![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.08.2002
![]() |
Wiem że to pytanie z innej beczki ....
czy ktoś jest na tyle dobry żeby powiedzieć mi czy można zmienić MAC-adres karty sieciowej z obecnego na inny wedle uznania ... jak to zrobić czy sie da
![]() PS. LITEON RULEZ !!!! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Samiec - twój wróg!
Data rejestracji: 21.06.2003
![]() |
MAC-adres to cos w rodzaju numeru seryjnego karty sieciowej, wiec wydaje mi sie, ze software'owo nie da sie tego zrobic
sprzetowo lutujac pewne druciki moze i by sie dalo, ale to chyba praktycznie niemozliwe ![]() a co, chcesz sie pod kogos podszyc w sieci lokalnej, he he? ps. "myśle że jesteście na tyle profesjonalni że mi pomozecie" - ale pojechales po ambicji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Jakis typ odemnie z sieci napisal taki programik, zmieniajacy MACa, ale czy dziala to nie wiem. Zrobil to poniewaz zmienil sieciowke, a opieszaly admin nie chcial mu tego nowego MACa zarejestrowac, zapisac - nie wiem na czym dokladnie to polega.
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.12.2002
![]() |
czesto da sie zmienic mac.
zalezy to od sieciowki.
Stare sieciowki ISA przez programik dosowy sluzacy do konfigurtacji - jak mial mozliwosc. karty windowsowe w sterowniku- wlasciwosci karty w otoczeniu sieciowym, zaawansowane i wartosc chyba adres sprzestowy. najpopularniejsze teraz realteki 100Mbps maja taka mozliwosc w sterownikach. inne karty tez powinny miec. ale tego nei mam jak sprawdzic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Alojzy
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Jeśli sterownik do karty sieciowej nie udostępnia możliwości zmiany adresu MAC, można to zrobić odnajdując pod klucz gałęzi HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}odpowiedzialny za konfiguracje naszej karty sieciowej i dodając klucz typu REG_SZ o nazwie NetworkAddress. Jako wartość tego klucza należy podać nowy adres MAC bez znaków ***8222;-***8222;. Pod klucz odpowiedzialny za naszą kartę sieciową rozpoznamy po wartości DriverDesc która zawiera identyczną nazwę jak wyświetlana w Managerze urządzeń. - zrodlo www.it-faq.pl
zajrzyj jeszcze tutaj http://www.klcconsulting.net/change_mac_w2k.htm i tutaj http://www.ocmelbourne.com/tutorials...ACaddr02.shtml mam nadzieje ze pomoglem pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|