Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.11.2005, 17:16   #1
mikas
Wymiatacz

Data rejestracji: 29.03.2004
mikas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zablokowany telefon

Mam problem z telefonem córy. Ma od jakiegoś czasu kartę pop, kupiłem jej kartę doładowującą i nie mogę zadzwonić pod numer *111 lub *500 pisze na telefonie ***8222;Niewłaściwy numer telefonu***8221; jak do niej dzwonie to włancza się poczta głosowa. A jak dzwonie z jej telefonu na inny pisze ***8222;Uwaga:Aktywny przekaz połączeń***8221; Chciałem anulować wszystkie przekazy w telefonie, ale pisze mi ***8222;Zapytanie niekompletne***8221; Pomyślałem by wrócić do ustawień fabrycznych, ale żąda mi jakiegoś kodu. Co mam z tym zrobić? Mam kabel do komputera , może za pomocą niego i jakiegoś programu to odblokować . Telefon ten to Nokia 3510i

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.11.2005, 17:34   #2
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
kod jak w wiekszsci nokii 12345, ale zawsze powinno byc napisane przekazywanie polaczen aktywne. Ja mam w ERA i mam przekazy właczono.
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 18:01   #3
IceManSpy
..:: Ju-Jitsu ::..

Data rejestracji: 06.11.2004
IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ja tez mam w erze i mam nokie 6610i i nie moge wylaczyc tych przekazow (chyab nie przekazuje) bo wlasnie pisze zapytanie nie kompletne.
IceManSpy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 18:32   #4
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@mikas, sprawdź kartę na innym fonie.

Tak jak thomascamel pisze, przekazy nie mają nic do rzeczy, u mnie też zawsze aktywne, a wyłączyć się nie da (usługa sieciowa).
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 19:36   #5
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
przekazy oznaczaja wlaczona usluge "Kto tam?", wlaczona poczte glosowa lub przekierowanie
Stary 05.11.2005, 19:46   #6
mikas
Wymiatacz

Ale coś jest i tak źle bo nie mogę nabić konta na telefonie. Nie da się zadzwonić pod numer *111 *500 . Z innego telefonu się da zadzwonić ale i tak pisze "Uwaga:aktywny przekaz połączeń" Wpisałem kod 12345 i przywróciłem ustawienia fabryczne , ale dalej jest to samo.
Stary 05.11.2005, 19:54   #7
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Przypuszczam, że telefon walnięty, no chyba że z inną kartą działa, to już nie wiem...
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 19:59   #8
mikas
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez joujoujou
Przypuszczam, że telefon walnięty, no chyba że z inną kartą działa, to już nie wiem...
Sprawdziłem z inna kartą też jest to samo. Mam kabel Fbus/Mbus , może nim da się wgrać jakieś inne oprogramowanie i to cos da. Czy do tego jest potrzebny jakiś inny kabel.
Stary 05.11.2005, 20:10   #9
polakT
inżynier systemowy

polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
mysle ze nic nie da. Rozmawiałem właśnie z kumplem co ma pop'a, miał identycznie. pszedł do salnu doładowali mu z karty i pozniej nie bylo problemow.
Stary 06.11.2005, 14:24   #10
mikas
Wymiatacz

Dzisiaj rozmawiałem z gościem, który naprawia telefony i powiedział, że to wina epromu i musi wymienić oprogramowanie. Czy ja mogę zrobić to sam zwykłym kablem mbus/fbus?
Stary 06.11.2005, 14:30   #11
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Mam rozumiec, ze obojetnie jaka karte wlozysz do tego fonu to nie da sie na niego i z niego zadzwonic? A karta corki w innym telefonie dziala normalnie?

Sprawdz czy w ustawieniach nie masz przypadkiem zaznacoznej opcji "ukryj numer" czy jakos tak.

Zwyklym kabelkiem nie zrobisz tego. I wydaje mi sie, ze to nie wina oprogramowania w telefonie jesli zasieg jest.
Stary 06.11.2005, 15:25   #12
mikas
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez epol
Mam rozumiec, ze obojetnie jaka karte wlozysz do tego fonu to nie da sie na niego i z niego zadzwonic? A karta corki w innym telefonie dziala normalnie?

Sprawdz czy w ustawieniach nie masz przypadkiem zaznacoznej opcji "ukryj numer" czy jakos tak.

Zwyklym kabelkiem nie zrobisz tego. I wydaje mi sie, ze to nie wina oprogramowania w telefonie jesli zasieg jest.
Tak zasięg jest i z każdej karty nie da się zadzwonić. A takiej opcji jak "ukryj numer" nie mam.
Stary 06.11.2005, 15:39   #13
polakT
inżynier systemowy

"ukryj numer" - jest gdzies w ustawieniach połaczen - moze byc jako "wysyłam swoj ID" - lub jeszcze podobnie - ma byc Ustawia to siec. Jedynie w Plus GSM chyba to działa

-----------------------------------
edit: zreszta nie ma znaczenia, jak przywrociłeś ustawienia to i to sie wyzerwało

a z innych kart da sie dodzwonic na *500

Ostatnio zmieniany przez polakT : 06.11.2005 o godz. 16:27
Stary 06.11.2005, 16:08   #14
newo
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 06.11.2005
newo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nokia 3510i nie jest juz warta majątek dlatego duzo nie stracisz ja wyrzucisz go do kosza ale marna to pociecha
Stary 06.11.2005, 16:25   #15
mikas
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez thomascamel
"ukryj numer" - jest gdzies w ustawieniach połaczen - moze byc jako "wysyłam swoj ID" - lub jeszcze podobnie - ma byc Ustawia to siec. Jedynie w Plus GSM chyba to działa
I tak jest ustawione

Twoje uprawnienia: