![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
no to MacGyver@ na allegro trafisz lezaki magazynowe APC Smart-UPS 1500VA po 499,-
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Ten ever nie jest zly. Mam takiego i dziala 100% sprawnie, nawet system sam wylaczy jak w baterii pradu zacznie brakowac.
![]() |
#18 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W Chipie wygra***322; Fideltronik Lupus 700, ja sam zastanawiam si***281; nad UPS i co***347; wybior***281; z przedzia***322;u 700-1000VA
>>klik<<
czechoj APLIKATOR _ REKULTYWATOR ![]() Ostatnio zmieniany przez czechoj : 24.05.2007 o godz. 22:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Breaking Steps
Data rejestracji: 25.04.2007
![]() |
Cytat:
![]() Wczoraj nie dałem rady po przyjściu do domu wyszedłem z psem i padłem... Co zresztą nie dziwi bo przez ostatnie 3 dni kładłem się o 03:00 AM. Co do Everów miałem ostatnio 15 minutową przerwę w zasilaniu i okazję przekonać się jak działa EVER Net1400. Nie spełnił swojego zadania nawet w 10%. Co prawda bateria w nim jest już starawa ale 7minut niecałe na podtrzymaniu zwykłego PC`ta z wyłączonym monitorem trochę mało... Za to APC - nie mam zastrzeżeń cała szafa 42U pod 2200 VA 15minut i zużycia pojemności tylko 10%. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Jeszcze mam takie pytanie
![]() Czy po wy***322;***261;czeniu komputera, UPS odcina w jaki***347; spos***243;b dop***322;yw napi***281;cia do pod***322;***261;czonych urz***261;dze***324; ![]() Chodzi o to, ***380;e nie mam zwyczaju wy***322;***261;czania monitora... po prostu wy***322;***261;czam listw***281; i mam z g***322;owy migaj***261;c***261; kontrolk***281; na monitorze oraz przypadkowe w***322;***261;czenie komputera przez siostrzenice.
![]() |
![]() |
#21 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Zasada UPSa jest bowiem zasilanie, wiec podaje napiecia nawet jak nie ma pradu, a nawet mozna uruchomic wtedy komputer ![]() Znana jest historia pan z RUCHu, ktore jak nie bylo swiatla, gotowaly sobie herbate uzywajac UPSow ![]() ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Tak myslałem choć dla pewności wolałem zapytać. No nic, będę się musiał przyzwyczaić do wyłączania monitora
![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
p.s. Czy ktos wie jak regeneruje sie akumulator z UPSa, moj ma rocznik 2002 i widze ze juz pada, nie trzyma napiecia, czy to sie wogole oplaca taka regeneracja?
![]() |
![]() |
#24 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
regeneracja? to nast***281;pny pomys***322; na wyci***261;gni***281;cie kasy od ludzi. akumulator, kt***243;ry ma 5 lat i nie trzyma trzeba wymieni***263; i tyle.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Akumulatora do UPSa nie oplaca sie regenerowac. Maja na ogol gwarancje na 2 lata, pracuja duzo dluzej - moj juz ponad 4, ma 80% sprawnosci- i jak zaczynaja padac, trzeba wywalic.
Koszt 12V akumulatora do UPSa, lub instalacji ppoz, to ok 50-60 zl za niemarkowy, 80 zl za Panasonika z certyfikatem przeciwwstrzasowym. Wiec chyba nie warto. Edit: Cytat:
Bodaj chodzi o nakladanie sie reakcji obu tych ustrojstw i mozliwosc awarii. Moze jakis bardziej doswiadczony user rozwinie to, lub zaprzeczy.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! Ostatnio zmieniany przez yahol : 04.06.2007 o godz. 10:28 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
mo***380;na kupi***263; te***380; akumulator KOBE i u***380;ywa***263; przynajmniej 5 lat
![]() wada tych akumulator***243;w to cena... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
faktycznie z listwą "filtrowaną" to może i coś sie dziać ale podłączenie zwykłego rozgałęźnika z wyłącznikiem (wyłącznikami) nie powinno szkodzić
![]() |
#28 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.08.2004
![]() |
Jeśli przy podłączonym kompie i działającym zasilaniu ups pokazuje obciążenie 11%, to jest obciążenie jakie pobiera ups do ładowania, czy obciążenie, które pobiera sam komp? Mam Powercom 1000AP (550W) i kompa z zasilaczem 400W (ale to po prostu duży zapas).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
Na UPSa zdecydowalem sie gdy po licznych wylaczeniach pradu padl mi zasilacz. Powiedzialem: dosc. Od kuzyna dostalem upsa APC z serii smart bez akumulatora. Akumulator do niego nabylem na Allegro za okolo 90 zl. Od tej chwili ciesze sie bardzo z tej decyzji. U mnie w gorach zdarzaja sie czesto zaniki pradu doslownie na 1 sek. Teraz juz nie mam klopotow. Niekiedy rozladowuje go calkowicie. Wlaczam defragmentacje dysku i monitor 21 cali CRT. Wytrzymuje spokojnie 25 minut. Polecam kazdemu zakup UPSa, uchroni przed klopotami ktore ja mialem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja potrzebuje UPSa co by mi conajmniej godzine kompa potrzymal albo wiecej. Myslalem o czyms takim, drogie ale moze warto.
![]() |
|
|