Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zobaczcie to - Magia? :D (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zobaczcie-magia-d-32396/)

andrzejj9 11.03.2004 17:24

Cytat:

Napisany przez Ormianin
No Andrzeju... jesli ty mozesz nazwac sie ekspertem... to ja bardzo mocno wtajemniczonym... ha ha... nawet mam doznania w stylu OBE ...ksiazki R. Monroe "Doswiadczenia poza Cialem"... (wtajemniczeni beda wiedziec o co chodzi :) )

A z ta metoda Silvy - jesli chodzi o mnie jest w tym 70 % komercji i 30 % wlasciwych dzialan

No, z tym ekspertem to przesadzilem, ale juz nie chcialo mi sie poprawiac. Ja na kursie drugiego stopnia jeszcze nie bylem, na razie tylko od czasu do czasu powtarzam sobie kurs podstawowy. A jesli chodzi o jakies dodatkowe doznania, to to na razie mnie nie interesuje, po prostu staram sie w zadowalajacym mnie stopniu opanowac niektore techniki z kursu, oraz te, ktore sam sobie dla wlasnych potrzeb stworzylem. Ale milo wiedziec, ze jest tu ktos jeszcze, kto wie, o czym mowie. A na forum Silvy moze sie udzielasz?

:)

andrzejj9 11.03.2004 17:22

Cytat:

Napisany przez jasut
Do metody Silvy przekonałem się w momencie, gdy po przeczytaniu książki potrafiłem usnąć po 10 sekundach od położenia się do łóżka. Na kurs jednak nie dotarłem, gdy zadzwoniłem do firmy prowadzącej szkolenia pani po drugiej stronie słuchawki zaczęła rozmowę od ceny kursu i trochę mnie to zniechęciło. Ale może kiedyś.

Rzeczywiscie cena niska nie jest, ale uwazam, ze warto. Dodatkowo oplata jest jednorazowa, potem juz powtorzenie kursu (co ja lubie co jakis czas robic) kosztuje juz tylko 40 zlotych. Widze, ze jestes z Wroclawia, nastepny kurs prowadzony przez Andrzeja Wojcikiewicza (dyrektor Metody Silvy w Polsce) odbedzie sie pod koniec marca, zastanow sie jeszcze, jesli w ogole o tym myslisz. Chociaz ksiazka na poczatek to tez dobrze :)

woitas 11.03.2004 11:22

wam to się wybitnie nudzi :D

Ormianin 11.03.2004 11:04

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Jezeli interesuje Was temat i chcielibyscie dowiedziec sie o nim czegos wiecej, to pytajcie. Moge sie nazwac ekspertem w tym temacie, bo od kilku lat interesuje sie tego typu zagadnieniami.

No Andrzeju... jesli ty mozesz nazwac sie ekspertem... to ja bardzo mocno wtajemniczonym... ha ha... nawet mam doznania w stylu OBE ...ksiazki R. Monroe "Doswiadczenia poza Cialem"... (wtajemniczeni beda wiedziec o co chodzi :) )

A z ta metoda Silvy - jesli chodzi o mnie jest w tym 70 % komercji i 30 % wlasciwych dzialan

Ormianin 11.03.2004 10:59

Cytat:

Napisany przez jasut
Do metody Silvy przekonałem się w momencie, gdy po przeczytaniu książki potrafiłem usnąć po 10 sekundach od położenia się do łóżka. Na kurs jednak nie dotarłem, gdy zadzwoniłem do firmy prowadzącej szkolenia pani po drugiej stronie słuchawki zaczęła rozmowę od ceny kursu i trochę mnie to zniechęciło. Ale może kiedyś.

Wlasciwie nie masz czego zalowac, tak naprawde wystarczy kupic sobie ksiazke...

Ja mam 2 stopnie tego kursu, na Starogranicznej we Wroclawiu jest Centrum Terapii Naturalnej ... bywalem tam na wielu kursach, maja nawet swoja strone: www.ctn.com.pl

Kurs przypomina troche Amwaya, sugestie zmieniajace twoja podswiadomosc, sztua zarabiania pieniedzy i doskonalenia Twojego ego... to rodzaj wspolczesnej medytacji...

jesli cos wiecej chcecie o tym kursie sie dowiedziec to tu http://ctn.com.pl/silva/silva_start.html

kraluk 11.03.2004 10:37

Cytat:

Napisany przez Edwardo

Te akucje mnie rozwaliły na amen :D:D:D:D

jasut 11.03.2004 08:40

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Kurs samokontroli umyslu metoda Silvy uczy, jak mozna to robic.

andrzejj9 11.03.2004 00:10

Cytat:

Napisany przez +++LeWaP+++
ponoć mózg wprowadzony w odpowiedni stan za pomocą dźwięku (dokładnie fal o okreslonej dł. i częstotl) jest podatniejszy na naukę / zapamiętywanie

taka wymuszona medytacja

jak śpimy to mózg powoli przechodzi przez kilka faz "fal mózgowych" czy jakoś tak...

nazywają się jakośdelta, gamma itp.

