Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zero-kierunkowy... tpsa (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zero-kierunkowy-tpsa-57463/)

Smartek 09.10.2005 10:53

ja i tak ze stacjonarnego nie korzystam, bo wszyscy z domu maja komorki - a stacjonarny mamy TYLKO dlatego, ze jest neostrada :| - to tez jest lekko zalosne... wykorzystywanie sytuacji! i to nie mozna miec najmniejszego abonamentu!
pozdro ;)

zYxMa 09.10.2005 08:05

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
Przez Tele2 rozmowy lokalne wykonuje się wybierając najperw numer kierunkowy..
Tylko czy teraz jak będę dzwonił wybierając kierunkowy to policzy mi TPSa czy Tele 2 :P

U siebie dzwonie przez tzw 18866[/COLOR].co.uk]www.18866.co.uk wybierajac najpierw 18866-[kieunkowy][numer abo] wtedy lokalne połączenia są za darmo ;)

Mich@ł 09.10.2005 07:59

Przez Tele2 rozmowy lokalne wykonuje się wybierając najperw numer kierunkowy..
Tylko czy teraz jak będę dzwonił wybierając kierunkowy to policzy mi TPSa czy Tele 2 :P

oddwor 09.10.2005 00:36

Cytat:

Napisany przez zYxMa
I to jest bezsens, bo później nie wiadomo skąd ta osoba jest.

Bezsensem to jest, jak się do starych znajomych chcę dodzwonić i nie mogę,
bo się przeprowadzili i mają inny numer.
Dłuższy numer nie przeszkadza, bo i tak się go zapisuje w pamięci telefonu, a od lokalizacji abonenta jest adres a nie numer :nie:
Pozatym skończą się te bajki telekompromitacji że nie możemy przenieść numeru bo to inna centrala :blee:

Ziele 09.10.2005 00:25

Dla mnie sie nic nie zmienia. Wcześniej dzwoniłem z kierunkowym bo tylko tak lokalne lecą przez tele2. Przyzwyczaicie sie, tak jak kiedys z dodaniem cyfry przez 6 cyfrowy numer.
Pozatym numery polskie nie są długie. Np gdy dzwonie do rodziny w Niemczech musze klepać niezłego tasiemca.

zYxMa 09.10.2005 00:22

Cytat:

Napisany przez Arnold
Częściowo masz rację.
Tpsa teraz nie ma już przypisanych numerów kierunkowych tak jak kiedyś ponieważ jest możliwość migracji numeru telefonu (tzn, że numer 022 123 123 kiedyś był przypisany do Warszawy a teraz może być w Szczecinie lub Gdańsku)

I to jest bezsens, bo później nie wiadomo skąd ta osoba jest.

Arnold 09.10.2005 00:12

Cytat:

Napisany przez marynarz
Tlumacza to tak ze w ten sposob kazdy bedzie mial numer 9-cyfrowy jak w komorkach a poza tym zwiekszy sie pula numerow...

Częściowo masz rację.
Tpsa teraz nie ma już przypisanych numerów kierunkowych tak jak kiedyś ponieważ jest możliwość migracji numeru telefonu (tzn, że numer 022 123 123 kiedyś był przypisany do Warszawy a teraz może być w Szczecinie lub Gdańsku)

oddwor 09.10.2005 00:02

Dzięki takiej numeracji będziesz mógł przeprowadzając się do innego miasta (do tej pory był inny kierunkowy) przenieść numer telefonu ze sobą.
Pozdrawiam

gallus 08.10.2005 23:57

Cytat:

Napisany przez zYxMa
To dlaczego nigdzie na świecie tak nie ma? :\ :nie: :podbite: ???

No to nareszcie w czyms bedziemy pierwsi :| :O

zYxMa 08.10.2005 23:42

Cytat:

Napisany przez marynarz
Tlumacza to tak ze w ten sposob kazdy bedzie mial numer 9-cyfrowy jak w komorkach a poza tym zwiekszy sie pula numerow...

To dlaczego nigdzie na świecie tak nie ma? :\ :nie: :podbite: ???

marynarz 08.10.2005 23:39

zYxMa 08.10.2005 23:35

[zero][kierunkowy] ... tpsa

Właśnie zobaczyłem reklamę tepsy, że przy wybieraniu numerów lokalnych od teraz trza będzie wybierać [zero][kierunkowy] i dopiero numer abonenta.

Czy ktoś zna racjonalne wytłumaczenie?

Przecież to *****izm (( (chociaż w pl mnie nie ma i nie bede korzystał, ale samo to mnie (( )
co za idioci

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:46.