Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Czy sprzedać kompa (jeśli się uda) czy zostawić
SPRZEDAJ DZIADA /\/\ 5 62.50%
ni sprzedawaj dokup kilka części i będzie ok 3 37.50%
Wszystkich głosów: 8. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.11.2003, 20:43   #1
paja
niezwykły

Data rejestracji: 07.02.2003
paja zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ile za kompa i czy warto

Mój komp to:
A bit BF6 <- płyta główna
celeron 333 podkręcony na 375
128 mb ramu (sdr )
RIVA TNT 2 32mb <--- karta graficzna
soind blaster audio PCI 64V
dysk 40 gb
cd rom hitachi DVD-ROM GD-2500 (zastanawiam się czy dać nagrywarkę i kupić nową) i reszta standard klawiatura mysz jakieś głośniki chyba bez monitora

i tu mam probem TATA powiedział, że ktoś chce kupić mojego kompa i pyta się ile chce za niego sam nie wiem kto chce go kupić i czy się zna na tym wszystkim.

A MOŻE BARDZIEJ OPŁACA SIĘ DOKUPIĆ RZECZY DO TEGO STARUSZKA (KOMPA) BY BYL SILNIEJSZY

Ostatnio zmieniany przez paja : 27.11.2003 o godz. 20:46
paja jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.11.2003, 21:22   #2
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
u mnie takie cos u siorki stoi a ja na nowym kompie lece
Stary 27.11.2003, 21:23   #3
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Exclamation hmmm

siema paja!
Ja mam podobnego kompa (Celeron 566,192 ram,riva 16 mb,hdd 20GB) i powiem Ci tak..ja np. nie mam pieniędzy na nowego kompa, ale usprawnienie tego sprzetu to tez nie takie hop siup choć bym sam to zrobil.
Kupiłbym nowego procka...cos ponad 1ghz,grafe 32 MB, nowa plytke glowna naturalnie i ramy bo stare od BX'a nie pasuja...no pare stowek trzeba miec i jeszcze przy dobrych wiatrach spzedasz swoje ramce, mobo i procka , Hdd bede mial nowy na swieta
Tak bym zrobił!

Takich komputerów nie opłaca się sprzedawać! Żal by mi było mojego staruszka, który jeszcze tak się dla mnie trzyma Wszystko jest dobrze jak u innych tylko nie moge w cos zagrac, albo czasem cos wolno chodzi..tak jest OK i jak pisalem wyzej lekko bym go usprawnil

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2003, 21:48   #4
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja tez jestem w trakcje podobnej decyzji.
Ale sprzedam kompa tanio a posluzylby jako serwer czy dla bracholka kompik. Mam (mialem) oferte forumowicza ale cosik sie nie oddzywa!A dokupowanie juz sie nie oplaca.
Stary 27.11.2003, 22:19   #5
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ciezka decyzja - upgrade sie nie oplaca bo wydasz duzo a poczujesz mniej niz po nowym kompie
sprzedaz tez bez sensu bo wielkie g za niego dosaniesz

moze lepiej kupic nowy a stary postawic jako firewall albo przerobic na magnetowidodivixodvd do telewizora?
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2003, 22:39   #6
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ja powiem tyle:
Napęd DVD (mam takiego samego już 4 lata i nigdy mnie nie zawiódł) zostaw, jest mało dostępny na rynku ale najlepszy (jest jedyny w swoim rodzaju),
Reszte sprzedaj, kup nowego kompa i wsadź do niego ten napęd DVD.
Hitachi Rulezz!
Pozdro
Stary 27.11.2003, 23:32   #7
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez kraluk
Ja powiem tyle:
Napęd DVD (mam takiego samego już 4 lata i nigdy mnie nie zawiódł) zostaw, jest mało dostępny na rynku ale najlepszy (jest jedyny w swoim rodzaju),
Reszte sprzedaj, kup nowego kompa i wsadź do niego ten napęd DVD.
Hitachi Rulezz!
Pozdro
Nieprawda, nie sprzedawaj go, ile Ci za niego dadza? 200 - 400 zl, powaznie wiecej nie wezmiesz... jesli chcesz bardzo tanim kosztem kompa polepszyc to sa takie plyty ECSa ze zintegrowanym duronem... tanie to jest i wszystko tam jest co potrzebujesz... reszte ze starego kompa do sprzedania....
inaczej poszukaj na np. allegro jakiegos PIII 500 Mhz, oraz pozostale peryferia ktore ciebie interesuja, uzywane rzeczy dzis sa szczegolnie tanie
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2003, 23:38   #8
Nol
TDI
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.09.2001
Nol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja powiem tak:
Mam 366 Celerona, 64 MB RAM, dysk 20G Seagate'a Barracude, GeForce'a 2 MX 400 64 MB, starą kartę muzyczną (na ISA), płytę z BX-em, monitor Samsunga SyncMaster 757DFX, nagrę Pelxtora 16x i stary CD-ROM 24x.

Przed świętami noszę się z zamiarem wymiany płyty, procka na Athlona 2200+, pamięci na 256 DDR, dysku i karty muzycznej. Z moich obliczeń wynika, że powinienem się do 1300 zł zmieścić. Jezli dojdzie do tego zakup DVD-ROMu, to do 1500 zł. Cenę podaję orientacyjnie, przy założeniu, że szukasz po hurtowniach itp. Da się znaleźć tani sprzęt, ale trza dłuugo poszukać.

Do starego sprzętu nie opłaca się dokładać. Pewnie złożę z niego drugiego kompa

Twoje uprawnienia: