Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.11.2003, 20:06   #16
Pawel_k
User
 
Data rejestracji: 25.09.2002
Posty: 3,268
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
To zeby bylo smiesznie mam 2xL&C (dzialaja rok) i jednego Codegena (dziala 2 lata) i nie mialem z nimi problemow a jade na szprzecie bardziej obciazajacym zasilacz niz yahol. Dla jasnosci - nie mam pod zasilacz podpietego monitora
PS. A moze ty yahol dorzuciles tam jeszcze monitor ??
porostu masz farta z tym Codebadziewiem - moze nabyles jakas super niepsujaca sie sztuke
ja tez mialem sprzet mocno obciazajacy zasilacz (antek 1.4 GF2 i badziewia) i 2 razy plyte do serwisu wysylac musialem
__________________
nie bedzie niczego
Pawel_k jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.11.2003, 21:08   #17
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Y@nkee_PL
 
Data rejestracji: 18.11.2002
Lokalizacja: Zielona Góra
Posty: 4,776
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ludzie, straszycie tak juz jakis czas, a moj Codegen dobrze sobie radzi juz 2 lata (obecny sprzet w profilu)
wieje chlodem, wiec chyba nie zanosi sie na fajerwerki
napiecia stabilne, wiec bede go chwalic i zlego slowa (bo jeszcze by sie zaczal mscic) na niego nie powiem
ale nie powiem, Chieftec by sie przydal lub cos pomiedzy Szefem a Codegenem - sa takie?
__________________
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore
yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore...

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2003, 04:19   #18
Zelea
I have got my own WORLD..
 
Avatar użytkownika Zelea
 
Data rejestracji: 03.11.2002
Lokalizacja: Kielce
Posty: 1,576
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
witam panstwa po kilku miesiecznej przerwie...

ja mam fajny bonus z zasliczam... tak dziala a nie za bardzo... od roku mam nowy komp... i zawsze na tym zasilaczu mialem podpiety standardowy komputer bez zadnych bajerow z jednym dyskiem i nagrywarka... a jak 2 tygodnie temu podlaczylem zamiast tej nagrywarki inny hdd i dodatkowo 2 inne dyski czyli lacznie 4 i tak mi komputer chodzil na tych 4 dyskach okolo tygodnia tak teraz jak podepne 3 dyski to automatycznie mi sie psuje jeden tzn bledy na dysku i wogule... na jednym mi sie nawet bady zrobil... wogule wtedy mialem fajne jazdy i ciesze sie ze mi sie komputer jakos calkiem nie zjaral... ale za to apalil mi karte graficzna po godzinie jak wlozylem inna to to samo bylo... wiec w efekcie polecialem 2 karty graficzne i 2 dyski do tylu ale ze jeden dysk i grafa na gwarancji to tylko po jednym jestem do tylu... ;( ale sam fakt... i teraz sie wlasnie zastanawialem co kupic... kumpel mnie namowil na Codegen'a... oj jak sie ucieszylem teraz jak ten topic przeczytalem... a tak z ciekawosci ile moze kosztowac taki Chieftec 350 W ??

pozdro

jak milo na forum... ale jak duzo sie zmienilo...
__________________
na gg zawsze niczym cien nie ma mnie a jestem
Majluj do mnie TU
no coment...
pozdro
Zelea jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2003, 06:25   #19
cana
Łaskobójca
 
Avatar użytkownika cana
 
Data rejestracji: 24.04.2001
Lokalizacja: Sigil
Posty: 2,160
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
popatrz Zelea tu: http://www.chieftec.pl/
__________________
. Lenistwo jest drogą do świętości,
^|^^ a bluźnierstwo do raju ^^|^
^| Vintage Sansui & Braun/ADS |^
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2003, 09:26   #20
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę
 
Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>
 
Data rejestracji: 30.03.2002
Posty: 6,017
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
choeftec jak juz to 360w a nie 350w (nie wiem nawet czy taki istnieje...)
__________________
2 * nec 20WGX2.. o mamo.. oczy za uszy
nie odpowiadam na pivy z pytaniami jak sie komus wlamac na mail [co za pomysl] i z prosba o pomoc w konfigu czegostam. te czasy sie skonczyly.
-Sid-The-Rat=> jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2003, 10:19   #21
rcobex
Roman Barbarzyńca
 
Avatar użytkownika rcobex
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: Pszczyna
Posty: 2,215
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Kosztuje 214zl ( wersja z jednym wentylem ). Więcej informacji tutaj:

http://www.4max.pl/szukaj.asp?prod=&...ieftec&x=6&y=5
__________________
pozdrawiam.
rcobex jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2003, 17:39   #22
Zelea
I have got my own WORLD..
 
