![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
faktycznie - sorry mea culpa - www.mensa.org.pl, dzieki yahol za poprawienie
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Samiec - twój wróg!
Data rejestracji: 21.06.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Author
Zlotowicz
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
wafel
Data rejestracji: 06.12.2000
![]() |
zagadka numer 1
waga szalkowa, 9 bil z wygladu identycznych - jedna z nich jest ciezsza. poprzez 2 wazenia na wspomnianej wadze ustalic ktora to bila. zagadka numer 1 jest pikus jak ktos wrzuci rozwiazanie, zapodam druga czesc [duzo ciekawsza] |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.12.2001
![]() |
Cytat:
Na szalki kladziemy po trzy kule. a) JEzeli beda w rownowadze to inna kula jest w pozostalych trzech II wazenie: Kladziemy po jednej kuli z trzech pozostalych na szalki.Jezeli beda w rownowadze to pozostala kula jest ciezsza. A jezeli szalka opadnie to ta kula jest ciezsza b) Jezeli jedna szalka opadnie to w grupie trzech kul jedna jest ciezsza II wazenie: Z grupy ciezszych kul biezemy po jednej i kladziemy na szalki. Jezeli sa w rownowadze to pozostala kula jest ciezsza.Jezeli jedna z szal opadnie w dol to ta kula jest ciezsza. Ciekawsze zadanie jest wtedy, kiedy nie wiemy czy kula jest ciezsza czy lzejsza. Ale tez do rozwiazania. |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
wafel
![]() |
oto i to ciekawsze zadanie:
mamy jak w poprzednim zadaniu wage szalkowa i tylko 3 wazenia, a ustalic mamy ktora z 12 bil jest inna niz reszta i czy jest lzejsza czy ciezsza. prosze o algorytm. zajelo mi to troche czasu. ale dalem rade rozwiazac. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Author
Zlotowicz
w mniej wiecej minute doszedlem jak to zrobic, ale w pewnych (dokladnie 3) przypadkach nie okresle w ktora strone jest wychylenie masy kulki - ale bedzie wytypowana - czyli nie do konca zadanie rozwiazane...
teraz musze wracac do pracy ale trzeba bedzie nad tym pomyslec... update: przemas - jesli Twoje rozwiazanie zaczyna sie od wazenia 4 na 4 to rozwiazanie mam - ale jak napisalem wyzej w 3 przypadkach nie dowiem sie czy kulka jest lzejsza czy ciezsza, choc bede wiedzial ktora to... chyba ze sie myle, albo ze istnieje inne rozwiazanie w kazedym razie napisz prawidlowa odpowiedz za jakis czas
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 29.10.2003 o godz. 09:25 |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Author
Zlotowicz
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
wafel
![]() |
wszysto czego oczekuje to podanie algorytmu ważeń. po ile bil w ktorym wazeniu z interpretacja tego co wynika z danego zachowania sie szalek. w trzech wazeniach mozna sie wyrobic i w kazdym wypadku stwierdzic ktora to bila i jaka zaleznosc zachodzi pomiedzy nia a reszta. ja znam jedno rozwiazanie, nie wiem czy jest ich wiecej.
miłej zabawy |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.02.2002
![]() |
Cytat:
jestem ciekawy...
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
no Panowie, ujawnijcie kto jaki otrzymal wynik
kto hoduje rybke? ![]() PS1. czyzby Niemiec ![]() PS2. ciekawe czy beda jakies rozbieznosci w "obliczeniach"
|
|
|
#27 |
|
Author
Zlotowicz
mi tez wyszedl Niemiec (chyba mieszkajacy w czwartym domku koloru zielonego - nie pamietam bo kartka z wynikiem zostala w pracy )
co do zagadki umieszczonej przeze mnie to bedzie to Benedykt (chyba ze macie ine kalendarz - chodzi o kolesia ktory ma imieniny w dzien przesilenia wiosennego - czyli wtedy kiedy wstaje slonce na biegunie polnocnym, jedynym miejscu gdze zgadza sie trasa podanego marszu )osobiscie interesuje mnie odpowiedz na zagadke przemasa ^_^ pozdro |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 25.12.2002
![]() |
No to uffff!!!
Germaniec No to taki glupi nie jestem
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Cytat:
Oj ten Albert to nieszczególnie cenił populację ze swoich czasów.
|
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Cytat:
![]() myslalem ze juz mam, ale po glebszych przemysleniach doszedlem do wniosku, ze ja szukalem tylko tej ciezszej od pozostalych, a trzeba znalezc ta ktora jest ciezsza badz lzjesza od pozostalych
|
|
![]() |
|
|