![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.06.2004
![]() |
![]()
Postanowiłem zmienić bios w mojej karcie graficznej Nvidia GeForce4 MX SE.
Skorzystałem jak należy z narzędzia nvflash : ściągnąłem nowy bios, zgrałem na dyskietkę. Po zrestartowaniu w Biosie uruchomiłem wszystko poleceniem nvflash.exe -u xxxx.rom -u -t .Ruszyło wszystko jak nalezy stary bios sie skasował, nowy wgrał no należało zrestartować komputer. Po restarcie wszystko ok. Ale kiedy wyłączyłem komputer, po ponownym włączeniu okazało się że jest czarny ekran. Oczywiście zgodnie z pewnym czasopismem zrobiłem wcześniej plik autoexec.bat z powrotem do poprzednich ustawień karty (starego biosu). Karta znowu ruszyła. Ale po wyłączeniu i ponownym włączeniu komputera to samo. Co zrobiłem źle? Załamałem się trochę. Pomóżcie. ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Jakiej firmy masz tą krte i jakie oznaczenia pamięci??
Ja się podepne pod temat. Mam w domciu karte GF4 MX440 na pamiatkach Infineona i chyba źle wgrany BIOS. Karte już dawno kupiłem ale nie udalo mi sie jej zrobic. Problem w tym, że w win98 po instalce sterów sys nie wstaje. Natomiast w xp system sie uruchamia i chodzi okej. Tylko że żadneog benchmarka ani gry nie idze odpalic. A grafa jest rozpoznawana jako SIS 315 Pro ewentualnie SIS 315/325. CO jest grane i co z tym moge zrobić?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
A moze bys tak po wgraniu nowego biosu zainstalowal na nowo sterowniki co?
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Wgranie sterowników....nic nie dało. Po włączeniu komputera nic nie ma dopiero przy oknie logowania obraa jest b. czerwony i rozdzielczość najmniejsza jaka może być. Ustawienia rozdzielczości nic nie wnoszą.....
![]()
![]() |
#5 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
A jak wgrywasz sterowniki? Odinstalowujesz najpierw stare czy instalujesz nowe na stare?
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.07.2004
![]() |
hmm ten efekt jest od razu w czasie startu "biosu plyty i k graficznej ?? czy dopiero na poziomie systemu ?? czy wogole widac menu Twojego Biosu i urzadzen; przerwan ...dostepne jesli na 1-m etapie proponuje docisnac karte do slotow mozliwe ze cos sie obluzowalo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Staly poszukiwacz
Data rejestracji: 16.03.2002
![]() |
Hmm.
Masz moze podkreconego kompa ? jesli tak to zejdz do ustawien fabrycznych. Zmien takze moze napiecie na AGP przy Flashowaniu. POszukaj jeszcze raz dokladnie 1 wersje nizej tego nowego sterownika i sprobuj zfalashowac swego GF-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Ormianin piszesz o uniwerslanych biosach. Gdzie je moge dostać?? Mam też podobny problem, patrz drugi post w tym temacie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Nooooo, po pierwsze zmieniłem kartę graficzną na ATI Rodeona 9200, więc próba instalowania sterowników jest oczywiście bez deinstalowania ATI.
Po prostu wyjmuje kartę ATI, wkładam GF4 i startuję. Nie widać ekranu początkowego aż dopiero okno logowania. Czyli stan z momentu wymiany biosu ( wymieniałem jakiś czas temu, ale postanowiłem do tego wrócić bo szkoda karty ). Ponowna próba opisana jw. To samo, nie widać ekranu początkowego i dopiero okno logowania. Wgrywam sterowniki - to samo. Klapa, zero efektu. Słyszałem, że "tańsze karty" mają bios typu read only więc próba instalowania innego nie powiedzie się bo nie jest do tego dostosowana. Więc po prostu ta karta jest do kubła. Chyba, że tak nie jest. A co do faktu samej zmiany to oczywiście takiej potrzeby nie było.......ciekawość. Pozdrawiam
![]() |
|
|