Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zima zaatakowała ;) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zima-zaatakowala-48315/)

ilona-lackowska 09.02.2006 17:20

Witajcie
Z tego co czytam wszędzie zima a u mnie pada deszcz i dodatnia temperatura mokro i ponuro snieg ginie w oczach . Ale mnie to cieszy bo planuje wyjazd w Bieszczady i czekam za pogodą .

czero 09.02.2006 17:09

W Olsztynie tez powoli wszystko topnieje i zamienia sie w niezla breje. Jezeli rzeczywiscie w nocy ma przymrozic to jutro bedzie nieciekawie na drogach :|

Ormianin 09.02.2006 15:54

Cytat:

Napisany przez ed hunter
u mnie też jest +2, powoli się topi, ale w nocy ma już złapać mróz - będzie wesoło jak ta woda przymarznie :O zasuwałem 2 godziny a efekt niewielki, trzeba jeszcze wywalić jak najwięcej śniegu, bo potem kilofem się go nie ruszy.

aby do wiosny...

u mnie +5 i dotego piekne slonce, ale ciapa i bloto posniegowe...

ed hunter 09.02.2006 13:24

u mnie też jest +2, powoli się topi, ale w nocy ma już złapać mróz - będzie wesoło jak ta woda przymarznie :O zasuwałem 2 godziny a efekt niewielki, trzeba jeszcze wywalić jak najwięcej śniegu, bo potem kilofem się go nie ruszy.

aby do wiosny...

Smartek 09.02.2006 11:15

hmm, a u mnie +2 - boze, jak CIEPLO! :D
wszystko powoli topnienie, wiec mozecie sobie wyobrazic JAK to wyglada! :|
pozdro ;)

ed hunter 09.02.2006 11:01

biorę zaraz szpadel i idę walczyć z zimą, bo nie można bramy i furtki normalnie otwierać. jeśli chodzi o walkę z pługiem snieżnym, to w tym toku usypałem wały obronne i bestia nie jest w stanie wwalać mi śniegu na chodnik :D

http://img132.imageshack.us/img132/7643/waly6yd.th.jpg

Matievoo 08.02.2006 23:27

Umnie chyba spadło koło 5 centymetrów śniegu ,nie wiele ale niekiedy w południe były
lekkie zamiecie śnieżne ;)

epol 08.02.2006 23:18

Cytat:

Napisany przez ed hunter
normalnie masz rację - rok w tą czy w tamtą to nic.

Nie chcialem nowego tematu zakladac :P

Maciej 08.02.2006 20:39

a w bydzi fajny deszczyk pada i też mam błoto i kałuże....zgroza!.

rycho 08.02.2006 20:06

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Kurczę, fajnie macie, tyyyyyyyyyyyle śniegu... :mruga:

Ja nie mam "fajnie".
Mam kałuże i bloto.

kraluk 08.02.2006 19:59

Cytat:

Napisany przez joujoujou

Taa... Jak jest śnieg to fajnie jest, ale jak się zaczyna go nie uprzątać to już tak wesoło niestety nie jest... Uroki Polski i klimatu umiarkowanego :)

joujoujou 08.02.2006 19:53

demek 08.02.2006 00:22

u mnie dzis masakra na drogach ale to tylko dlatego, ze odsniezaja drogi po katowicach i okolicach
no ale jak to sie mowi "jak mus to mus"

woitas 07.02.2006 23:59

tak wygląda zima na moim osiedlu:

http://img347.imageshack.us/img347/3...oard2iz.th.jpg

przy tak intensywnych opadach drogówka nie ma najmniejszych szans na sprawne działanie.
do tego doliczyć należy niepousuwane zamarznięte zaspy z poprzednich opadów...

