Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   XXI Zimowe Igrzyska Olimpijskie - Vancouver 2010 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/xxi-zimowe-igrzyska-olimpijskie-vancouver-2010-a-85064/)

Jabba the Hutt 20.02.2010 23:32

Ale bańka medialna pękła... Tak liczyły (media) na złoto ale Polacy zawsze się przeliczą.

Jarson 20.02.2010 23:42

Czymś trzeba było widza przyciągnąć. Od razu było wiadomo, że jeśli będzie złoto, to tylko przy bardzo korzystnych dla Adama warunkach, bo jednak liczących się kandydatów było co najmniej trzech. A dwa srebra piechotą nie chodzą (no dobra, patrząc na Justynę, można powiedzieć, że mogą i chodzić ;) )

andrzejj9 20.02.2010 23:47

Myślę, że na dobrą sprawę nikt oglądający skoki na złoto tak w 100% nie liczył, natomiast wszyscy wierzyli. Ja też wierzyłem i przede wszystkim miałem nadzieję, ale widziałem, jak cały czas skacze Amman. Chcenie a realia czasami się niestety od siebie różnią. Cieszmy się, że w tym przypadku o tak niewiele :)

ro29 21.02.2010 00:12

Woooow !!!!!!!!!!!
Mamy czwarty medal na tych igrzyskach !!!

Małysz ma dwa srebra ... w sumie 4 medale olimpijskie !!!!!!!
Brawo, brawo, brawo .....:polska: !!!!!!!

Dla mnie Małysz jest jednym z największych sportowców Polski - ... najpewniej w pierwszej dziesiątce !!!!!!!!! .... ale trochę mu do I miejsca brakuje ... Robert Korzeniowski miał 4 złota olimpijskie !!! ITD.

Przepraszam, ale jak dzis usłyszałem w TV że Małysza ponad 60 % uważa za najlepszego sportowca w historii to ........

Mam nadzieję, że Kowalczyk na 30 km pokaże na co ją stać i zdobędzie conajmniej srebro ... ja nie mam nic przeciwko Małyszowi ... ale sporo przeciwko słynnej Małyszomani ....

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1082957)
Nie wiem, na ile wpływ na popularność danej dyscypliny mają media, a na ile ciekawość sportu samego w sobie. Czasami też zwracałem na to uwagę, że w telewizji lecą skoki, gdzie Małysz, akurat w gorszej dyspozycji, zajmuje odległe miejsca, a w tym samym czasie jakiś inny polski sportowiec zdobywa gdzieś złoty medal. Ale medal, który na dobrą sprawę, poza grupką fanów nikogo nie interesuje. Jest to na swój sposób smutne, a drugiej strony.. trudno zmuszać ludzi do oglądania i pasjonowania się czymś, co pasjonujące dla nich nie jest.
(...)

Jaki wpływ mają media ... hahahahahahah ... nie rozśmieszaj mnie .... jaka jest najpopularniejsza discyplina w Polsce ?? A jakie mamy w niej sukcesy .. owszem kiedyś ... ale ostatnio ... 1992 srebrny medal olmipijski ... a potem ... nic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(:(

A kto oglądał i pasjonował się skokami zanim Małysz wygrał turniej czterech skoczni ??
A ile osób pasjonowało się F1 zanim Kubica zaczął w niej jeździć ... aż do tego stopnia, że został w plebiscycie PS najlepszym sportowcem ... mimo iż miał tylko 4 miejsce w F1... wyprzedził mistrzów olimpijskich ... ja jak ogłaszano wyniki tego plebiscytu to wtedy płakałem !!!!!!
I co ... kto to wykreował - nie media ?? A kto transmitował każdy wyścig F1 ?
A jak były MŚ w wioślarstwie - DYSCYPLINIE OLIMPIJSKIEJ w Poznaniu to k... prawie nic w w ogólnodostępnej TV nie można było zobaczyć ... a tam zdobyliśmy dwa ztote medale ... i srebro ... i brąz ... a to były przecież MŚ !!!

