![]() |
tak uczę się i już nawet umiem bo ma automat i nie jest to takie trudne i masz rację za rok będę nim jeździł więcej ;-) nie takiego bykola maybacha mój stary sobie nigdy nie kupi :-)poza tym nie pozwoliłbym mu zmienić fury, bo ta audica jest bardziej sportowa niż Maybach nie uważasz?
|
Acha i jeszcze coś! Myślałem że ktoś kto patrzy na mój profil i widzi, że dopiero za rok będę miał prawo jazdy (jak dobrze pójdzie ;-)) domyśli się że to właściwie jest bryka mojego starego. A jeżeli ktoś nie wierzy że mój starszy ma takie auto (bo już się z takimi spotykałem) to proszę bardzo, mi to nie przeszkadza i to jest tylko jego problem i dylemat.
|
gdzie tu dylematy - w naszym kraju lepsze numery widzialem niz samochod ze sredniej polki
jesli nim jezdzisz bez prawka to szczerze i z calego serca zycze wpadki na kontroli, dozywotniej kasacji prawa jazdy i paru lat w pierdlu... |
no dzięki za miłe życzenia ale muszę cię zmarwić że nie jeżdżę sam tylko ze starym, acha to jest auto segmentu e czyli klasa wyższa średnia
|
Cytat:
ale jak ktos w Twoim wieku sugeruje, ze rozbija sie RSem to sam rozumiesz ....^_^ . A klasa rzaeczywiscie srednia wyzsza a jesli chodzi o $$ to jeszcze wyzej;) Gumowych drzew i gladkich autostrad zycze:) |
Ja wiedziałem że tak będzie ;-)) tzn. że tak mnie zrozumiecie, że 17- letni smarkacz ściemnia że ma rs'a a jeśli nawet ma to jak ma się nim bujać skoro nie ma prawka ;-) no tak, ale stary daje mi się czasami tym wozić jak jedziemy sami na takim odcinku, chyba z 10 km, gdzie rzadko auta jeżdżą. No tak na autostradzie to nim już jechałem 250km/h (oczywiście tatuś prowadził ;-)) ale na naszych kochanych i pięknych drogach 18 calowe fele z niskim profilem koszmarnie się sprawdzają ;-) i nie da się wykorzystać całych niezłych możliwości furki. Całe szczęście że jest DRC. PS. Odbiegając od tematu! Fajną stronkę znalazłem! Znacie ją?? www.kurde.pl ale nie dla fanów portalu wp
|
Mam takie pytanie, tzn. jeśli się orientujesz, oczywiście:
Czy ta audica ma aluminiowe wahacze? Ile ich ma? Dzięki za odpowiedź. |
Nie jest to auto wykonane w technologii audi space frame ale ma aluminiowe wahacze a dokładnie z aluminium jest zrobiona rama zwrotnicy i wahacze czterowahaczowej osi przedniej oraz jak dobrze pamiętam co mi stary kiedyś mówił jakieś piasty tarcz hamulcowych
|
Do Sid'a- dzięx za życzenia! Miałem już kontrolę jak jeździłem ze starym i skontrolowali jego prawo, dowód rej. i tato zręcznie wytłumaczył że się uczę ;-) Nie jeździłem jeszcze sam! no raz mi się zdarzyło ale to zupełnie przypadkiem
|
nie ma sprawy - nie chce zeby we mnie wjechal kretyn bez prawka - chocby dlatego ze mojej rodzinie ubezpieczalnia bedzie fikac...
|
Cytat:
No, muszę też dodać, że podobno wahacze górne są tańsze od dolnych :) Aby posłużyć się przykładem, znajomy jeździ Passatem firmowym z 1997 i, jak wiadomo, firmowych aut raczej ludzie nie oszczędzają. Po przejechaniu 60 tys. km wymienili już trzy wahacze... :( Podobno 700 zł jeden. Ale wiesz, firma (akurat bank) też na częściach nie oszczędza... |
A, jeszcze jedno, może się orientujesz na jakiej stronce mogę znaleźć informacje na temat ksenonów do VW Passata 1997, tzn. koszty itp.?
|
Urelu bedziesz sie musial duzo nauczyc zeby sie ktoregos pieknego dnia nie okazalo ze jestes nastepna osoba ktorej umiejetnosci nie wystarczyly do mozliwosci auta :)
|
tvc wiesz co teraz to auto mnie trochę przeraża ale myślę że na naszych drogach z pewnością na 200% jak zrobię prawo jazdy nie będę wykorzystywał pełnych możliwości tego auta no i nigdy nie zamierzam jak będę jeździł wyłączać ESP i innych systemów bezpieczeństwa. W trzymaniu emocji z osiągów na wodzy pomaga również tempomat ;-)
|
Nol, nie orientuję się zabardzo czy do tego modelu są gotowe zestawy do montażu ksenów ale możesz założyć sobie reflektory ksenonowe dodatkowe montowane w przednim spoilerze. Z tego co wiem solidne oświetlenie bardzo dobrej jakości robi u nas hella http://www.hella.pl/mainpl/katalog/katalog_62.html to jest link do passata ;-)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:23. |