śniegu jest tyle, że priorytetowo są odśnieżane najważniejsze drogi.
a sypanie solą czy piaskiem przy takich opadach nic nie daje.

poza tym pretensje należy kierować do swoich garniturków z UM i wyżej.
bo pieniądze mają na wszystko, tylko nie na to co potrzeba.

a teksty o zaskoczonych ekipach to bajka, bo istnieje http://weather.icm.edu.pl z której wszyscy korzystają, więc już 2 dni temu było wiadomo, że nas zasypie.

ed hunter 07.02.2006 23:42

Cytat:

Napisany przez epol
Toz to przegiecie, zeby zima drogowcow w lutym zaskoczyla?? Jak ja bym ich :boks: :boks:

To co sie na drogach dzis wyrabialo to przegiecie. Rano jadac do pracy 40 minut (!!) nie widzialem ani jednego pluga lub piaskarki ((

normalnie masz rację - rok w tą czy w tamtą to nic.

epol 07.02.2006 23:29

Toz to przegiecie, zeby zima drogowcow w lutym zaskoczyla?? Jak ja bym ich :boks: :boks:

To co sie na drogach dzis wyrabialo to przegiecie. Rano jadac do pracy 40 minut (!!) nie widzialem ani jednego pluga lub piaskarki ((

andrzejj9 18.02.2005 17:08

Forsa, forsa, forsa... zawsze to samo... A to że jakoś tej zimy przynajmniej we Wrocławiu jest to praktycznie pierwszy śnieg, a równie dobrze mogło padać codziennie, to jakoś nikt nie wspomina... Nawet gdyby śnieg spadł tylko jeden raz w ciągu całej zimy to i tak okaże sie, że za mało jest środków, żeby sobie z tym poradzić. Zastanawia mnie tylko do czyjej kieszeni idą te pieniądze, ale jakbym wczoraj po wieczornej przejażdzce spotkał tą osobę, to by się to źle dla niej skończyło... Jechałem niecałem 30 na godzinę po głównej drodze przez Wrocław na Poznań. Jechałem tak wolno, bo chciałem skręcić w boczną uliczkę i spodziewałem się, że może być trochę ślisko przy wjeździe na nią. Nie spodziewałem się jednak, że na głównej ulicy przelotowej przez Wrocław będzie na drodze czysty lód! To, że w nic nie walnąłem to w zasadzie cud, bo nosiło mnie na wszystkie strony, a ja tylko kontrowałem, żeby nie zjechać na drugi pas, gdzie samochody jechały o wiele szybciej...

To, co dzieje się w tym Państwie (a może powiniem napisać - w tej ruinie) to tragedia, ale jednak zaskakiwany jestem każdego dnia...

Zetoxa 18.02.2005 14:36

... czy ta niesiostra czasem nie przeziębi sobie pępuszka :O albo innych korzonków :O

Piterniel 17.02.2005 19:48

No wiesz już jest taki sprzęt, że jednoski czasu są mniejsze ;)
Nie słyszłeś o nukleinowej i atomowej popycharko zsypywarce piasku ;).
Koło 5 ton / minute :P

Pagerus 17.02.2005 19:38

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Pewnie reforme mieli ;)

Więcej kasy mają i tyle :) A u nas się nie posypuje jak pada śnieg - bo zasypie zaraz z powrotem. Najbardziej podobają mi się teksty w radiu - jak koleś z GDDKiA mówi, że wszystkie drogi krajowe w rejonie są przejezdne - a 2 minuty wcześniej słyszałem w tym samym radiu, że ósemka w jednym miejscu nie do przejechania :P

Piterniel 17.02.2005 19:32

Pewnie reforme mieli ;)

Air 17.02.2005 19:14

Kurde ale sypie. Miasto zakorkowane. Stary stoi już w korku za Siewierzem 1,5 h, a drogowców jak nie było tak nie ma.

W Zabrzu, gdzie mieszkam, wystawiono tablice że podczas zimy w mieście jest ograniczone posypywanie środkami chemicznymi. Dzięki temu nie widziałem od tygodnia ani jednej piaskarki :)

Jak byłem w zeszłym miesiącu w Niemczech zaczął padać śnieg. Po przejechaniu 10 km na autostradzie pojawiło się tyle płógów, że w Polsce na parkingach nawet tyle nie stoi. Poruszały się w kawalkadzie tam i z powrotem, pozostawiając czarną jezdnię.