Przepraszam , bardzo przepraszam za moje uniesienie .. % zrobiły swoje .... to nie tylko z sukcesu Małysza (wrew pozorom - ja się bardzo cieszę z tego medalu !!!!!!!!!) ... ale innych życiowych problemów mam mnóstwo ... ale to co napisałem było szczere ... z głębi serca ... boli mnie jak Polacy zdobywają medale MŚ, wygrywają Puchary Świata, zostają Mistrzami Europy ... a jest to gdzieś na n-tym miejscu :(

POZDRAWIAM i przepraszam
ro29

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt (Post 1083050)
Ale bańka medialna pękła... Tak liczyły (media) na złoto ale Polacy zawsze się przeliczą.

Masz rację i nie masz ...
Powiem tak - a po co zawodnik z pierwszej dziesiątki światowej ... jedzie na MŚ czy olimpiadę ... oczywiście po złoto !!!

Ale czy medal srebrny czy brązowy jest sukcesem ?? Oczywiście !!!!!!
A miejsce w pierwszej ósemce .... dla 60-70 % także !!!!!!!!!!!!!

Problem niestety polega na tym,, że Polskie media zwłaszcza związane ze sportem ... oczekują dziwnych rzeczy ... od tych słabszych oczekują ... przeciętnych występów .. a od najlepszych zaraz złota i to razy x !!

Czy ja nie liczyłem na złoto Małysza w 2002 roku ?? Liczyłem !! Ale czy się cieszyłem z medali - oczywiście !!! Pierwszych od 1972 roku !!! A polskie media ... oh pamiętam, pamiętam ... ten zawód ... tą tragedią ....

A czy ja liczyłem na 4 złota Kowalczyk ... tak - bo jestem kibicem ... ale czy srebro i brąz mnie zawiodły - NIE !!! Bo wiedziałem od zeszłego roku, że trasy olimpijskie są za płaskie dla Kowalczyk ... a media .... szkoda gadać ...

Sorki ...

ro29

zorg 21.02.2010 18:08

Olimpiada skandal

Ilość załączników: 1
skoro Woods dal przyklad to inni tez mogo:P
scott lago

a zlota medalistka Vonn sama przyznala ze ma tak jak Woods -kocha sex:P

nimal 21.02.2010 18:24

poweekendowe:
Kowalczyk - wywalczyla braz => gratulacje!
Adam w zaskakujaca rewelacyjnej formie! juz tyle lat! piekne srebro!

zorg 21.02.2010 18:30

nimal daj na luz , nie ma sie czym podniecac ! od poczatku bylo wiadomo ze tych dwoje medale maja pewne , pytanie bylo tylko jakie !

ale po co bylo ciagnac cala reszte z dzialaczami i reporterami i bog wie kim jeszcze ? zeby zerowac na plecach tych dwoje ?

dzisiaj bedzie jeszcze emocjonujacy mecz canada-usa w hokeja !

nimal 21.02.2010 18:41

wiesz Zorg - w sporcie wszystko sie moze zdazyc
bieg Kowalczyk pokazal, ze naprawde malo brakowalo
sendziowie kilka minut analizowali nagrania, zanim dowiedzielismy sie o medalu ;)

a co do emocji - kazdy ogalda co lubi - mi prawdziwa przyjemnosc sprawilo wlasnie ogladanie biegow narciarskich - to jest imho prawdziwy sport ;)

zorg 21.02.2010 19:06

prawdziwe sporty odbywaja sie w barach !

andrzejj9 21.02.2010 20:08

http://sport.onet.pl/imprezy/vancouv...wiadomosc.html

Cytat:

Adam Małysz wskoczył do grona największych skoczków w historii igrzysk olimpijskich. Od dzisiaj jest tylko trzech zawodników, którym udało się wywalczyć cztery medale w konkursach indywidualnych. Są to oprócz naszego zawodnika Simon Ammann i Matti Nykaenen.
Kurcze, nie wiedziałem, że aż tak. To teraz bardzo delikatnie myśląc o medalu w drużynówce, Małysz byłby pierwszym skoczkiem w historii z pięcioma medalami z igrzysk :)

