Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zarowki Xenonki (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zarowki-xenonki-23095/)

Urelu 01.08.2003 14:25

tak uczę się i już nawet umiem bo ma automat i nie jest to takie trudne i masz rację za rok będę nim jeździł więcej ;-) nie takiego bykola maybacha mój stary sobie nigdy nie kupi :-)poza tym nie pozwoliłbym mu zmienić fury, bo ta audica jest bardziej sportowa niż Maybach nie uważasz?

Urelu 01.08.2003 20:57

Acha i jeszcze coś! Myślałem że ktoś kto patrzy na mój profil i widzi, że dopiero za rok będę miał prawo jazdy (jak dobrze pójdzie ;-)) domyśli się że to właściwie jest bryka mojego starego. A jeżeli ktoś nie wierzy że mój starszy ma takie auto (bo już się z takimi spotykałem) to proszę bardzo, mi to nie przeszkadza i to jest tylko jego problem i dylemat.

-Sid-The-Rat=> 02.08.2003 08:32

gdzie tu dylematy - w naszym kraju lepsze numery widzialem niz samochod ze sredniej polki

jesli nim jezdzisz bez prawka to szczerze i z calego serca zycze wpadki na kontroli, dozywotniej kasacji prawa jazdy i paru lat w pierdlu...

Urelu 02.08.2003 16:41

no dzięki za miłe życzenia ale muszę cię zmarwić że nie jeżdżę sam tylko ze starym, acha to jest auto segmentu e czyli klasa wyższa średnia

Sprezyn 02.08.2003 22:32

Cytat:

Ja mam w swoim Audi BiXenony i na żadne inne światła bym je nie zamienił
tak sie troche zasugerowalem - spoko fura za***ista,
ale jak ktos w Twoim wieku sugeruje, ze rozbija sie
RSem to sam rozumiesz ....^_^ . A klasa rzaeczywiscie
srednia wyzsza a jesli chodzi o $$ to jeszcze wyzej;)
Gumowych drzew i gladkich autostrad zycze:)

Urelu 02.08.2003 23:49

Ja wiedziałem że tak będzie ;-)) tzn. że tak mnie zrozumiecie, że 17- letni smarkacz ściemnia że ma rs'a a jeśli nawet ma to jak ma się nim bujać skoro nie ma prawka ;-) no tak, ale stary daje mi się czasami tym wozić jak jedziemy sami na takim odcinku, chyba z 10 km, gdzie rzadko auta jeżdżą. No tak na autostradzie to nim już jechałem 250km/h (oczywiście tatuś prowadził ;-)) ale na naszych kochanych i pięknych drogach 18 calowe fele z niskim profilem koszmarnie się sprawdzają ;-) i nie da się wykorzystać całych niezłych możliwości furki. Całe szczęście że jest DRC. PS. Odbiegając od tematu! Fajną stronkę znalazłem! Znacie ją?? www.kurde.pl ale nie dla fanów portalu wp

Nol 03.08.2003 09:15

Mam takie pytanie, tzn. jeśli się orientujesz, oczywiście:
Czy ta audica ma aluminiowe wahacze? Ile ich ma?

Dzięki za odpowiedź.

Urelu 03.08.2003 10:53

Nie jest to auto wykonane w technologii audi space frame ale ma aluminiowe wahacze a dokładnie z aluminium jest zrobiona rama zwrotnicy i wahacze czterowahaczowej osi przedniej oraz jak dobrze pamiętam co mi stary kiedyś mówił jakieś piasty tarcz hamulcowych

Urelu 03.08.2003 10:59

Do Sid'a- dzięx za życzenia! Miałem już kontrolę jak jeździłem ze starym i skontrolowali jego prawo, dowód rej. i tato zręcznie wytłumaczył że się uczę ;-) Nie jeździłem jeszcze sam! no raz mi się zdarzyło ale to zupełnie przypadkiem

-Sid-The-Rat=> 03.08.2003 11:07

nie ma sprawy - nie chce zeby we mnie wjechal kretyn bez prawka - chocby dlatego ze mojej rodzinie ubezpieczalnia bedzie fikac...

Nol 03.08.2003 12:39

Cytat:

Urelu napisa***322;(a)
ale ma aluminiowe wahacze a dokładnie z aluminium jest zrobiona rama zwrotnicy i wahacze czterowahaczowej osi przedniej oraz jak dobrze pamiętam co mi stary kiedyś mówił jakieś piasty tarcz hamulcowych
Właśnie tu jest problem występujący również u Volkswagena (bo to te same części, w zależności od modelu). Zaraz wyjaśniam: aluminiowe wahacze są dobre, ale na wszystkie drogi oprócz polskich i im podobnych. Tzn. po przejechaniu średnio 100 tys. km wahacze zaczynają powoli wysiadać, jak nie jeden się wybije, to drugi odkształci itp. W końcu doprowadza to do stanu, kiedy trza wszystkie wymienić... A jak wiadomo, jest to pewien koszt. Nie wiem jak w tej Audicy, ale w VW Passacie 1997 jeden wahacz dolny kosztuje conajmniej 370 zł. A słyszałem, że może nawet 700 zł... w zależności czy kupujesz u dealera czy nie... A jest ich 4 na jednym kole z przodu...
No, muszę też dodać, że podobno wahacze górne są tańsze od dolnych :)

Aby posłużyć się przykładem, znajomy jeździ Passatem firmowym z 1997 i, jak wiadomo, firmowych aut raczej ludzie nie oszczędzają. Po przejechaniu 60 tys. km wymienili już trzy wahacze... :( Podobno 700 zł jeden. Ale wiesz, firma (akurat bank) też na częściach nie oszczędza...

Nol 03.08.2003 13:08

A, jeszcze jedno, może się orientujesz na jakiej stronce mogę znaleźć informacje na temat ksenonów do VW Passata 1997, tzn. koszty itp.?

TVC 03.08.2003 21:32

Urelu bedziesz sie musial duzo nauczyc zeby sie ktoregos pieknego dnia nie okazalo ze jestes nastepna osoba ktorej umiejetnosci nie wystarczyly do mozliwosci auta :)

Urelu 03.08.2003 23:08

tvc wiesz co teraz to auto mnie trochę przeraża ale myślę że na naszych drogach z pewnością na 200% jak zrobię prawo jazdy nie będę wykorzystywał pełnych możliwości tego auta no i nigdy nie zamierzam jak będę jeździł wyłączać ESP i innych systemów bezpieczeństwa. W trzymaniu emocji z osiągów na wodzy pomaga również tempomat ;-)

Urelu 04.08.2003 00:22

Nol, nie orientuję się zabardzo czy do tego modelu są gotowe zestawy do montażu ksenów ale możesz założyć sobie reflektory ksenonowe dodatkowe montowane w przednim spoilerze. Z tego co wiem solidne oświetlenie bardzo dobrej jakości robi u nas hella http://www.hella.pl/mainpl/katalog/katalog_62.html to jest link do passata ;-)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:23.