Edwardo tam posypują jak pada a nie jak spadnie :)

andrzejj9 17.02.2005 19:00

Cytat:

Napisany przez MacGyver
No zachęć do grania w OGame.pl :)

I któż nas wtedy zaatakuję, jak będziemy mieli takie członkinie :)

@ Piterniel

Wiem i o to mi chodziło :spoko: ;)

MacGyver 17.02.2005 18:42

Cytat:

Napisany przez Piterniel
PS. Postaram się zachęcić siostry i niesiostry do rejestracji i może pisania ?:)

No zachęć do grania w OGame.pl :)

Piterniel 17.02.2005 18:30

Każdy Off-topic Off-topica jest zawsze choć troche zbliżony do prawdziwego tematu. W końcu ciagle w tle widać śnieg i zime :P:P

PS. Postaram się zachęcić siostry i niesiostry do rejestracji i może pisania ?:)

MacGyver 17.02.2005 18:29

@Piter, zarejestruj siostrę i "niesiostrę" na naszym forum. Pisałeś, że niezainteresowana...ale może jednak ??? :) ;p ;)

Qrde, a temat miał byc o zimie ;p :P

Piterniel 17.02.2005 18:27

Chciałeś to zamieniłem te 2 fotki śniegu na niesiostry :)

andrzejj9 17.02.2005 18:26

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Wiemy coś o siostrach :P
Fotografuje bo dawno nie było tak dużo u mnie ;)

zdjęcia "niesiostry" :P

:spoko:

Wolę niesiostrę od śniegu ;)

Piterniel 17.02.2005 18:21

Przyjmujemy zapisy na zdjęcia "niesiostrzyczek".
Wszystko tutaj :P :P

Ja jutro jade do Krakowa/Rabki/Zakopanego i mnie nie będzie. Myśle, że jak wróce zaopatrzycie mnie w te fotki :jem:

Pozdrówka ;p

gallus 17.02.2005 17:41

Cytat:

Napisany przez epol
Kurcze u mnie caly czas pada snieg. Tyle co odsniezylem podworze to juz jest lekko zasypane.

O: O i nawet snieg jest ;)

gallus a skad ty to wiesz? Tez masz siostrzyczke? A moze masz niesiostrzyczke ;)

Mam - sztuk dwie || + jeden brat do tego, tylko że brat kompa nie tyka ;)
PS Wolałbym niesiostre :D

epol 17.02.2005 17:38

Kurcze u mnie caly czas pada snieg. Tyle co odsniezylem podworze to juz jest lekko zasypane.

Cytat:

Napisany przez Piterniel

:O O i nawet snieg jest ;)

gallus a skad ty to wiesz? Tez masz siostrzyczke? A moze masz "niesiostrzyczke" ;)

Piterniel 17.02.2005 17:25

Wiemy coś o siostrach :P
Fotografuje bo dawno nie było tak dużo u mnie ;)

http://www.members.lycos.co.uk/xplinkpld/zima/11.JPG

http://www.members.lycos.co.uk/xplinkpld/zima/12.JPG

gallus 17.02.2005 17:03

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Bardziej strony typu Gadu-Gadu :P

o tak to co siostry lubia najbardziej to ploty-ploty :| ||
PS Chyba się wybitnie nudzisz, że fotofrafujesz snieg?
Eh, też bym wolał poszlajać się po sniegu niż siedzieć nad histroią i uczyć się na sprawdziań z jakiegos badziewia typu Islamska republika Iranu :'(

andrzejj9 17.02.2005 16:57

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Zdjęcia poprawiłem :)
Niestety to już nie moja siostra - a może i lepiej ?;p

W sumie lepiej :)

Jeszcze lepiej by było, gdyby te dwa pozostałem zdjęcia nie przedstawiały śniegu tylko też tą "niesiostrę" ;)

Piterniel 17.02.2005 16:33

Bardziej strony typu Gadu-Gadu :P

epol 17.02.2005 16:28

Cytat:

Napisany przez Piterniel

To jest zapewna ta jedyna ;)

A siostrzyczka na pewno woli strony typu brawogril itd. :)

A ja ide zaraz odsniezac podworze :)

Piterniel 17.02.2005 16:27

Za domem to mnie zasypało :P

http://www.members.lycos.co.uk/xplinkpld/zima/22.JPG

http://www.members.lycos.co.uk/xplinkpld/zima/23.JPG

Śnieg z 10 cm nad kolana :P

Pagerus 17.02.2005 16:18

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
To o której Ty odśnieżałeś, czwartej rano? :P Potem już przecież nie padało. Ja odśnieżyłem około 8 i właściwie do dzisiaj jest sucho.

Przed 7 i cały czas padało - zresztą widok z okna na padający śnieg to chyba miałem jeszcze z 2-3 godziny...

