Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.09.2006, 10:59   #1
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Kłopot z drukarką, czyli LPT-->USB

jest problem drodzy forumowicze, koleżanka z pracy kupiła laptopa i chce używać starej (ale jarej) drukarki Canona BJC 250. Ma ona tylko gniazdo LPT, a w laptopie jak wiadomo tylko USB. Kupiłem przejściówkę LPT-->USB, podłączyłem drukarkę, została wykryta przez Windę, poprosiła o sterowniki, zainstalowała się i OK. Po restarcie drukarka jest widoczna, ale niestety nie drukuje , we właściwościach drukarki ustawiałem już, jako port aktywny, zarówno USB jak i na LPT ... i nic. Nie wiem jak to ugryźć, przejściówka na pewno nie uszkodzona, macie jakieś pomysły ?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.09.2006, 11:26   #2
prometeusz
Guru

Data rejestracji: 07.01.2003
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
no nie do konca jak w laptopie ja tam mam rownolegle ( jeszcze ciagle T30)
A jak to wyglada w menadzerze urzadzen doszedl po tej przejsciowce LPT.
Jak tak to zobacz jakie masz zasoby.
Moge podac jakie mam na laptopie:
03BC - 03BE
natomiast skoro to stary canon to nie wiem czy nie powinien miec ustawione:
0378 - 037F

i wybrana praca jednokierunkowa

prometeusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.09.2006, 12:03   #3
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
właśnie takie mam ustawienia
0378 - 037F
jak powinno być ustawione we właściwościach drukarki
LPT czy USB?
dawałem tak i tak, nie pomaga.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-canon.png  
Stary 07.09.2006, 12:24   #4
prometeusz
Guru

Data rejestracji: 07.01.2003
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
raczej LPT
A mozesz sprawdzic czy nie pojawil sie teraz w biosie port LPT - no i jakie masz ustawienia.
Jak ECP to ustaw na EPP i IRQ 07

prometeusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.09.2006, 12:33   #5
Slabuk
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.10.2004
Slabuk zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Powinien być jeszcze dostępny wirtualny port drukarki, tam należy zadeklarować drukarkę.

Czasem zależy też do którego gniazda usb jest podłączona drukarka, po podłączeniu do innego gniazda jest tworzony nowy port "wirtualny" i nie będzie w nim działała. Jeśli jest ich zbyt dużo, po prostu odłącz drukarkę i usuń porty wirtualne, następnie podłącz ją ponownie - port zostanie zainstalowany automatycznie i do niego zadeklaruj drukarkę. Najlepiej jeśli użytkownik będzie używał tylko tego portu usb.

Powinno zadziałać.
Slabuk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.09.2006, 08:13   #6
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

dzienx Slabuk, o to chodziło, miałem aż 3 wirtualne porty drukarki, zostawiłem jeden, na nim drukarka i śmiga jak ta lala

Twoje uprawnienia: