![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Knoppix 3.6 - problem
Witam!
Otóż postanowiłem pobawić się z Knoppix'em 3.6. Początkowo było fajnie, ale pojawił się problem. Chciałem umieścić katalog domowy na hdd tak, żeby katalog był na dysku, a Knoppix był odpalany z napędu. Poszukałem trochę i znalazłem. Ale tu się pojawił kolejny problem, otóż pisało, że na NTFS (partycji z WinXP Pro SP2) tegoż katalogu się nie da utworzyć... Ale znów trochę poszukałem i też znalazłem. W Knoppix'ie jest niby narzędzie, które umożliwia utworzenie katalogu domowego na hdd z ntfs'em... (K-> Knoppix-> Ultilites-> Captive NTFS). Uruchomiłem ten program, ale klapa. Niby się wszystko robi, ale jak się skończy to nic się nie pokazuje. Okienko znika i nic dalej nie ma. Z początku myślałem, że tak ma być, ale gdy ponownie chciałem utworzyć katalog domowy na hdd (K-> Knoppix-> Configure-> Create a persistent KNOPPIX home directory) znów nic nie wyszło - tzn. pokazał się ten komunikat, że na ntfs'ie się nie da... Tak więc może ktoś wie jak można temu zaradzić ![]() Pozdrawiam. /edit Jeszcze jedno pytanie mam. Kolega chce, aby mu też na Knoppix'ie 3.6 zainstalować SDI. Jak tego dokanać ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|