Piterniel 17.02.2005 16:12

Siostra ma swój komputerek. Próbowałem kiedyś ją na forum wrzucić, ale jakoś chyba ją to nie interesuje :P.
Tak w ogóle to był kiedyś jeden komputer bo siostry się zepsuł to była bitwa kto teraz ma siedzieć na komputerku :podbite: .
Wystarczyło Kt133, Duron 1300, 128RAM, 40GB, Riva TNT2, Zasilka za 30zł i mam spokój :P

Pozdro

Zdjęcia poprawiłem :)

andrzejj9 17.02.2005 16:11

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Znowu coś odkopałem ;p

http://img196.exs.cx/img196/8296/hpim21331qm.jpg

I dalej u mnie zima sroga :P

To też siostra? :)

ps: Wyświetla mi się tylko jedno zdjęcie, a widzę linki do trzech. Mógłbyś poprawić? :)

Bartez 17.02.2005 16:09

Cytat:

Napisany przez Piterniel
To moja siostra ;p

Dałbyś siostrze posiedzieć trochę przy kompie (na forum;p), a nie tak sam tylko siedzisz :D :D :D

Piterniel 17.02.2005 16:03

Znowu coś odkopałem ;p

http://img196.exs.cx/img196/8296/hpim21331qm.jpg

I dalej u mnie zima sroga :P

http://www.members.lycos.co.uk/xplinkpld/zima/dom.jpg

http://www.members.lycos.co.uk/xplinkpld/zima/druk2.jpg

icemac 17.02.2005 15:51

Cytat:

Napisany przez Pagerus
No tak - coś o tym wiem - ale myślałem, że Andrew mieszka bliżej mnie :P Bo u mnie chyba mimo wszystko więcej napadało - co się odśnieżyło kawałek to za 10 minut zasypane już było :ysz:

ja mialem podobnie skoczylem podjazd i juz trzeba bylo zaczyna chodnik :tak!:

i jeszcze straz miejska sie paletala pozniej - wiec trzeba bylo robic z rana

rozgrzewka przed praca :D

andrzejj9 17.02.2005 15:45

Cytat:

Napisany przez Pagerus
No tak - coś o tym wiem - ale myślałem, że Andrew mieszka bliżej mnie :P Bo u mnie chyba mimo wszystko więcej napadało - co się odśnieżyło kawałek to za 10 minut zasypane już było :ysz:

To o której Ty odśnieżałeś, czwartej rano? :P Potem już przecież nie padało. Ja odśnieżyłem około 8 i właściwie do dzisiaj jest sucho.

andrzejj9 17.02.2005 15:43

Cytat:

Napisany przez icemac
komu 10 temu dziesiec :>
u mnie 20 cm. a to dalo pare kilo

ja tam przerzucilek kilkadzesiat kil;o sniegu rano i pozniej popoludniu i stwierdzam

SZCZESLIWI KTORZY MIESZKAJA W BLOKU - to tyczy sie tylko okresu zimowego jak nie trzeba przerzucac sniegu :>

Ja tam przerzucać śnieg lubię, tak więc poranne odsnieżanie mnie nie przeraża :) Już bardziej rozbijanie lodu w oczku wodnym, ale na szczęście bardzo zimno nie jest, więc i to jakoś idzie.

@ Pagerus

Tej zimy to fakt.. zresztą w ogóle śniegu nie bardzo było (podobnie jak rok temu), a na Boże Narodzenie i Sylwestra padał deszcz.... Ale fajnie, że chociaż raz ten śnieg spadł :) Tylko trochę było za ciepło, bo zamiast chociaż kilka dni się utrzymać, to od razu zrobiła się z tego wszystkiego paskudna ciapa...

A w góry trzeba się będzie w końcu przejechać, chętnie przypomniałbym sobie, jak się jeździ na nartach, no i porobił trochę zdjęć :)

Pagerus 17.02.2005 15:43

Cytat:

Napisany przez icemac

ja tam przerzucilek kilkadzesiat kil;o sniegu rano i pozniej popoludniu i stwierdzam

SZCZESLIWI KTORZY MIESZKAJA W BLOKU - to tyczy sie tylko okresu zimowego jak nie trzeba przerzucac sniegu :>

icemac 17.02.2005 15:40

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ej no nie przesadzaj. Napadało raptem z 10 cm... Ja sobie mażę o 30 - 40.. :) Wiem, że miasto zostałoby sparaliżowane, ale z drugiej strony i przy 5 służby sobie nie radzą, więc niewielka różnica. A chciałbym kiedyś tyle śniegu zobaczyć :)