Jezeli interesuje Was temat i chcielibyscie dowiedziec sie o nim czegos wiecej, to pytajcie. Moge sie nazwac ekspertem w tym temacie, bo od kilku lat interesuje sie tego typu zagadnieniami.

W skrocie to, co reklamuja na aukcji (nie zagladalem, ale na 90% jest to ta, o ktorej mysle) na pewno ma na celu wprowadzenie umyslu w stan alpha (okolo 10 cykli fal mozgowych na sekunde). Jest to optymalna czestotliwosc do szybkiej nauki, latwej koncentracji, czy po prostu odpoczynku i relaksacji. Mozna latwo osiagnac ten stan rowniez samemu, ale potrzeba do tego pewnej wprawy. Kurs samokontroli umyslu metoda Silvy uczy, jak mozna to robic.

Podczas snu mozg przechodzi przez wszystkie fazy, a sa to: stan beta (normalny, w ktorym funkcjonujemy), alpha ( 7 - 14 cykli na sekunde), theta (4-7) i delta (1/2 - 4). Warty wyroznienia jest obszar REM (Rapid Eye Movement) podczas ktorego snimy.

Ogolnie nie jest to wcale (tak mi sie przynajmniej wydaje) taka glupia aukcja, jak moze wygladac na pierwszy rzut oka. Co wiecej, jesli ktos dotychczas nie mial z tym kontaktu, a zainteresowal sie tym, to mysle, ze warto sprawdzic samemu, jak to dziala. Dla porownania - kurs Silvy kosztuje okolo 400 zlotych.

mr_spock 10.03.2004 23:44

Cytat:

Napisany przez +++LeWaP+++
Hehe Z Tej1 Aukcji To Mam Tego Psa ;)

Fajnie SraŁ Tylko Sie ZepsuŁ JuŻ ;)

Za czesto go dusiles :D

+++LeWaP+++ 10.03.2004 23:26

Hehe Z Tej1 Aukcji To Mam Tego Psa ;)

Fajnie SraŁ Tylko Sie ZepsuŁ JuŻ ;)

Edwardo 10.03.2004 23:19

coz, kiedys na allegro mozna bylo kupic nerke,
w teleexpresie mowili kiedys, ze jakas zdesperowana studentka sprzedaje sowje dziewictwo bo kasy nie ma (jakas staruszka dala jej kase pod warunkiem ze usunie aukcje)...

heh, popatrzcie na to:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20370369

to tez mnie rozwala:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20887695

kupa gnoju do kupienia... "ze dwie tony"
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19732032

+++LeWaP+++ 10.03.2004 23:12

ponoć mózg wprowadzony w odpowiedni stan za pomocą dźwięku (dokładnie fal o okreslonej dł. i częstotl) jest podatniejszy na naukę / zapamiętywanie

taka wymuszona medytacja

jak śpimy to mózg powoli przechodzi przez kilka faz "fal mózgowych" czy jakoś tak...

nazywają się jakośdelta, gamma itp.

pawelblu 10.03.2004 22:45

Cytat:

Napisany przez mr_spock
"...jest bardzo miękka i fajnie się lepi do rąk. Jest SUPER !!! Sztuczna kupa to gwarancja dobrej zabawy i kupa... śmiechu !!!"

zobaczcie jakie chwyty marketingowe zastosowano :)

Tak to jest dobry komentarz do tamtej aukcji :)

Cytat:

Napisany przez Patrixs
:D perwersyjne :)

Skojarzyl mi sie Pit Lord z War3:TFT :)

mr_spock 10.03.2004 22:39

Cytat:

Napisany przez Patrixs
:D perwersyjne :)

"...jest bardzo miękka i fajnie się lepi do rąk. Jest SUPER !!! Sztuczna kupa to gwarancja dobrej zabawy i kupa... śmiechu !!!"

zobaczcie jakie chwyty marketingowe zastosowano :)

czero 10.03.2004 22:39

Na Allegro mozna sprzedac wszystko, nawet "gówno" :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:27.