![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
Zobacz rezultaty głosowania: Jak zagłosujesz w referendum o wejściu Polski do UE ?? | |||
TAK |
![]() ![]() ![]() ![]() |
41 | 60.29% |
NIE |
24 | 35.29% |
NIE WIEM |
3 | 4.41% |
Wszystkich głosów: 68. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
![]()
cześć
jak w temacie, byłbym wdzięczy za krótki komentarz dlaczego ?? pozdrawiam, Marcin |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
No ja nie zagłosuje... ach te prawa nie letnich
![]() ![]() ale nieznam sie zabardzo na "tym" wszystkim ! Ale chyba TAK bedzie lepiej dla PL !
![]() |
#5 |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
a ja powiem nie
dlaczego?
fajny to twor ta unia ale nie na tych warunkach. szczegolnie dla polskiego rolnictwa. a co innego wybrac - coz tu mozna pocazekac - to nie komputer ![]() pzdrwm Nikita_Bennet
![]() |
#6 |
Gość
|
Ja - NIE !
Dlaczego? Brak mi wiary w urzednikow i Zjednoczona Socjalistyczna Republike Europy! Jezeli mozna wydac dekret, o bananach! (tak! zagiecie banana, to bardzo wazny elemet!) to mozna wszystko. I nie uzywajcie argumentu o braku wyboru! Rosja, Bialorus v. Europa! Wybor jest! |
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.08.2002
![]() |
zaglosuje ZA ale z do entuzjazmu to u mnie jeszcze daleko :o .Jestem troche wpieniony ze rzad zaczal tak naprawde negocjacje w Kopenhadze - za duzo wczesniej popuscili i teraz mamy jakies okruchy .Podobno na poczatku
mialo byc 40 mld euro na 10 krajow .Teraz jest 10 mld ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 | |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]() mam nadzieje iz wtedy rydzyk lepper i reszta janowskich pojada sobie do holandii do cofie shopow i tam juz zostana ![]() a co do wyboru to wybor zawsze jest ale jak zostaniemy poza to zaczniemy sie upodabniac do ukrain i innych bialorusi a tego chyba nikt by niechcial ![]() a i bylbym zapomial: po studiach mam zamiar wybic sie gdzies do europy bo mimo iz bedziemy juz w uni to najwyzej 100 lat za grecja ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
tak
chocby z tego powodu ze jesli nie wierze w urzednikow europejskich to stanowczo mniej wierze w urzednikow polskich - cos zbyt sliskie lapki maja ci nasi 'biurowcy'... inna sprawa ze pewne dziedziny zycia do ktorych polacy sa bardzo przyzwyczajeni sie skoncza - opier...lactwo, kretactwo i matactwo - cos trzeba bedzei zrobic z przemytam, piractwem, chora akcyza - nie wszystkim sie to podoba... ale i tak wole europejski 'glupi' porzadek niz to co dzieje sie teraz w naszym kraju ja i tak stad spie.. za 2-3 lata i NIC mnie tu nie zatrzyma...
![]() |
![]() |
#10 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
ja na TAK
![]() ja juz nie moge patrzec i sluchac o tym co sie u nas dzieje wejscie do UE daje jakas szanse na zmiany, mam tylko nadzieje, ze na lepsze, ale to czas pokaze i wtedy przyjdzie czas oceniac
![]() |
#11 |
.: Zapracowany :.
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() ![]() |
Zgadzam się z dużą ilością wymienionych tu poglądów... i mimo wszystko na dzień dzisiejszy jestem w stanie zagłosować na... tak
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Tak
Podobnie jak SID bardziej wierzę w urzedasów z Brukseli niż naszych rodzimych i w tym jest jeszcze szansa dla naszego polskiego burdelu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Niby tak, ale jesli nie Unia to co? Przyłączymy się do Unii celnej
Rosji i Białorusi, a czy zaprowadzimy teokrację ojca rydzyka i skansen katolicyzmu, do ktorego Niemcy beda sobie robili wycieczki jak do lunaparku, a my to bedziemy tolerowac bo to bedzie jedyne zrodlo dewiz dla zbiednialego kraju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bede za YES. dosc mam juz bzdurnych oderwanych od realiow ustaw pisanych na zamowienie konkretnych person (z grzecznosci nie wymienie nazwisk).