Pagerus 17.02.2005 15:37

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ej no nie przesadzaj. Napadało raptem z 10 cm... Ja sobie mażę o 30 - 40.. :) Wiem, że miasto zostałoby sparaliżowane, ale z drugiej strony i przy 5 służby sobie nie radzą, więc niewielka różnica. A chciałbym kiedyś tyle śniegu zobaczyć :)

Chodziło mi o taką zimę - tej zimy :) A jak chcesz tyle śniegu - to se w góry jedź :P

andrzejj9 17.02.2005 15:34

Cytat:

Napisany przez Piterniel
To moja siostra ;p

Tym lepiej ;) [joke] :)

Piterniel 17.02.2005 15:26

Cytat:

Napisany przez epol
Masz ladna kolezanke :D

To moja siostra ;p

andrzejj9 17.02.2005 15:20

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Do wczoraj było całkiem nieźle - ale jak wczoraj spadł śnieg to takiej zimy we Wrocławiu jeszcze nie widziałem :ysz: obym szybko jej znów nie ujrzał...
a na razie to jest syfiasta pogoda - taka jakiej najbardziej nie lubię - chlapa :(

epol 17.02.2005 15:18

Cytat:

Napisany przez Piterniel
A może mała zimowa galeria ?:)

http://www.lite.galeria.prv.pl ;p

Masz ladna kolezanke :D

Pagerus 17.02.2005 14:44

Do wczoraj było całkiem nieźle - ale jak wczoraj spadł śnieg to takiej zimy we Wrocławiu jeszcze nie widziałem :ysz: obym szybko jej znów nie ujrzał...
a na razie to jest syfiasta pogoda - taka jakiej najbardziej nie lubię - chlapa :(

Piterniel 17.02.2005 14:41

To jest dukarka

*Super Hiper Laser Jet 610C [630 stron / sekunde] i dlatego musze ją w śniegu trzymać*

A tak serio to ona jest uszkodzona i ją dałem na polko :P i zasypał się ją, a teraz ją znalazłem pod jego zwałami :D:D

andrzejj9 17.02.2005 14:36

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Taakk! Znalazłem moją drukarke podczas odgarniania śniegu :P. HP 610C ;p.
Nawet przy łapotologii zainteresowania mnie nie opuszczają.

Taaa.... pozwolisz, że ośmielę się zapytać.. czemu trzymasz drukarkę na dworze? Rozumiem, że komputer czasami za bardzo się grzeje, ale drukarka?? ;)

Piterniel 17.02.2005 14:27

Taakk! Znalazłem moją drukarke podczas odgarniania śniegu :P. HP 610C ;p.
Nawet przy łapotologii zainteresowania mnie nie opuszczają.

http://img236.exs.cx/img236/854/drukarka5gg.jpg

Predi 17.02.2005 11:39

bylem blisko :> to musialo byc w ciagu ostatnich 2 tygodni ;)

andrzejj9 17.02.2005 11:21

Cytat:

Napisany przez Predi
no wlasnie, czy z tego co sie orientuje ani razu??? :D ;)

dwa tygodnie temu we wrocku bylem - suchutko

No nie - raz ;), ale pewnie będą następne..

Predi 17.02.2005 03:02

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Powiem Ci, ile razy był Wrocław.. Tyle - ile razy spadł śnieg... ;)

no wlasnie, czy z tego co sie orientuje ani razu??? :D ;)

dwa tygodnie temu we wrocku bylem - suchutko

andrzejj9 17.02.2005 01:33

Cytat:

Napisany przez Eliasz
Mnie denerwuje tłumaczenie że nie ma pieniędzy, że nie ma nic, że trudne czasy itd... a przecież do świąt (a nawet na święta nie było śniegu) nie było żadnych regularnych opadów :ysz: I co?!?!?!?

To co zawsze - nic...