A że nie jest to tak do końca niemożliwe pokazuje to wyliczenie (miałem nadzieję, że komuś będzie się chciało je zrobić, bo właśnie zastanawiałem się, jak w takiej klasyfikacji wczoraj wypadliśmy):

Cytat:

AUT 1000,4
NOR 889,3
POL 880,1
FIN 853,4
SLO 833,9
GER 831,1
CZE 827,3
JPN 770,7
RUS 606,4
Tak wyglądałaby drużynowa z dzisiejszych skoków (biorąc pod uwagę ekipy gdzie w konkursie było 4 zawodników i mnożąc wynik tych co nie skakali w drugiej rundzie razy 2)
http://sport.onet.pl/forum/forum.htm...J1bTAwMS5qcw==

Reetou 21.02.2010 20:34

W konkursach indywidualnych... :>

andrzejj9 21.02.2010 21:14

No właśnie nie jestem pewien. Nykaenen na pewno zdobył trzy złote medale w konkursach indywidualnych i jeden drużynowo, czy oprócz tego zdobył jeszcze jakieś inne nie wiem. Podobnie nie wydaje mi się, żeby Amman zdobył jakiś medal drużynowy. W takim wypadku można podejrzewać, że jednak klasyfikacja ta obejmuje wszystkie medale.

zorg 21.02.2010 22:24

Ilość załączników: 2
malysz swe lata ma , kto go zastapi w Soczi ? pewnie nikt ! kowalczyk podejrzewam tez juz nie , czyli na nastepnej olimpiadzie bedzie zero 0 medali.
a pojada chyba sami dzialacze testowac lokalne trunki.

z innej beczki
Vancouver_2010_Wallpaper

http://rapidshare.com/files/35393457..._Wallpaper.rar

romanesco 22.02.2010 08:27

Pozwólcie, że ponarzekam...
Justyna - pozwoliła Norweżce uciec i złoto wymknęło się z rąk. Ponownie popełniła błąd na zakręcie biorąc go za szeroko, co wykorzystała Szwedka zdobywając srebro a Justyna musiała w związku z tym walczyć o brąz. No i gdyby nie ten prawie "szpagat", który przejdzie chyba do historii, też mogło być różnie...
Tomasz - dobry biegacz ale strzelec niestety kiepski. Nie wiem co było przyczyną złej dyspozycji ale po pierwszym strzelaniu, już było wiadomo, że będą kłopoty żeby liczyć się w walce o medal, a po drugiej serii strzelania było wiadomo, że nic z tego nie będzie. Szkoda...

czary2mary 22.02.2010 09:16

Nie przesadzajmy do tej pory na 21 Olimpiad nasi zdobyli 8 medali a w Vancouver już 4 a jeszcze 3 zdobędą;)(skoki drużynowo, kobieca sztafeta biatlonowa 4x6 km,Justyna Biegi, 30 km klas. K)

grzeniu 22.02.2010 09:31

Jaki niepoprawny optymista ;)
Medal będzie tylko jeden - Justyny. I to trzeba też odpukać w niemalowane...

ed hunter 22.02.2010 18:20

Patrzcie, a ja nie jestem z nimi wszystkimi na ty... :]

zorg 25.02.2010 01:08

zaraz mecz hokeja Canada-Russia
i juz 7-3

zorg 26.02.2010 01:57

Ilość załączników: 3
Haha
Mecz o zloto ! hokey

Canada vs USA kobiety

2-0 :)

zlote dziewczyny !

andrzejj9 26.02.2010 07:54

Pierwsze smrody zaczynają się 'po' igrzyskach pojawiać:

w sumie dziwne, że dopiero teraz..

"Dziękujemy Kowalczyk, mogło być jednak lepiej"

Może jestem krytyczne nastawiony, ale dawno takich piedół nie czytałem.. W sumie szkoda, że biegła tu Justyna. Chciałbym zobaczyć, jaki byłby wynik bez niej..

