Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.11.2003, 00:48   #1
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,453
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Zasilacze Codegena

Wlasnie przed chwila, spalil sie czwarty w tym miesiacu zasilacz CODEGENa 300 W, Model 250XA1.
Rekord swiata! Wszystkie zrobione w 2001 roku. Czyli wcale nie takie stare.
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.11.2003, 01:05   #2
grzeniu
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 27,231
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Hehe widze ze jestes przewidujacy i masz ich maly zapasik
__________________
Pozdr./Grzeniu
grzeniu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2003, 01:34   #3
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,453
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu
Hehe widze ze jestes przewidujacy i masz ich maly zapasik

Piaty ostatni zamontowalem Teraz czas, chyba?, na minimum 400W?
Albo montowanie parami
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2003, 02:31   #4
Ziele
.: AT90S2313 :.
 
Avatar użytkownika Ziele
 
Data rejestracji: 09.09.2002
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,724
Ziele zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie wiem czy wiadziałeś ale codegen 300W ma tak naprawde ledwo 200W. To nie żart! Codegeny to najwieksze badziewie jakie moze być. Sam jestem narazie skazany na takiego. Grzeje jak farelka chociaż nic oprócz P4 nie mam takiego prądożernego. Ale juz za niedługo zmieniam na chefteca To 300W traktuj jak P.M.P.O tak jak w niejednych psełdogłośnikach komputerowych 8)
__________________
LiteOn LTR-40125S & SOHW-1633S 8 )

Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW
Ziele jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2003, 10:28   #5
rcobex
Roman Barbarzyńca
 
Avatar użytkownika rcobex
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: Pszczyna
Posty: 2,215
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
To jeszcze nic, ja na swoim kompie spaliłem dwa Codegeny 300W i jednego 400W. Nie wiem czym się te zasilacze różniły ale napewno nie stabilnością napięć i wagą. No naklejka byla troche inna . Teraz mam Q-Tec 400W i jest zdecydowanie lepszy od tamtych dziwactw.
__________________
pozdrawiam.
rcobex jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2003, 11:57   #6
jasut
Disce puer.
 
Avatar użytkownika jasut
 
Data rejestracji: 19.04.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 1,240
jasut niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Kiedyś czytałem taki teścik zasilaczy i tam zwracali uwagę na to, że Codegeny się palą, ale nie sądziłem, że z taką intensywnością. Napisz może co pod niego podłączasz, gdyż taka informacja może wiele wyjaśnić.
Pozdrawiam
__________________
Skrzynka Jasuta

Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim.
Stanisław Jerzy Lec
jasut jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2003, 13:08   #7
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,453
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez jasut
Napisz może co pod niego podłączasz, gdyż taka informacja może wiele wyjaśnić.
Pozdrawiam
Pelny standart:
-PIII
-grafika GF2
-SB5.1
-sieciowka Ether
-dysk 40GB
-stacja dyskietek
-drukarka
Wow! Nagrywarka LG
Czyli nic, co nie powinno isc na 200 W!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2003, 13:14   #8
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę
 
Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>
 
Data rejestracji: 30.03.2002
Posty: 6,017
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
sadzilem ze opinie o codegenach sa powszechnie znane i nikt nie kupi ich wiecej niz raz (przez pomylke)

bo to szajs do supermarketow i nic wiecej

chieftec... taaaaak... to jest to
__________________
2 * nec 20WGX2.. o mamo.. oczy za uszy
nie odpowiadam na pivy z pytaniami jak sie komus wlamac na mail [co za pomysl] i z prosba o pomoc w konfigu czegostam. te czasy sie skonczyly.
-Sid-The-Rat=> jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2003, 13:27   #9
cana
Łaskobójca
 
Avatar użytkownika cana
 
Data rejestracji: 24.04.2001
Lokalizacja: Sigil
Posty: 2,160
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
spoko Sid są jeszcze sławetne L&C i Megabajty
@Yahol, mam jeszcze gdzieś taką chodzącą paskudę zpoprzedniego wieku i o dziwo chodzi ale już wykazuje niepokojące oznaki padaki / zawyżone napięcie 12V/

pozdro
__________________
. Lenistwo jest drogą do świętości,
^|^^ a bluźnierstwo do raju ^^|^
^| Vintage Sansui & Braun/ADS |^
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2003, 14:52   #10
Ormianin
Komandor
 
Avatar użytkownika Ormianin
 
Data rejestracji: 29.07.2002
Lokalizacja: Oława
Posty: 6,348
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez cana
spoko Sid są jeszcze sławetne L&C i Megabajty
@Yahol, mam jeszcze gdzieś taką chodzącą paskudę zpoprzedniego wieku i o dziwo chodzi ale już wykazuje niepokojące oznaki padaki / zawyżone napięcie 12V/

pozdro
no coz, ale ja sobie chwale codegena, fakt ze moj produkt ma juz troche lat, moze te dzisiejsze sa jakies oszukane?
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2003, 15:03   #11
cana
Łaskobójca
 
Avatar użytkownika cana
 
Data rejestracji: 24.04.2001
Lokalizacja: Sigil
Posty: 2,160
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ormianin z tego co wiem to te nowsze są duzo gorszej jakosci

pozdro
__________________
. Lenistwo jest drogą do świętości,
^|^^ a bluźnierstwo do raju ^^|^
^| Vintage Sansui & Braun/ADS |^
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2003, 15:09   #12
Pawel_k
User
 
Data rejestracji: 25.09.2002
Posty: 3,268
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Powinni zakazac sprzedawania CODEGENOW
__________________
nie bedzie niczego
Pawel_k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2003, 18:40   #13
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika pawelblu
 
Data rejestracji: 17.01.2003
Lokalizacja: Wawa
Posty: 5,272
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
To zeby bylo smiesznie mam 2xL&C (dzialaja rok) i jednego Codegena (dziala 2 lata) i nie mialem z nimi problemow a jade na szprzecie bardziej obciazajacym zasilacz niz yahol. Dla jasnosci - nie mam pod zasilacz podpietego monitora
PS. A moze ty yahol dorzuciles tam jeszcze monitor ??
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2003, 19:20   #14
mr_spock
Merry F****** Christmas
 
Avatar użytkownika mr_spock
 
Data rejestracji: 22.10.2002
Posty: 3,591
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Monitor nie obciaza zasilacza, to tylko taki bajer - inna wtyczka niz ta do sieci. Poprostu to jest w srodku polaczone. poprawic jesli sie myle.
__________________
mr_spock jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2003, 19:49   #15
rcobex
Roman Barbarzyńca
 
Avatar użytkownika rcobex
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: Pszczyna
Posty: 2,215
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Kurcze coś chyba jednak obciąża, przekonałem się o tym kiedy podpinałem monitor do zasilacza, było to dosyć dawno kiedy zasilacze 235W no name były na topie, ale faktem było że komp albo wisiał przy starcie systemu albo wcale nie ruszał lub nie podawał sygnału na monitor. Nie jestem specem od zasilaczy więc zapewne ktoś sensownie odpowie.
__________________
pozdrawiam.
rcobex jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.