Piterniel 17.02.2005 01:07

A może mała zimowa galeria ?:)

http://www.lite.galeria.prv.pl ;p

Eliasz 17.02.2005 00:46

Mnie denerwuje tłumaczenie że nie ma pieniędzy, że nie ma nic, że trudne czasy itd... a przecież do świąt (a nawet na święta nie było śniegu) nie było żadnych regularnych opadów :ysz: I co?!?!?!?

andrzejj9 16.02.2005 21:47

Cytat:

Napisany przez Edwardo
Ziele: ale ilearazy juz tej zimy krakow byl sparalizowany przez snig i wiatr?

Powiem Ci, ile razy był Wrocław.. Tyle - ile razy spadł śnieg... ;)

rembrant 16.02.2005 21:42

U mmnie tez sypnelo, a co do drogowcow to maja za malo sprzetu i nie ma wytlumaczenia ze takie masy sniegu spadly. Co mnie to obchodzi place podatki i niech odsniezaja, a ze maja 4 plugi na krzyz to nie nasze zmartwienie tylko drogowcow. Nie sa poprostu przygotowani i dlatego zima ich zaskakuje.

A to widok z mojego okna:

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=16485&stc=1

fot.
sprzed 2 tygodni wczoraj dosypalo 10 cm sniegu na jutro zapowiadaja kolejne opady

knydel 16.02.2005 21:36

Tak jak edwardo wspomniał muszą wyjechać najpóźniej 2 godziny po skończonych opadach. A wcześniej :) to już nie koniecznie.

Kasprzak 16.02.2005 21:13

u mnie tez elegancko...
ale temperaturka jest taka 0st,1st...kiepsko
jakby sie utrzymalo to moze byc..
ja tam lubie snieg, narty,zime...gorzej jak to lezy na drogach - a tu raczej jest czesto bo panom od drog niechce sie z reguly latac od razu jak leci snieg tylko 2 dni po jak to juz lezy ;)
Pozdrawiam wszystkich i ktorych jest bialo :)

Edwardo 16.02.2005 20:58

co do drogowcow to podobno jest taki przepis, ze panowie nie wyjezdzaja do odsniezania dopoty opady nie dadza na wstrzymanie

Mac: ja tez wiedzialem ze to napiszesz :P

Ziele: ale ilearazy juz tej zimy krakow byl sparalizowany przez snig i wiatr?
ja pamietam 3 razy
a ile bylo na serio to nie wiem.
a sniegu ostatnio, przed tym deszczem to bylo przeciez po h** :)
sie utopic bylo, przynajmniej u mnie na osiedlu, tymbardziej ze na tym moim osiedlu rzadko odsniezaja :)

epol 16.02.2005 19:05

U mnie tez posypalo. Gdzieniegdzie zaspy obok ulic na wysokosc 1-1,5m.

Piterniel 16.02.2005 18:26

Dla mnie to tam dobrze ;). Jeszcze narty nie idą w cień :P

gallus 16.02.2005 17:16

No fakt w lubuskim też troche dosypało dzisiaj :) ale wolałbym aby już robiło się ciepło :)

andrzejj9 16.02.2005 17:10

Cytat:

Napisany przez Bartez
IMHO do tego nie da się przygotować. To są takie masy śniegu, że nie ma szans tego tak od razu odśnieżyć. A że drogowcy najczęściej dają ciała, to tylko jeszcze bardziej to wszystko się opóźnia :|

No ale słuchaj... Dzisiaj rano patrząc za okno pomyślałem sobie, że pewnie drogowcy tak - wstają o 8 patrzą za okno i mówią: Rany, jak my to wszystko uprzątniemy (jeśli w ogóle będą mieli taki zamiar). A przecież do cholery, śnieg nie spada z nieba w ciągu sekundy tylko pada przez wiele godzin. Gdyby osoby za to odpowiedzialne ruszyły szanowne litery w nocy, kiedy śnieg padał i uprzątały to sukcesywnie, to nie byłoby tego, co jest dzisiaj i zawsze na drogach. A tak? Powiem szczerze, że maluszkiem to i 20 na godzinę jest na bocznych uliczkach za dużą prędkością...

ps: U mnie też rano było imponująco :)

http://img71.exs.cx/img71/3050/p10200225zi.jpg

http://img215.exs.cx/img215/7893/p10200276cs.jpg

http://img215.exs.cx/img215/6753/p10200296qa.jpg

Bartez 16.02.2005 16:53

Cytat:

Napisany przez mello
Czy sie nie da przygotowac hmm zima nie jest w naszym kraju gosciem raz na 100 lat :)) i nie trwa 4 godzin tylko kilka miesiecy . Mamy tez cos takiego jak prognozy pogody wiadomo ze nie zawsze trafne ale pewien zarys prognozy pogody daja wiec sadze ze akcjia odsniezania w duzych miastach powinna byc sprawniejsza !! nie oczekuje ze wszystkich ulic zniknie snieg ale centurum i glowne linie komunikacyjne powinny byc przejezdne !!

