![]() |
Cytat:
Jesli chodzi o kase na awarie to co miesiac zostaje na ten cel jakies 150-200 zl wiec uwazam ze to wystarcza. W kazdym razie ja z dostawcow przerabialem juz ProFuturo, Ipartners, ACI i musze przyznac ze na ta cene tpsa z iDSL nie jest taka zla. Poza tym moj post nie mial wyrazac tego ze firmy providerskie zdzieraja, tylko ze koncowi uzytkownicy czesto placa duzo wiecej za net :( , a wystarczy sie troche zorganizowac, zrobic cos na wlasna reke i korzysci z tego sa wieksze czesto. Pozdro |
Cytat:
Piszesz, że jest to nonprofit, czyli niewliczasz w to pensji pracowników, zus'u, podatków, jakiegos zarobku na tym i pewnie nie macie pieniędzy na jakieś awarie sprzętu a sam widzisz, że wyszło was to po 50zł, my bierzemy 90zł więc widzisz, że nie są to kokosy a mamy sieć rozległa, co jest znacznie droższe w budowie i eksploatacji, poza tym my nie bawimy się idsl'em, w przypadku firmy musisz mieć jakieś gwarancje jakości takiego łącza a o ile wiem to do idsl'a nie można mieć CIR'u. |
Tak czytam ten watek i dochodze do wniosku ze albo wy macie cholernie drogie lacza, albo ja mam duze szczescie. Zrobilismy w bloku siec na 20 mieszkan, lacze to iDSL od tpsy 1Mbit. Za podlaczenie placilismy 100zl i abonament 50zl (obojetnie czy 1 czy 2 kompy w domu). Net chodzi bardzo dobrze, wiekszosc ludzi z lanu bardzo malo sciaga i jest kolorowo :-)
Takich warunkow wam wszystkim zycze :-) Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
ps. zdanie na temat mojego wolnego czasu możesz pominąć. |
Cytat:
Przeciez napisalem chyba zrozumiale o co mi chodzi a ty ni z gruszki ni z pietruszki piszesz o jakis paczkach i drzwiach. Jak nie rozumiesz to napisze jeszcze raz. Przychodzi do mnie gosc zaklada mi stale a ja udostepniam to na na 4 kompy nic ni doplacam i place za jeddno. Chyba to jest jasne nie? Nic nie doplacam. O to mi chodzilo. Powtorze jeszcze raz nic nie doplacam. A nie o jakies doplaty mi chodzi. Po co mi jakies dodatkowe pakiety i dodatkow ekoszty. Daje ciagnac sasiadom i reczcie dzielnicy a niech maja cos z zycia i sobie tez poserfuja po necie. PS A calego watku nie mam zamiaru czytac bo nie interesuje mnie to , ze z mapsajmem voodke pijecie. Czy to tez jest jasne? Oczywiscie nie traktuj tego obrazliwie po prostu zupelnie mnie to nie interesuje. |
Cytat:
przypadek pierwszy: wysyłasz paczkę z łodzi do warszwy, która waży 1kg i ma wymiary 50/50/50cm i idzie pocztą 2 dni, przesłanie kosztuje powiedzmy 20zł. przypadek drugi: wysyłasz z łodzi do warszawy drzwi, które idą też dwa dni, ale koszt takiej przesyłki wynosi przykładowo 200zł, bo drzwi ważą dużo więcej. Zauważ, że szybkość(czas) dostawy jest identyczna tylko zmienia się obciążenie ciężarówki, która to wiezie, więc zmienia się spalanie, albo jak wolisz nasz przykładowa ciężarówka nadal ma takie samo spalanie, ale może przewieść powiedzmy nie 1000paczek o wadze 1kg i wymiarach 50/50/50 tylko powiedzmy 40 paczek typu drzwi. Zrozumiałeś analogie? Próbuje powiedzić, że jak chesz dzielić sygnał to kupjesz inną usługę np nie neo a dsl(nie będę mnożył przykładów, myślę, że ten jest zrozumiały). |
Cytat:
Nie ma prawa nic dzielic?Jestem za tym aby dzielic i koniec. Ale stosujac sie do twojej wypowiedzi to w przypadku jednego budynku chyba mozna? Bo jesli nie mozna tak robic w waszej firmie to totalny absurd. Ogolnie dodam, ze nie lubie takich firm bo to totalne cwaniactwo nastawione na szybki zysk a do tego malym kosztem.Jak wszyscy zreszta z podobnych branz. |
Cytat:
|
:)
Polamania pióra na maturrce....
Mam pytanko o internet z UPC.... CHELLO czy ktos z was posiada dostęp do internetu dzięki tej usłudze??? chciałbym sie zapytac jak to działa (na przestrzeni dluzszego czasu) w innych miastach niz KATOWICE gdzie ta usługa została uaktywniona naprawde niedawno. |
A ja mam w sieci 4 kompy i place 40zl miesiecznie :jupi:
I jak tak czytam wasze wypowiedzi to widze, ze mam za***iste szczescie :jezyk: Lacze to SDI z czego 1 sasiad sprawdza tylko poczte i kursy na gieldzie, 2 chyba nie kozysta (ale placi 8) ), 3 (ten to jest najgorszy..) sciaga skubany filmy DragonBall'a i tylko z nim jest problem, na szczescie tylko czsami. I wychodzi na to, ze za 40zl mam SDI tylko dla siebie :jupi: Oby kazdy z was tak mial... PS. A jutro maturka z matmy...ide regenerowac sily :jezyk: |
rOUTER
Nie wiem czy juz wyzej bylo o tym pisane ale czytania w trzy i troszke :) wiec ja przedstawi swoja propozycje. Ja sam posiadam dostep od TV kablowej i rozdzielam to routerem z planety model XRT-401B maskujac numer MAC karty sieciowej. I dziala ! Router kosztuje 300 zloty chyba i ma 4 wyjscia..... oczywiscie mozna do niego potem podpiac jakiegos switch albo hub-a....
Pozdro Pirat |
Cytat:
A co do NEO+ ilu statystycznych Polakow stac na placenie abonamentu za ta usluge (ponad 200 zeta za miesiac)? Znam ludzi ktorzy robia wlasnie sieci na NEO+ i jeszcze nie mieli klopotow z tego powodu. TPsa chyba zdaje sobie sprawe ze jezeli beda za bardzo wciskac nos w domy klientow to moga stracic popyt na NEO. To jest moje zdanie. Pozdrowki |
Cytat:
poza tym czyj ja mowie ze mam za drogo ??? moglbym nawet doplacic 10-20 zl byle by przewalek z zapychaniem niebylo :blee: ale co tam narzekac, mam internet, kaza dziala (choc nie tak czesto jak kiedys) komp chodzi dobrze zyc nie umierac :P |
Cytat:
neo+ mam prywatnie :) do tego dochodzi 128 z osiedla ktore wykorzystuje tylko jako upload - wygodne, tanie, skuteczne |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:41. |