Avatar użytkownika Zelea
 
Data rejestracji: 03.11.2002
Lokalizacja: Kielce
Posty: 1,576
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no myslalem ze moze troche tanszy bedzie... niestety nie mam za duzych funduszy no ale tak to jest ze dobry sprzet drogi sprzet...

dzieki za info
__________________
na gg zawsze niczym cien nie ma mnie a jestem
Majluj do mnie TU
no coment...
pozdro
Zelea jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2003, 21:15   #23
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika mallow
 
Data rejestracji: 03.03.2003
Lokalizacja: Elblążak w Toruniu ;)
Posty: 2,789
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hmmm ... a ja wam powiem tak
Codegeny mialem od samegopoczatku .. i to te strasze wiec chyba lepszej jakosci niz te obecne, ale sa bardzo glosne, conajmniej wmoich przypadkach. Zaden mi sie nie spalil. zato u mojego taty w pracy polecialy 3.
wymienilem na chiefteca ... 360 zwyklego (nie dual fan) iii moje wrazenia
- cichy
- dosc stabilne napiecia
- grzaaaalka ... ludzie grzaaaalka. jak wam nie grzeja w domu to se go kupcie isie przytulcie do komputera. Temeratura proca podskoczyla mi o 6 stopni a w budzie o 6. No i pomyslalem ze tak nie moze byc
Wymienilem go na 420 [ten juz ma 2 wiatraki] no ale tez jest cieplejszy niz codegen. bez dodatkowego wiatraczka w budzie sie nie obejdzie. w tej chwili mam dodatkowy wiatrak puszczony na 5 v [opornik 120 ohm z 12v] ale trzeba go bedzie puscic na 7v bo zbyt malo dmucha. tem w budzi i procka spadla o 3 stopnie w porownaniu bez dodatkowego wentylatora. wszystkie pomiary przy tem. pokojowej ok 25,5 stopnia. Zasilacz jest praktycznie nie slyszalny, teraz musze wycisyc mojego gf ti4200? ma ktos jakies tanie pomysly ??
pozdro
__________________
mallow jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.11.2003, 00:35   #24
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę
 
Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>
 
Data rejestracji: 30.03.2002
Posty: 6,017
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
wyciszyc gf4ti? skrec mu mhz i obniz napiecia na wiatraku
__________________
2 * nec 20WGX2.. o mamo.. oczy za uszy
nie odpowiadam na pivy z pytaniami jak sie komus wlamac na mail [co za pomysl] i z prosba o pomoc w konfigu czegostam. te czasy sie skonczyly.
-Sid-The-Rat=> jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.11.2003, 14:04   #25
bas
MAJSTER zlotowy
 
Avatar użytkownika bas
 
Data rejestracji: 16.05.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,097
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
Wlasnie przed chwila, spalil sie czwarty w tym miesiacu zasilacz CODEGENa 300 W, Model 250XA1.
Rekord swiata! Wszystkie zrobione w 2001 roku. Czyli wcale nie takie stare.
Mam pytanie: w jakich okolicznościach się spalił? Czy aby nie przy wkładaniu kabla do prądu?
__________________
Mój mail
bas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.11.2003, 16:59   #26
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika mallow
 
Data rejestracji: 03.03.2003
Lokalizacja: Elblążak w Toruniu ;)
Posty: 2,789
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
wyciszyc gf4ti? skrec mu mhz i obniz napiecia na wiatraku
hmm ....
no ale wtedy karta bedzie mniej wydajna .... ale przemysle. bo najbardziej slyszalny jest ten wiatraczek ...
a moze jakis inny sposob
__________________
mallow jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.11.2003, 19:07   #27
Pawel_k
User
 
Data rejestracji: 25.09.2002
Posty: 3,268
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mallow
hmm ....
no ale wtedy karta bedzie mniej wydajna .... ale przemysle. bo najbardziej slyszalny jest ten wiatraczek ...
a moze jakis inny sposob
WC ew DUZY radiator i ze 2 wiatraki wiejace na niego
__________________
nie bedzie niczego
Pawel_k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.11.2003, 19:47   #28
cana
Łaskobójca
 
Avatar użytkownika cana
 
Data rejestracji: 24.04.2001
Lokalizacja: Sigil
Posty: 2,160
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mallow
hmm ....
no ale wtedy karta bedzie mniej wydajna .... ale przemysle. bo najbardziej slyszalny jest ten wiatraczek ...
a moze jakis inny sposob

zastosuj duuuży niskoobortowy wentylator po prostu i wycisz obudowe

pozdro
__________________
. Lenistwo jest drogą do świętości,
^|^^ a bluźnierstwo do raju ^^|^
^| Vintage Sansui & Braun/ADS |^
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.11.2003, 02:32   #29
Zelea
I have got my own WORLD..
 
Avatar użytkownika Zelea
 
Data rejestracji: 03.11.2002
Lokalizacja: Kielce
Posty: 1,576
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a ja mam takie pytanko...

mam iny komputer nie moj... a ten ma zasilacz z 2 wyjsciami sieciowym i do monitora... i teraz caly komputer ma byc wymieniony bez monitora... a w monitorze jest tylko to wejscie do zasilacza nie ma takiego do normalnej sieci... i czy mozna kupic kabel do niego i podlaczyc bez posrednio do sieci ?? bo mam juz inna obudowe a w niej zasilacz ale tylko z jednym wejsciem nie ma tego wejscia na monitor... i pytanie brzmi czy to moze cos zepsuc ?? ktos cos takiego robil i wie ?? pilnie potrzebne bo jutro ma byc juz sprawny... a lipa bo ja nie wiem co mam zrobic...

pomozcie prosba... dzieki wielkie i pozdro
__________________
na gg zawsze niczym cien nie ma mnie a jestem
Majluj do mnie TU
no coment...
pozdro
Zelea jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.11.2003, 02:56   #30
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Y@nkee_PL
 
Data rejestracji: 18.11.2002
Lokalizacja: Zielona Góra
Posty: 4,776
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
kabel do monitora jak i do budy jest taki sam
a to ze monitor szedl przez zasilacz nie ma znaczenia
zasilacz robil po prostu jako... hmmm... przedluzacz
__________________
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore
yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore...

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.