![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() |
Seagate 80GB Barracuda + win2k
Moje pytanie bedzie dotyczylo wlasnie tego dysku, a konkretnie slabego transferu jaki w nim otrzymuje. Kopiowalem dzisiaj film z
plytki CD na dysk i trwalo to jakies 8-9min.(naped LG 8080B), a pozniej film ten chcialem skopiowac z jednej partycji na druga i wyskoczyl mi czas 14 minut. Jak dla mnie to troche dziwne. Dysk podlaczony jest jako Primary Master (sam na 1 tasmie), nagrywarka rozniez jako master na 2 tasmie. W Menadzeze Urzadzen\Kontrolery IDE ATA\ATAPI mam: PODSTAWOWY KANAL IDE Typ urzadzenia : Automatyczne wykrywanie (nie mozna przestawic) Tryb transferu : DMA jezeli dostepne Biezacy tryb transferu : Tryb PIO (Nie moge zmienic na DMA) POMOCNICZY KANAL IDE Typ urzadzenia : Automatyczne wykrywanie (nie mozna przestawic) Tryb transferu : DMA jezeli dostepne Biezacy tryb transferu: Tryb DMA i teraz moje pytanie co jest zle, lub co moze byc przyczyna tak slabego transferu? Dysk podzielony jest na partycje: 10GB 2x25GB 16GB Windows 2000 Prof. PL (bez zadnych SP) Pozdrawiam i licze na pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|