Zetoxa 26.02.2010 09:03

...zamiast podziękować Justynie,
jakież to polskie :rzygi:

andrzejj9 26.02.2010 16:24

Kowalczyk: po złoto pobiegnę, ale za cztery lata w Soczi
http://sport.onet.pl/zimowe/biegi/ko...wiadomosc.html

Kolejny wywiad z Justyną i.. podoba mi się :) Znowu w ostrym tonie, ale cholera - jest po prostu konkretna (a nie bezczelna, czy chamska - przynajmniej nie tu) i nie ubiera w słodkie słówka tego, co chce powiedzieć. Poza tym.. ma rację w tym, co mówi.

zorg 26.02.2010 18:32

i co pojedzie 80 luda bo soczi stosunkowo blisko ! a tylko justyna ma zdobyc medal ? bo malysz chyba juz bedzie dziadkiem !
a cala reszta na wspanialym 6tym miejscu :(

jade na narty wroce w niedziele , ale neta bede mial caly czas ! w telefonie :)

czechoj 26.02.2010 21:27

:wow: widzicie co amerykanie robią z finami 6:0 w pierwszej tercji a to dopiero 13-ta minuta....

joujoujou 26.02.2010 21:38

Widzimy i oczom nie wierzymy. :wow:

melag 26.02.2010 22:09

:tv: można by rzec, kompromitacja Finów.

czechoj 26.02.2010 22:15

juz go nie ma? Melaaaaaaag

joujoujou 26.02.2010 23:47

Tymczasem polska reprezentacja kobiet w drużynowej jeździe szybkiej na lodzie wywalczyła półfinał. :spoko:

Z czwartym (spośród zakwalifikowanych) czasem, czyli szanse na medal raczej tylko teoretyczne. :hmm:

http://www.vancouver2010.com/olympic...w406300zt.html

czechoj 27.02.2010 09:35

no to mamy hokejowy finał marzeń Kanada -USA

rycho 27.02.2010 09:39

Pitolisz jak zwykle.
Finał marzeń to ZSRR- Czechosłowacja

grzeniu 27.02.2010 09:46

Tak.
A Kanada wtedy zaczynała od grupy C.

czechoj 27.02.2010 09:59

pokłony Rysiu... masz jak zwykle rację ||

rycho 27.02.2010 10:02

Cytat:

Napisany przez czechoj (Post 1084299)
pokłony Rysiu... masz jak zwykle rację ||

Aż tak się nie płaszcz...
Wystarczy zwykłe gieju.

czechoj 27.02.2010 10:16

tak gieju :P

grzeniu 27.02.2010 12:54

Zwykły gieju!
Bądź precyzyjny.

Coby na temat też troszkę.
Czytałem relację z meczu Kanada-Słowacja. W trzeciej tercji musiało być ciekawie...
Szkoda, że to leciało w nocy, bo chętniej bym obejrzał właśnie ten mecz, niż USA-Finlandia.

czechoj 27.02.2010 14:17

no faktycznie bo do 52 minuty było 3:0dla Kanady

Zetoxa 27.02.2010 14:36

Cytat:

Napisany przez rycho (Post 1084291)
Pitolisz jak zwykle.
Finał marzeń to ZSRR- Czechosłowacja

tak, szczególnie w 1968 r. :sciana:

joujoujou 27.02.2010 17:14

To co się działo w 3 tercji mało mnie o zawał nie przyprawiło.

