![]() |
ja i tak ze stacjonarnego nie korzystam, bo wszyscy z domu maja komorki - a stacjonarny mamy TYLKO dlatego, ze jest neostrada :| - to tez jest lekko zalosne... wykorzystywanie sytuacji! i to nie mozna miec najmniejszego abonamentu!
pozdro ;) |
Cytat:
|
Przez Tele2 rozmowy lokalne wykonuje się wybierając najperw numer kierunkowy..
Tylko czy teraz jak będę dzwonił wybierając kierunkowy to policzy mi TPSa czy Tele 2 :P |
Cytat:
bo się przeprowadzili i mają inny numer. Dłuższy numer nie przeszkadza, bo i tak się go zapisuje w pamięci telefonu, a od lokalizacji abonenta jest adres a nie numer :nie: Pozatym skończą się te bajki telekompromitacji że nie możemy przenieść numeru bo to inna centrala :blee: |
Dla mnie sie nic nie zmienia. Wcześniej dzwoniłem z kierunkowym bo tylko tak lokalne lecą przez tele2. Przyzwyczaicie sie, tak jak kiedys z dodaniem cyfry przez 6 cyfrowy numer.
Pozatym numery polskie nie są długie. Np gdy dzwonie do rodziny w Niemczech musze klepać niezłego tasiemca. |
Cytat:
|
Cytat:
Tpsa teraz nie ma już przypisanych numerów kierunkowych tak jak kiedyś ponieważ jest możliwość migracji numeru telefonu (tzn, że numer 022 123 123 kiedyś był przypisany do Warszawy a teraz może być w Szczecinie lub Gdańsku) |
Dzięki takiej numeracji będziesz mógł przeprowadzając się do innego miasta (do tej pory był inny kierunkowy) przenieść numer telefonu ze sobą.
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Tlumacza to tak ze w ten sposob kazdy bedzie mial numer 9-cyfrowy jak w komorkach a poza tym zwiekszy sie pula numerow...
|
[zero][kierunkowy] ... tpsa
Właśnie zobaczyłem reklamę tepsy, że przy wybieraniu numerów lokalnych od teraz trza będzie wybierać [zero][kierunkowy] i dopiero numer abonenta.
Czy ktoś zna racjonalne wytłumaczenie? Przecież to *****izm (( (chociaż w pl mnie nie ma i nie bede korzystał, ale samo to mnie (( ) co za idioci |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:46. |