![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Zablokowany telefon
Mam problem z telefonem córy. Ma od jakiegoś czasu kartę pop, kupiłem jej kartę doładowującą i nie mogę zadzwonić pod numer *111 lub *500 pisze na telefonie ***8222;Niewłaściwy numer telefonu***8221; jak do niej dzwonie to włancza się poczta głosowa. A jak dzwonie z jej telefonu na inny pisze ***8222;Uwaga:Aktywny przekaz połączeń***8221; Chciałem anulować wszystkie przekazy w telefonie, ale pisze mi ***8222;Zapytanie niekompletne***8221; Pomyślałem by wrócić do ustawień fabrycznych, ale żąda mi jakiegoś kodu. Co mam z tym zrobić? Mam kabel do komputera , może za pomocą niego i jakiegoś programu to odblokować . Telefon ten to Nokia 3510i
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
kod jak w wiekszsci nokii 12345, ale zawsze powinno byc napisane przekazywanie polaczen aktywne. Ja mam w ERA i mam przekazy właczono.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Ja tez mam w erze i mam nokie 6610i i nie moge wylaczyc tych przekazow (chyab nie przekazuje) bo wlasnie pisze zapytanie nie kompletne.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@mikas, sprawdź kartę na innym fonie.
Tak jak thomascamel pisze, przekazy nie mają nic do rzeczy, u mnie też zawsze aktywne, a wyłączyć się nie da (usługa sieciowa). ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
przekazy oznaczaja wlaczona usluge "Kto tam?", wlaczona poczte glosowa lub przekierowanie
![]() |
#6 |
Wymiatacz
![]() |
Ale coś jest i tak źle bo nie mogę nabić konta na telefonie. Nie da się zadzwonić pod numer *111 *500 . Z innego telefonu się da zadzwonić ale i tak pisze "Uwaga:aktywny przekaz połączeń" Wpisałem kod 12345 i przywróciłem ustawienia fabryczne , ale dalej jest to samo.
![]() |
#7 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przypuszczam, że telefon walnięty, no chyba że z inną kartą działa, to już nie wiem...
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
mysle ze nic nie da. Rozmawiałem właśnie z kumplem co ma pop'a, miał identycznie. pszedł do salnu doładowali mu z karty i pozniej nie bylo problemow.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wymiatacz
![]() |
Dzisiaj rozmawiałem z gościem, który naprawia telefony i powiedział, że to wina epromu i musi wymienić oprogramowanie. Czy ja mogę zrobić to sam zwykłym kablem mbus/fbus?
![]() |
#11 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Mam rozumiec, ze obojetnie jaka karte wlozysz do tego fonu to nie da sie na niego i z niego zadzwonic? A karta corki w innym telefonie dziala normalnie?
Sprawdz czy w ustawieniach nie masz przypadkiem zaznacoznej opcji "ukryj numer" czy jakos tak. Zwyklym kabelkiem nie zrobisz tego. I wydaje mi sie, ze to nie wina oprogramowania w telefonie jesli zasieg jest. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
"ukryj numer" - jest gdzies w ustawieniach połaczen - moze byc jako "wysyłam swoj ID" - lub jeszcze podobnie - ma byc Ustawia to siec. Jedynie w Plus GSM chyba to działa
----------------------------------- edit: zreszta nie ma znaczenia, jak przywrociłeś ustawienia to i to sie wyzerwało a z innych kart da sie dodzwonic na *500 ![]() Ostatnio zmieniany przez polakT : 06.11.2005 o godz. 16:27 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 06.11.2005
![]() |
nokia 3510i nie jest juz warta majątek dlatego duzo nie stracisz ja wyrzucisz go do kosza ale marna to pociecha
![]()
![]() |
#15 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
|
|