Dawno już tak się nie emocjonowałem hokejem w wykonaniu dwóch (w zasadzie mi obojętnych) drużyn. :O

Ale muszę przyznać, że niewątpliwy wpływ na emocje miał fantastyczny komentarz kolesia z BBC. :spoko:

andrzejj9 27.02.2010 22:14

Jest! :)

czary2mary 27.02.2010 22:26

Co za finisz J.Kowalczyk!!!!! Brawo :):):)

grzeniu 27.02.2010 22:51

To było piękne, po prostu piękne.
Będę złośliwym i powiem, że na finiszu z Bjoergen wylazła astma.

czary2mary 27.02.2010 23:16

Mamy jeszcze brąz:):):):):):)

andrzejj9 27.02.2010 23:18

Ano mamy :)

Dobrze wiedzieć, że poza Małyszem i Kowalczyk mamy jeszcze jakichś sportowców ;)

demek 27.02.2010 23:19

i to bardzo mlode dziewczyny! :)

grzeniu 27.02.2010 23:27

Tego bym się nie spodziwewał....ale jaja :O
Gratulacje :spoko:

ro29 28.02.2010 00:38

Przepraszam, że się nie odzywałem .... wkrótce przejrzę poprzednie strony ...

To był wieczór .... brak słów ... złoto upragnione, wyśnione ... po 38 latach ...
I w takiej walce ....
A po tym jeszcze brąz panczenistek !!!! Ogromna niespodzianka !!!!

Można by pisać i pisać ....

W historii poprzednich ZIO mieliśmy 8 medali ...

Z tych igrzysk wracamy z 6 .... na złoto czekaliśmy 38 lat .... na medal w panczenach 50 .... łza się w oku kręci że człowiek takich chwili doczekał ...

Dziś zamierzam czekać do 4:05 ...dekoracja i Mazurek ... biorąc średnią statystyczną mało realne abym doczekał kolejnego złota na ZIO ;)

A Justynie to się nie dziwię ... wszyscy już przed Igrzyskami złota jej na szyi wieszali .... A ONA kurcze od roku powtarzała, że te trasy nie są dla niej ... ale jedank zdobyła brąz, srebro i złoto !!!!!!!!!!!!!

Oby tylko była doceniona conajmniej tak jak Adam Małysz ....

:):):):):):):):):):):)

nimal 28.02.2010 18:04

gratulacje dla wszystkich
najlepsza olimpiada w historii :)

pops 01.03.2010 00:38

Co jest ? Nikt nie oglądał finału ? Super, że była dogrywka, było co pooglądać. Tylko skąd tvp bierze ludzi do studia ? Z cmentarza ich wykopują ? Cóż i tak dobrze, że nie wzięli Cichopek albo Górniak.

ed hunter 01.03.2010 04:39

Biorą ludzi od fryzjera...

Bartez 01.03.2010 15:03

Cytat:

Napisany przez pops (Post 1084745)
Co jest ? Nikt nie oglądał finału ? Super, że była dogrywka, było co pooglądać. Tylko skąd tvp bierze ludzi do studia ? Z cmentarza ich wykopują ? Cóż i tak dobrze, że nie wzięli Cichopek albo Górniak.

Oglądał oglądał.

Świetny mecz. Bramka wyrównująca 24s przed końcem, decydująca bramka strzelona przez Crosby'ego, który już przed meczem był bohaterem narodowym, w 3 tercjach zmarnował kilka okazji, a w dogrywce był tam gdzie być powinien i dzięki niemu Kanada wygrała. Można by pomyśleć, że takie rzeczy tylko w filmach się dzieją, a tu coś takiego live :) Szkoda trochę Amerykanów, bo w całym turnieju byli IMHO lepsi, no ale taki sport :)

grzeniu 01.03.2010 21:04

W NHL tak się gra normalnie, tzn szybko, zaciekle i do końca.
Mecz piękny, trzymał w napięciu do końca :spoko:

zorg 01.03.2010 22:57

oj sie dzialo

Ilość załączników: 4
Canada szalala , a piwo nawet za free bylo !:spoko:

czary2mary 10.03.2010 20:34

Polska biegaczka przyłapana na dopingu-szok!!!

http://www.dziennik.pl/sport/vancouv...a_dopingu.html

grzeniu 10.03.2010 21:35

Lepiej, jakby pokombinowała z astmą :sciana:

zorg 10.03.2010 22:40

lub zaciazyla

icemac 11.03.2010 08:32

"i po olimpiadzie (EPO)" cytując Zapchleniusa ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:16.