dobitnie rozwalila mnie ustawa o biopaliwach (czy wie ktos, jakim to dziwnym trafem zlozylo sie, ze prawie wszyscy panowie poslowie z TEJ partii maja koncesje na produkcje biokomponentow? ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja musze powiedziec NIE.
Naprawde szczerze watpie, aby po naszym wstapieniu do Unii z nieba zaczely sie sypac pieniadze (jak niestety sporo ludzi wydaje sie uwazac). Fakt, ze to, co teraz sie w naszym kraju dzieje (juz wlasciwie od ladnych kilku lat) to naprawde tragedia, ale nie widze powodu, dla ktorego po wejsciu do Unii mialoby byc lepiej. Na stolkach dalej zostana osoby, ktore interesem kraju nie przejmuja sie zupelnie. Co do alternatywy to faktycznie raczej nie ma zadnej, ale porownujac ostatnie okresy w Niemczech i Rosji, trudno nie zauwazyc, ze jednak zachod nie zawsze oznacza lepiej, a wschod gorzej. Wszedzie moze byc lepiej, tylko potrzebne sa odpowiednie osoby, na odpowiednich miejscach. W Polsce na razie takich nie ma, i wejscie do Unii tego nie zmieni. Natomiast wkurza mnie strasznie to dostosowywanie wszystkiego do norm Unii. Niektore sensowne rzeczy, to jeszcze pal diabli, ale jak codziennie w telewizji po kilka razy slysze, ze to, to i to zostalo zmienione w celu dostosowania sie do standardow Unii Europejskiej to zaczynam dostawac drgawek. Wczoraj zreszta uslyszalem nowa rewelacje - zniesienie pozwolen na bron pneumatyczna (nie dokladnie tak, ale bez szczegolow). Genialne, po prostu genialne. Nie kazdy, kto chce bedzie sobie mogl, bez niczego kupic bron, ktora bez zadnego problemu mozna zabic, ale jeszcze latwiej powaznie okaleczyc. No ale w koncu mieszkamy w tak bezpiecznym panstwie prawa, ze przeciez nie ma obaw, zeby ktos stwarzal jakiekolwiek niebezpieczenstwo. Zreszta tak, jak zauwazyll woitas w sprawie biopaliwa. Nie wprowadza sie tych wszystkich przepisow dlatego, ze wymaga tego Unia. Nie jest tak z wprowadzeniem biopaliwa (chociaz wlasciwie takie uzasadnienie tego slyszalem chyba tylko raz), nie jest z wprowadzaniem taksometrow (wiele sie juz pisalo na temat tego, ile pewna firma na tym zarobi) i nie jest rowniez teraz w przypadku broni (bo odpowiednie osoby zainteresowaly sie duzo wczesniej tym, kto jest jej importerem). Wlasciwie to nie jestem wielkim przeciwnikiem naszego wejscia do Unii. Ale caly ten szum w okol tego w telewizji przypomina mi Wielkiego Brata z Orwella. Kolejne kleski i porazki rzadu w negocjacjach (nie uwazam jednak, ze byly tylko porazki) sa przedstawiane jako wielkie i wspaniale sukcesy - cos jak Orwelowska czekolada. Poniekad w tym stylu rowniez jest sprawa doplat bezposrednich dla rolnikow. Sprawa miala pewnie wyjsc dopiero po referendum, ale jakos tak sie niefortunnie dla rzadu zlozylo, ze wiadomo o niej juz teraz. A to moze dosc powaznie wplynac na jego przebieg (rolnicy badz co badz sa jednak dosc znaczna i ciagle liczaca sie grupa)...
![]() |
|
|