![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
zmiana portów przeglądarki??
Witam
Mam takie pytanko czy idzie ustawic jakąś funkcje w systemie aby przeglądarka kożystała z innych portów, a nie tylko z portu 80... A chceę to wiedziec bo mam dziwne problemy z netem, czyli: transfer przy sciąganiu mam w dzien ok.25kb/s ale strony ledwie co się ładują... Iczy idzie zmienic również port programu pocztowego bo nawet wysłać załącznika nie mogę ?? THX |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
nie wiem co kombinujesz ale ... 8080, 3128, 3328, 3130 sa to porty uzywane przez servery proxy ...
IE - Narzedzia -> Opcje Internetowe... -> |Polaczenia| [Ustawienia sieci LAN ...] [] Uzyj serwera proxy dla sieci LAN [Zaawansowane...] na upartego mozesz ustawic jaki kolwiek od 0-65536 <- ale to chore bo po co ![]() najlepiej dowiedz sie czy twoj provider serwuje w3cache lub squid'a IE - Narzedzia -> Opcje Internetowe... -> |Polaczenia| [Ustawienia sieci LAN ...] [] Uzyj serwera proxy dla sieci LAN -> Adres: w3chache.tpnet.pl Port: 8080
![]() |
#3 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
AleX69 dzięki za podpowiedź, ja jestem człowiekiem z gatunku kombinatorów i to nawet popłaca a kombinuje bo interesuje mnie dlaczego strony ledwie co działaja ale w downloadzie mam tak skokowo od 10kb/s do 70. Ja mam radiówkę i dowiedziałem się dzisiaj od admina że kilku użytkowników całej sieci ma wira My Dooma i zapychają całą siec i tak sobie kombinuje z tą zmianą portów.
Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Mój admin ma zamiar za miesiąc założyć jakiś sprzecior aby wywalał tych co mają takie viry, a do tego czsu szukają u każdego :/
PS. czy mogę wiedzieć jak nazywa się takie użądzenie wywalające takich delikwentów ?? Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
roznie mozna to zrobic ... filtrujac pakiety (patch-o-matic) lub na prox'y
![]() |
#7 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Ale on mówił że postawią jakiegoś nowego kompa przy routerze i chyba coś jeszcze, a ty piszesz chyba o metodzie blokowania ale softwerowej...??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
jesli postawia kompa przy router'ze ... to znaczy ze hardware'ow tego nie beda robili
![]()
![]() |
|
|