![]() |
pivot fajna sprawa. moj brat szczegolnie cieszy miche z tego powodu. ja jeszcze nie korzysztalem. zauwazylem ze widoczne jest inne odswiezanie pionowe inne poziome i to sie w innym niz standardowe ustawieniu szczegolnie rzuca w oczy
|
ja proponuje najpierw przeskanowac kompa w poszukiwaniu MS Blasta i jego mutacji >> TYM << (ver. 1.0.6.1, 133KB) programikiem od Symanteca ;)
po znalezieniu, robak ten zostanie usuniety wtedy nalezy zainstalowac latke i po restarcie jeszcze raz dla pewnosci przeskanowac kompa :) |
Y@nkee_PL - pomysl dobry jesli blaster juz siedzi na kompie
jezeli dopiero probuje sie na niego dostac to moze wywolywac slynne zmykanie systemu, a programik nic nie wykryje i w niczym niestety nie pomoze |
ale o instalacji latki tez napisalem, a wiec w przypadku jesli nawet jescze nie zlapalismy blasta to przeskanowanie w niczym nie wadzi :)
a kto wie, moze jest jakis mutant ktory da o sobie znac np. dopiero po tygodniu od zainfekowania ;) |
fakt - napewno nie zaszkodzi :) a pomoc moze :)
|
Cytat:
manual jest na stronie sygate jako pdf fakt ze do starszej werasji ale wystarczy jako że strona sygate do przejrzystych nie nalezy to polecam pogooglać i znaleźć to: http://smb.sygate.com/support/usergu..._userguide.pdf |
Cytat:
Łopatologicznie proszę ^_^ Justyna herbu Brzuszki |
@Brzuszki nie znam zone
jestem fanem sygate którego najnowsza darmową odsłonę zassasz z tad: http://smb.sygate.com/download/download.php?pid=spf |
W ktoryms poscie, kiedy sam pytalem sie o sposoby usuniecia Blastera (chociaz ostatecznie to nigdy tego wirusa nie mialem), jedna osoba poradzila mi wylaczenie pewnych procedur chyba wlasnie zdalnego sterowania. Nie pamietam juz, jak to sie robilo, ale metoda wydawala sie skuteczna. Mozesz sprobowac znalezc ten post, mial chyba tytul: MBlast raz jeszcze, czy cos takiego.
|
tek samo jak zablokowanie ruchu na pewnym portach /blasterek to 135/
|
Mam już tego Sygejta (i Zone Alarma)- dzięki Cana, chyba trzeba by Zona wyrzucić? Nie będą się ze sobą biły? W każdym razie wszystko chodzi już OK, zablokowałam już porty (oprócz 139- nie ma go na liście), skanowanie systemy Nortonem z aktualną bazą wirusów nic już nie wykrywa :)
I'm happy Życie jest piękne :))) Pozdrawiam Justyna P.S Widzę, że podobne topiki już były, dobra, następnym razem użyję opcji szukaj ... :fiu: |
jak masz sygate to zone do kosza
dwa firewalle to jak dwie rywalki do jednego chłopa ;) czasem jest spokój ale nigdy nic nie wiadono a na zimne lepiej dmuchać niż gorącym się sparzyć pozdro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:48. |