![]() |
Słaby sprzęt.
Możesz jeszcze sprawdzić z jakąś odpalaną z płytki dystrubucją linuxa (movix, knopix czy coś podobnego). |
OK dzieki za rady :))) Używam WIN 98 SE , ale widze ze nic z niego nie bedzie tzn filmów napewno nie oglądne
|
A jak trafisz na filmik w DivX 5.xx to nawet Duron 1 GHz może nie wydalać
Mam nadzieję, że nie używasz przy tym wszyskim XP-ka? :mruga: |
Wciśnij Ctrl+Alt+Del i sprawdz jakie masz obciążenie procesora w czasie oglądania filmu. Wyłacz też zbędne programy które mogą go dodatkowo obciążać.
|
Bardzo możliwe, a wręcz pewne że to przez kompa :)
Fakt że spełnia on minimalne wymagania, ale nie każdy film musi chodzić dobrze :( Spróbuj poszukać jakiegoś progsa który będzie zrzerał mniej zasobów przy odtwarzaniu filmu. Zobacz również czy przycinają się tylko filmy o dobrej jakości czy wszystkie jak lecą. Na początek spróbuj zastoswać do puszczenia filmu allplayera :> http://www.allplayer.prv.pl/ PS Jakbyś się dobrze postarał to powinieneś znależć rozwiązanie i juz większosć filmów bedzie chodzić :spoko: |
Za słaby komp do filmów DIVX ???
Witam. Mam problem z ogladanie filmów divx na kompie , tzn przycinają sie co chwile, nie da sie ogladać, mam zainstlaowane ffdshow,divx i nic, wysztkei filmy chodza tylko sie zacinają :((( Moja komp to :K6-400mhz, 128 ramu, riva tnt 16mb, dysk 8,4 gb i jakaś stara płyta głowna :)))) czy to moze ze mam za słabego kompa i dlatego mi tak zwalnia ?? pomożcie co mam zrobic ???
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:31. |