Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zamknięte forum. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zamkniete-forum-64009/)

Mich@ł 30.03.2006 11:16

Cytat:

Napisany przez Morris
....
A fora.pl?

Z pewnością ma jakieś ograniczenia :P Jeśli nie odkryjesz ich teraz, to później gdybyś porównywał z innym forum na modfikacji Przema, z pewnością jakieś odkryjesz :P
Mnie najbardziej przeszkadzało to, że nie mozna było zmieniać skinów. Mimo tego, że miałem zainstalowane inne, ustawienia forum ignorowały ustawienia użytkowników w profilu. odznaczałem opcję "ignoruj ustawienia użytkowników", zapisywałem i nadal było to samo ;P Sprawdź u siebie :D

Pozdrawiam

MacGyver 30.03.2006 11:17

Cytat:

Napisany przez Morris
A nie lepiej by***322;oby w takim razie po***322;***261;czy***263; uprawnienia "prywatne" (wtedy temat***243;w poza uprawnionymi nie widzieliby pozostali) z przyporz***261;dkowaniem do okre***347;lonej grupy (w celu ***322;atwiejszej edycji)?

O to w***322;asnie nam chodzi***322;o ;)
Cytat:

Napisany przez Morris
A fora.pl?

Na fora.pl jest zwyk***322;e phpBB, nie masz dost***281;pu do FTP i nie mo***380;esz dosta***263; kopii bazy danych :ysz: :sciana:

Morris 30.03.2006 12:26

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
Mnie najbardziej przeszkadzało to, że nie mozna było zmieniać skinów. Mimo tego, że miałem zainstalowane inne, ustawienia forum ignorowały ustawienia użytkowników w profilu. odznaczałem opcję "ignoruj ustawienia użytkowników", zapisywałem i nadal było to samo ;P Sprawdź u siebie :D

:hmm: A to:
http://www.my2.fora.pl/
???

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Na fora.pl jest zwykłe phpBB, nie masz dostępu do FTP i nie możesz dostać kopii bazy danych :ysz: :sciana:

To już się wydaje nieco dziwne :\

Mich@ł 30.03.2006 12:34

Cytat:

Napisany przez Morris
:hmm: A to:
http://www.my2.fora.pl/
???

...

A spróbuj zmienić styl z tego, który mają teraz ustawiony :P Nie da się :D

Cytat:

To już się wydaje nieco dziwne
Takie właśnie są serwery, na których od razu dostajesz forum :P
Dlatego uważam, że forum wysłane samodzielnie jest lepsze :D

MacGyver 30.03.2006 12:37

Cytat:

Napisany przez Morris
To już się wydaje nieco dziwne :\

http://forum.fora.pl/viewtopic.php?t=3489

Morris 30.03.2006 22:03

No dobra... 30MB jest na forum jest na yoyo.pl...
Ale czy to aby nie jest za mało? :hmm:
Obrazki i pliki dzwiekowe mmo?ożna wprawdzie ładować na osobne serwery, ale jak to wygląda na CDRinfo? Wiem, że moje raczej nigdy nie dochrapie się takich rozmiarów, ale ile to forum obecnie zajmuje po odliczeniu grafik i innych plików?
A... no i jeszcze pytanie - ile mniej więcej zajmuje zainstalowane forum phpbb by Przemo? Czy ten rozmiar zawiera się w oferowanym limicie, jeśli forum jest preinstalowane przez hosta, czy też jest poza oferowanym limitem (np. yoyo.pl) ???

joujoujou 31.03.2006 01:57

Pisz do Czo***322;gisty, on ma forum Przemo postawione na prywatnym serwerze. :taktak:

Jego emalia: mtdraw (ma***322;pa) wp (kropka) pl

Morris 31.03.2006 09:09

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Pisz do Czołgisty, on ma forum Przemo postawione na prywatnym serwerze. :taktak:

Dzięki.
Ale podtrzymuję też pytanie:
"Ile miejsca zajmują wszystkie posty na CDRinfo bez załączanych do wiadomości plików?" Kiedyś wydaje mi się, że ktoś (chyba MacGyver, albo któryś z Bartków podawał to, ale jakoś znaleźć nie mogę...

Bartez 31.03.2006 09:25

Cytat:

Napisany przez Morris
Dzięki.
Ale podtrzymuję też pytanie:
"Ile miejsca zajmują wszystkie posty na CDRinfo bez załączanych do wiadomości plików?" Kiedyś wydaje mi się, że ktoś (chyba MacGyver, albo któryś z Bartków podawał to, ale jakoś znaleźć nie mogę...

W chwili obecnej nieskompresowana baza zajmuje 790 MB. Załączniki coś ponad 1,5 GB. Reszta to śladowe ilości ;)

Mich@ł 31.03.2006 09:40

Przy 58,279 Dyskusjach, 592,219 Postach , 54,635 Użytkowników..
To jest trochę dużo ;)

MacGyver 31.03.2006 11:03

Cytat:

Napisany przez Morris
No dobra... 30MB jest na forum jest na yoyo.pl...
Ale czy to aby nie jest za mało? :hmm:

Mało. Po roku, na małym forum sama baza będzie zajmować ok 50MB
Cytat:

Napisany przez Morris
A... no i jeszcze pytanie - ile mniej więcej zajmuje zainstalowane forum phpbb by Przemo?

phpBB Przemo - ok 8MB
czyste phpBB - ok 2.5MB
Cytat:

Napisany przez Bartez
Reszta to śladowe ilości ;)

np. takie avatary to 17MB, obrazki profilu - 3MB

Mich@ł 31.03.2006 11:39

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Mało. Po roku, na małym forum sama baza będzie zajmować ok 50MB
....

Ciężko jednak jest znaleźć DARMOWY, STABILNY serwer z większą bazą danych... :sciana:

Bartez 31.03.2006 14:39

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
Ciężko jednak jest znaleźć DARMOWY, STABILNY serwer z większą bazą danych... :sciana:

No niestety nie ma nic za darmo.

Morris 31.03.2006 21:32

A co myślicie o www.cba.pl? :>

Z tego co widzę, to mają tam punPHP - da się z tym żyć? Jak to wypada w porównaniu do "by Przemo" ???
Poza tym, jeśli dobrze zrozumiałem wypowiedzi na ich forum, to da się podmienić na Przema... :hmm:

Może w przyszłości się komuś przyda:
TU jest jedna lista darmowych aliasów, TU druga, a TU trzecia.

TU natomiast jest wyszukiwarka darmowych hostingów (ale chyba tylko w USA).

MacGyver 31.03.2006 21:41

Cytat:

Napisany przez Morris
A co myślicie o www.cba.pl? :>

Z tego co widzę, to mają tam punPHP - da się z tym żyć? Jak to wypada w porównaniu do "by Przemo" ???
Poza tym, jeśli dobrze zrozumiałem wypowiedzi na ich forum, to da się podmienić na Przema... :hmm:

Może w przyszłości się komuś przyda:
TU jest jedna lista darmowych aliasów, TU druga, a TU trzecia.

TU natomiast jest wyszukiwarka darmowych hostingów (ale chyba tylko w USA).

Powiem Ci jedno, wszystko co darmowe jest bee :zygi:
Je***380;eli powa***380;nie my***347;lisz o jakiej***347; stronie/forum to zainteresuj si***281; xonem, netlookiem, webd i innymi. Du***380;o opinii o hostingach jest na webhostingtalk.pl lub forum.webhelp.pl

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:22.