja spróbowałbym z ogłoszenia. Czasem firmy (jakieś studio graficzne) wyprzedają za grosze. A na ogół w studiach pracują na dobrych monitorach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
![]() |
wszytsko fajnie,ale ja potzrebuje 2 monitory, po jednym do kazdego komputera
![]() wiem ze nowy jest nowy,ale aktualnie fundusze na to nie pozwalaja... jesli bym kupiwal nowy, to bylby to najprawdopodobniej 15" LCD, one juz az tak strasznie duzo nie kosztuja. ale narazie nie mam co nawet o takim czym marzyc,dlatego pozostaje mi uzywany. druga sprawa.... monitory ze studia sa dosc dlugo uzywane, tzn dziennie po kilka(nacie ) godzin, z jak najlepszymi parametrami, co tez sie odbija na zywotnoisci monitora... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
A wracając do monitorów NEC'a. To nie są wcale tanie monitory. Trochę kosztują, ale z tego co słyszałem są bardzo dobre.
![]() |
![]() |
#5 |
...w podróży...
Data rejestracji: 20.06.2003
![]() |
Sprawdz sobie firme Radioton.
Swego czasu byli dostepni na allegro. Spacjalizuja sie w uzywanych monitorach. Ja kupowłem u nich 2 lata temu NEC'a E700 i jest super. ZERO problemow (odpukac).
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon "Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.01.2004
![]() |
Zgadzam się z tobą. Lecz weź pod uwagę, że na ogół, są to markowe (bardzo dobre jakościowo) monitory. Sam pracuje w studio. Niektóre monitory grafików (kilkuletnie), mają lepszy obraz (geometrię, zbieżność) niż niejeden nowy.
P.S. W razie gdyby zakup odwlekał się, polecam zakup przełącznika. Niewielki wydatek, a nie trzeba przepinać pająka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
A ja polecam pojechać na do słomczyna lub na inna giełde. Widziałem tam 15 i(nie pamietam czy 17 tez) po 150 zł. Wygladały jak nowe !!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
na slomczynie kumpel kopowal 21" za 500 stow
![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Iiyamę
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
Proponuje przejrzec Alegro. Jezeli chodzi o wysokiej klasy monitor licza sie 2 firmy: SGI i DELL. Koszt takiego monitora poleseengowego lub lezaka to 1000 -1100 zl (max) za 21 cali z kinolem Sony Trinitron. Sam cos takiego nabylem niedawno i mimo kilku drobnych uszkodzen obudowy jestem zachwycony.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
![]() |
#12 | |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Cytat:
To chyba tanio? Prawda? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Moge sprzedac Ci mojego LG Flatron 775FT
![]()
![]() |
#14 | |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Guru
![]() |
dzisiaj zanoiwslem monitor do naprawy i gosciu powiedzial ze jutro da mi znacz czy naprawa jest jeszcze oplacalna.jesli nie to on ma na stanie jakis monitor uzywany Dell 17" za 300zł... to ejst chyba tanio,wiec jak mi nie pedzie pasowala naprawa, to chyba sie skusze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|