Miałem na myśli obfite opady śniegu. Nie chodzi o to, że zima zaskakuje. Nawet jeśli znają prognozę pogody i przygotowani są do tego (rzadko zapewne), to priorytetowo odśnieżane są drogi krajowe, później te mniej ważne itd :)

@Mac
Jest też takie powiedzenie: Sesja zaskakuje studentów, jak zima drogowców :D

Piterniel 16.02.2005 16:38

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Kiedy nastąpi koniec Świata???
- Jak drogowcy zaskoczą zimę ;p

I jak narazie jest na odwrót :) U mnie od 2-3 dni niezle sypie...a zapowiadają że może być jeszcze gorzej :ysz:

Widziałem, że to napiszesz ;) wiedziałem poprostu byłem pewnien :D

mello 16.02.2005 16:29

Cytat:

Napisany przez Bartez
IMHO do tego nie da się przygotować. To są takie masy śniegu, że nie ma szans tego tak od razu odśnieżyć. A że drogowcy najczęściej dają ciała, to tylko jeszcze bardziej to wszystko się opóźnia :|

Czy sie nie da przygotowac hmm zima nie jest w naszym kraju gosciem raz na 100 lat :)) i nie trwa 4 godzin tylko kilka miesiecy . Mamy tez cos takiego jak prognozy pogody wiadomo ze nie zawsze trafne ale pewien zarys prognozy pogody daja wiec sadze ze akcjia odsniezania w duzych miastach powinna byc sprawniejsza !! nie oczekuje ze wszystkich ulic zniknie snieg ale centurum i glowne linie komunikacyjne powinny byc przejezdne !!

MacGyver 16.02.2005 16:29

Kiedy nastąpi koniec Świata???
- Jak drogowcy zaskoczą zimę ;p

I jak narazie jest na odwrót :) U mnie od 2-3 dni niezle sypie...a zapowiadają że może być jeszcze gorzej :ysz:

Bartez 16.02.2005 16:10

Cytat:

Napisany przez mello
wroclaw rano tez byl sparalizowany !!! komunikacja miejska lezala!! tragedia to tylko Nam pokazuje jak nasze miasta sa nieprzygotowane WSTYD!!!

Piterniel 16.02.2005 15:55

To chyba Dolny Śląsk to złapało ;)

para 16.02.2005 15:52

Wszędzie jest ciężko z dojazdem. Zima po raz 50 po wojnie zaskoczyła drogowców.

CreAtivE 16.02.2005 15:52

A umnie troche padało... i leciutko kruszy jeszcze, ale zazdroszcze Ci, bo u nas lekko ;(

Ziele 16.02.2005 15:51

no nieźle dosypało.. w Krakowie wczoraj tylko jakieś 2-3cm

mello 16.02.2005 15:50

wroclaw rano tez byl sparalizowany !!! komunikacja miejska lezala!! tragedia to tylko Nam pokazuje jak nasze miasta sa nieprzygotowane WSTYD!!!

Piterniel 16.02.2005 15:43

Zima zaatakowała ;)

U mnie przez noc koło 5,5 godziny spadło troche śniegu :niepow:

http://www.members.lycos.co.uk/xplin...a/HPIM2123.JPG

http://www.members.lycos.co.uk/xplin...a/HPIM2124.JPG

http://www.members.lycos.co.uk/xplin...a/HPIM2125.JPG

http://www.members.lycos.co.uk/xplin...a/HPIM2126.JPG

http://www.members.lycos.co.uk/xplin...a/HPIM2163.JPG

http://www.members.lycos.co.uk/xplin...a/HPIM2165.JPG

http://www.members.lycos.co.uk/xplin...a/HPIM2166.JPG

http://www.members.lycos.co.uk/xplin...a/HPIM2167.JPG

http://www.members.lycos.co.uk/xplin...a/HPIM2168.JPG]

A wczoraj w ogóle nie było sniegu :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:44.