![]() |
Ten FSP jest jak najbardziej OK.
Zreszt***261; - wrzu***263; w google i poszukaj test***243;w i recenzji. Najta***324;szy z najlepszych. http://www.egielda.com.pl/forum/inde...showtopic=5717 http://forum.hard-pc.pl/FAQ-Jaki-zas...-o-c-t243.html |
Starek jak widze takie tematy to smiac mi sie chce, nie wiem co wy chcecie uslyszec w takich topicach kup dobry FIRMOWY zasilacz np Chieftec ja osobiscie polecam TAGAN, ale przypuszczam ze nie kupisz zasilacza za 150zl lub tagana za ponad 300zl ale kupowanie zasilacza za marne 35zl mija sie z celem taki zasilacz moze ci utrzyma kompa bo napewno sie wlaczy ale nie zdziw sie jak taki zasilacz wybuchnie czy podskocz***261; mu tak napiecia ze spali reszte kompa mowie powaznie bo nie raz mi klienci przynosili kompy ze spalonymi zasilaczami, plyta glownymi itd.
I tak zrobisz po swojemu my mozemy ci tylko doradzic |
...serio?!..... chcesz to kupi***263;?
|
|
sprawd***380; wiatrak na kr***243;tko do 12V, je***347;li b***281;dzie okay...to ju***380; tak zostaw.
|
Chcesz us***322;ysze***263;, ***380;e masz kupi***263; porz***261;dny zasilacz?
Prosze bardzo. Kup porz***261;dny zasilacz. Jak ten padnie i zabije Ci podzespo***322;y za tysiacza, to nast***281;pnym razem nie b***281;dziesz taki oszcz***281;dny. A za kilkadziesi***261;t PLN da si***281; kupi***263; FSP/Fortron na allegro (masowa pada***322; w nich uk***322;ad regulacji obrot***243;w - na zachodzie wymieniali na nowy zasilacza, a te spsute nasi spece pozbawialia wadliwego uk***322;adu i sprzedaj***261; za grosze jak na takie zasilacze) |
a nie ma tam jakiej***347; diody termicznej kt***243;ra reguluje obroty w zale***380;no***347;ci od temperatury ?
|
Cytat:
|
Zasilacz ... wrrr ! ; /
Witam ! Mam zasilacz firmy "Codegen" 400W (wiem wiem ze to szajs :/ ). Pewnego pieknego dnia zauwazylem ze wiatraczek na zasilaczu sie nie kreci ! Wylaczylem szybko kompa, wyjalem kabel sieciowy, wlozylem go ponownie i wiatraczek znowu zaczal sie krecic. Od tamtej pory czasem wiatraczek nie zalapie z poczatku i musze ponowic procedure opisana wyzej. Jak wiatraczek juz zalapie, to na poczatku kreci sie bardzo wolno, z biegiem czasu nabierajac predkosci. Moj komp: Celeron 2,36 gHz, 512 DDR, Dysk Seagate Barracuda 40GB, Geforce 7300 GT Zalman.
PS. Jak narazie go rozkrecilem i w srodku wyglada na nieuszkodzony ... HELP !! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:40. |