![]() |
Akumulator kupowales tydzien temu :hmm:
|
Tydzień temu to może już bardzo chciałem, ale jeszcze nie usłyszałem aaauuuuaaałłłłaaaałłł... :D Przychodzi taki zimny dzień, w którym akumulator staje się naszą najważniejszą sprawą, i nie jest to latem, i najczęściej spychamy to na później jak zapali, a później jest dupa. :>
Tokarza dorwę, sam tam działa, gdzieś polazł i tyle, nie wiem czy da radę, zapytam. :> |
Co nie da rady, musi dać.
Porządnego tokarza nie zaskoczysz calowym gwintem, nawet drobnozwojnym. Podejrzewam, a przyznam że aż tak za bardzo się nie znam, że z gwintem zewn nie będzie problemu (zrobi nożem, tylko kwestia ustawienia posuwu), ale gwint wewn chyba już tylko gwintownikiem który trzeba mieć. Na razie poczekam na twoje zadziałania...mój tokarz, taki którego to nie zaskoczy, jest drogi. Zawsze chodzę do niego, jak już wszystkie inne możliwości zawodzą :szczerb: Jakoś udaje mi się rzadko z niego 'korzystać'. |
Niesmialo sie pytam co slychac w sprawie gwintu:drinking: i posuwu:szybksex:
|
Gwint wewnętrzny też da się nożem zrobić - trzeba tylko mieć odpowiednio mały (i odpowiednio uformowany) nóż. :>
Pracowałem kiedyś w firmie, w której byli tacy artyści - niestety kontakt urwał się już dawno temu. :smutny: I jeszcze gwoli ścisłości - oba te gwinty występują w wiertarkach, a konkretnie w połączeniu uchwyt --> reszta. :) |
Byłem, powiedział, że jak nie ma czegoś do przymiarki, to calowego nie zrobi a kupowanie narzynki i gwintownika nie opłaca się... :]
|
Na pewno nie byłeś.
Wymyślasz. Tak właśnie. :jezyk: |
Edu, podjedź do firmy Dabex na Dusznickiej, oni zrobią.
Myślałem, że Ty tam jeździsz, to cicho siedziałem :) jou, są tacy magicy, co na drobnozwojowych hydro robią, ale oczywiście wiem, że to do gazów, chłodnictwa etc //edit Edu, zapytaj z góry o koszt, to może nie być tanie Dabex też robi wysyłkowo, Jou od bidy mógłby sobie sam zamówić, no ale weź tam Edu coś wytarguj osobiście :) |
Byłem u miejscowego tokarza na Akwarelowej, dorabiał mi już różne cuda...
|
No i nie chciał w ciemno robić, bo wie, że przy takich gwintach, potrzebna jest dokładność. Tak to ja też bym potrafił :)
Dabex zrobi na bank, tylko ciekawe czy policzą ekstra czy w normie. |
ale wy znacie magików :) ja za to znam babkę po 60tce która wkurzyła się na męża bo ten obiecał pomalować jej salon
i sama go pomalowała pędzlem do golenia 8 dni walczyła :D to dopiero magia :D |
Cytat:
Oczywiście tych w miarę nowych wiertarek - dawniej stosowano stożek Morse'a. :> Dopytaj, bo mi zależy. :uklon: |
W nowych wiertarkach jest wszystko na zatrzask - szybka wymiana glowicy. A nie jakies tam gwinty:hmm:
|
nagwintuj jujku tą tulejkę!
Przecież narzędzia masz. Chwaliłeś się przez 4 lata. |
Właśnie kupiłem zestaw gwintowników i narzynek UNF. :P
Tymczasem znalazłem kogoś w Gdańsku, kto być może zrobi te tulejki. Stay tuned. :mruga: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:36. |