![]() |
Cytat:
ale jak ktos w Twoim wieku sugeruje, ze rozbija sie RSem to sam rozumiesz ....^_^ . A klasa rzaeczywiscie srednia wyzsza a jesli chodzi o $$ to jeszcze wyzej;) Gumowych drzew i gladkich autostrad zycze:) |
no dzięki za miłe życzenia ale muszę cię zmarwić że nie jeżdżę sam tylko ze starym, acha to jest auto segmentu e czyli klasa wyższa średnia
|
gdzie tu dylematy - w naszym kraju lepsze numery widzialem niz samochod ze sredniej polki
jesli nim jezdzisz bez prawka to szczerze i z calego serca zycze wpadki na kontroli, dozywotniej kasacji prawa jazdy i paru lat w pierdlu... |
Acha i jeszcze coś! Myślałem że ktoś kto patrzy na mój profil i widzi, że dopiero za rok będę miał prawo jazdy (jak dobrze pójdzie ;-)) domyśli się że to właściwie jest bryka mojego starego. A jeżeli ktoś nie wierzy że mój starszy ma takie auto (bo już się z takimi spotykałem) to proszę bardzo, mi to nie przeszkadza i to jest tylko jego problem i dylemat.
|
tak uczę się i już nawet umiem bo ma automat i nie jest to takie trudne i masz rację za rok będę nim jeździł więcej ;-) nie takiego bykola maybacha mój stary sobie nigdy nie kupi :-)poza tym nie pozwoliłbym mu zmienić fury, bo ta audica jest bardziej sportowa niż Maybach nie uważasz?
|
Cytat:
a jak tylko skonczysz LO przerzucasz sie na Maybacha:D LOL Szacunek |
tak są takie światła w ofercie różnych firm tylko ktoś kto chce sobie założyć kseny na miejsce świateł mijania to musi założyć wszystko.
|
!!!witam!!!
No tak ale czytalem tez (AŚ) ze mozna kupic za ok. 2 000zl ksenonki Hella'i - ktore montuje sie w zderzaku zamiast np. swiatel przeciw mgielnych, oddajesz auto do jakiegos profesjonalnego zakladu ktory sie tym zajmuje, oni wszystko ustawia i jest(nie wiem ile to kosztuje), ale te ksenony moga byc chyba zamontowane tylko w okreslonej wysokosci od ziemi do zderzaka, maja ksztalt okragly wiec czasem(zalezy od auta) taki serwis musial by ciac zderzak(to akurat w niczym nie przeszkadza), a i jeszzce jedno take swatla sa juz jakby "obudowane" to znaczy ze nie moga byc za jeszzce jakims szklem, czyli ze nie mozna ich zamontowac/wlozyc do swatel np. wlasnie przeciw mgielnych......sa samo wystarczalne......... |
hehe nie ma problemu ;-) lubię pisać!! Logitech Cordless Desktop Navigator ;-)))))))))))
|
Cytat:
Dzieki bardzo za wyyyyczerpoojaca odpowiedz :) Tak, to mi wystarczy :D |
Specjalnie dla ciebie cytuję artykuł "Reflektory ksenonowe: przede wszystkim jaśniej" z Auto Świata nr 8, 19 luty 2003:
"... Tak więc "przezbrojenie" auta na oświetlenie ksenonowe ma wiele zalet, choć wiąże się z wieloma obostrzeniami zawartymi w przepisach. Chodzi o obowiązkowy układ samopoziomowania i spryskiwania (oczyszczania) szyby reflektora ksenonowego. Oba te przepisy wiążą się z tym samym: potęgą strumienia wytwarzanego światła. Jest on tak silny, że oślepienie innych kierowców mogłoby być ekstremalnie niebezpieczne. Oślepianie zaś (i samooślepianie) spowodowane może być niedokładnym ustawieniem lamp, a także rozpraszaniem strumienia świetlnego przez zanieczyszczenia na zewnętrznej szybie reflektorów. Wystarczy lekkie zanieczyszczenie szyby reflektora by utracić nawet 80% skuteczności oświetleniowej". I tak dalej jest opisany montaż nowego oświetlenia pod obrazkami: I. Stary reflektor nie przyda się już, nie będzie też potrzebny fabryczny układ zmiany położenia lamp II. Konieczny dodatek obecność ksenonowych świateł mijania wymaga zainstalowania ciśnieniowych spryskiwaczy III. Przeróbka tylnego zawieszenia potrzebny jest czujnik obciążenia na bieżąco korygujący ustawienie świateł IV. Czujnik ugięcia zawieszenia również z przodu. Żle ustawione ksenony są bardzo niebezpieczne V. Instalacja podciśnieniowych spryskiwaczy reflektorów eliminuje możliwość załamywania się światła na brudnym szkle VI. Teraz tylko pozostaje montaż nowej lampy. Kompletne ksenony Helli (wraz z osprzętem) to koszt nawet 6 tys. złotych. Ale fabryczne wcale nie są tańsze... Koszt wymiany w serwisie 450-600 zł. i jest konieczna ponieważ nowe reflektory wymagają wstępnej serwisowej regulacji" No tak seryjne są duużo droższe. Mam Audi RS 6 w którym są montowane seryjnie BiXenony z dodatkowym układem doświetlającym zakręty. Gdybym nie miał ich seryjnie, musiałbym dopłaćić około 10 tys. zł. Ale z całą pewnością i przekonaniem polecam ci montaż ksenonów w twoim samochodzie. Czy to wystarczy aby cię przekonać??? |
nie wiem jaka to strona ale to wiem że trzeba mieć cały zestaw łącznie z takim układem montowanym przy zawieszeniu, który wykrywa obciążenie auta i ustawia sam reflektory. Zauważ też że KAŻDE auto które ma założone fabrycznie kseny ma układ spryskiwaczy reflektorów (widać to na zdjęciach jak jesteś spostrzegawczy)zajrzyj na www.hella.pl tam są profesjonalne akcesoria oświetlenia samochodu również w technologii ksenonowej
|
Cytat:
TU gosciu nic nie wspomina o poziomicach i spryskiwaczach tylko o przetwornicach... |
Cytat:
Tam nic nie znalazlem, masz moze cos innego na temat ksenonow ? |
no tak to już jest jak chcesz mieć cudne xenonki bo bez tych poziomic i spryskiwaczów możesz zarobić niezły mandacik ;-)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:48. |