![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Witam. Wiem, że na ten temat już były posty, ale chciałbym rzucić trochę światła lasera na temat limitów TEjPSYchopatycznej firmy, trochę mam nadzieję z innej strony:
Otóż stara (do 30.VIII.2004r.) najwyższa opcja NEO bez limitu miała następującą wydajność: 640 kb/s x 3600 (sekund w godzinie) x 24 (godziny w dobie) x 30 (dni w miesiącu) = 1.658.880.000 kilobitów = =193,119049 GB Nowa Neo ( "+" a jakże!) podwyższona 1.IX.2004r. do 1024 kb/s z ograniczeniem 5 GB miała wydajność: 42.949.673 kilobitów Ile razy mniej opłacalna była nowa neostrada? 1.658.880.000 : 42.949.673 = 38,623809778481899035645742867472 Odpowiedź: Ponad 38 RAZY!!!! ![]() TaPSychopatycznA firma w swojej łaskawości podwyższyła limit do 25 GB miesięcznie, w przekonaniu o swej dobroduszności. Policzmy zatem opłacalność "nowszej nowej" neostrady: Nowa Neo ( "+" a jakże!) podwyższona 1.IX.2004r. do 1024 kb/s z ograniczeniem 25 GB ma wydajność: 214.748.365 kilobitów Ile razy mniej jest opłacalna "nowa nowa" neostrada? 1.658.880.000 : 214.748.365 = 7,7247619556963798071291485734944 Odpowiedź: Tylko prawie 8 RAZY!!!! Jaka dobra ta TP... ![]() Przecież mogła zostawić poprzednie limity (które wprowadziła pewnie w trosce o nas), ale przecież wszyscy wiemy, że dba o swoich drogich klientów. PS: Nie zapominajmy, że "nowa" NEO 1024 kosztuje 149 zł PS2: A teraz zagadka: Ile jest warta w rzeczywistości "nowa nowa" (sic!) neostrada? Podpowiedź: wystarczy podzielić cenę starej NEO 640 przez 7,72. I jak? Wiemy ile powinniśmy w rzeczywistości płacić narodowemu złodziejowi?
Ignorantia legis excusant neminem! ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Morris : 08.10.2004 o godz. 22:15 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Nikt Cie nie zmusza do korzystania z uslug TPSA, a jak nie masz wyboru to albo zrezygnuj z telefonu/internetu albo - ze tak powiem brzydko - "morda w kubel". Kazdy tylko pier** ze TPSA to... TPSA tamto, a jednak trzyma sie jej kurczowo jak malpa galezi... Chcesz wyrazic swonie niezadowolenie to zrezygnuj z ich uslug. Moze gdyby wszyscy ci, ktorzy tak wybrzydzaja zrezygnowali z TPSA to by sie panowie z TPSA zastanowili nad soba, a tak to tylko bicie piany...
|
|
|
#3 | |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() pozdro
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 23.01.2004
![]() |
Nie do końca tak jest !!!
Cytat:
W ubiegłym roku przysłano mi zawiadomienie że mam niezapłacony rachunek za jeden miesiąc. Pojechałem, pokazałem dowód wpłaty (w terminie), sprawa załatwiona. W tym roku od marca zaczeli mi przysyłać ok. codwa tygodnie wezwanie do zapłaty tej faktury. Pomimo wielu telefonów i rozmów wyjaśniających, a w końcu wysłania faksem dowodu opłaty faktury, wyłaczono mi telefon (w momencie kiedy zona oczekiwała na telefon ze szpitala o zgłoszenie się na pobyt w nim), o czym ich informowałem. W związku z tym zmuszony byłem założyć telefon w Sferii. Poinformowałem, że traktuje to jako rozwiązanie umowy z ich strony, i wyjąłem wtyczkę z gniazdka. Do dziś, tj. ok. pół roku po tym przychodzą mi faktury za abonament, ale o dziwo już nie upominają się za rzekomo zaległą fakturę. I kto tu trzyma się gałęzi jak małpa Ostatnio zmieniany przez krasnal : 09.10.2004 o godz. 11:12 |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#6 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 23.01.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
Cytat:
![]() pozdro
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
Narzekanie na TP jest dla mnie zupełnie uzasadnione. Jest to ciągle monopolista i wiele osób, w tym również ja, nie mają poza nim innej alternatywy. Faktem jest jednak również to, że często narzeka się niejako dla zasady, przymykając oczy na fakty. Bo ja na przykład jestem z obecnej oferty TP bardzo zadowolony. Płacę co prawda 90 kilka złotych miesięcznie za internet, co uważam za kwotę zdecydowanie za wysoką (która wskazywałaby już na to, że kupuję dobro luksusowe), ale dostaję w zamian łącze o całkiem przyzwoitych parametrach. I mówię tu jeszcze o prędkości 364kb/s, która na dodatek powinna lada chwila ulec przyspieszeniu. Natomiast nowy limit w wysokości 15GB miesięcznie to jak dla mnie nawet zbyt dużo. I tak wątpię, żebym kiedykolwiek dobił do 10.
|
|
|
|
#11 | |
|
Coauctor delicti
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#12 | |
|
Coauctor delicti
![]() |
Ufff....
Nie było mnie 2 dni, ale już odpisuję: Cytat:
Pouczasz, tak jakbym pisał g**niane hasła na ścianach, a tu jeśli nie zauważyłeś nie o to chodzi. Ważne, żeby przedstawić konkretny argument i nie dać się zarzucić reklamami, że "kiedyś było gorzej, bo 640, a teraz jest lepiej, bo jest 1024 i pobierać za to wyższą opłatę. I O TO MI CHODZIŁO!
Ignorantia legis excusant neminem! ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Morris : 10.10.2004 o godz. 22:10 |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
Cytat:
Pozdro RiT2 |
|
|
|
|
|
|
#14 | ||||||||
|
Coauctor delicti
![]() |
Cytat:
A to według Ciebie były komplementy?: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Że nie wsponmnę już tej wypowiedzi, w której chciałeś mnie ****ebać, czy coś w tym stylu. Niektórzy mogliby odczytać to jako groźbę. Teraz jej już nie ma i nie wiem, czy to ty ją skasowałeś, czy Mod. Cytat:
Przedstawiając swoje wyliczenia miałem na celu ukazanie absurdalności właśnie sloganów TP, oderwania ich od rzeczywistości i wpuszczania nieświadomych użytkowników w maliny. Samo wprowadzenie nowej oferty pozostawia też wiele do życzenia: na kilka dni przed 1.09.2004 - dniem wprowadzenia limitu 5GB na wszystkie opcje NEO, ładnie ubrane w mundurki z logo France Telecom w telepunkcie nic o tym nie wiedziały. Wszystko odbyło się po cichu, tak żeby przypadkiem klienci świadomi faktu ograniczenia, nie odeszli do konkurencji. To jest CELOWE WPROWADZANIE BŁĄD w przypadku takiej firmy jak TP. Osobiście nigdy nie podpisuję umów, których wcześniej nie przeczytam, ale byłem świadkiem już po 1.09.2004r. rozmowy "telepunkcistki" z klientem w średnim wieku, który chciał sobie zainstalować NEO i cieszył się, że będzie miał takie szybkie łącze i będzie mógł sobie podzielić je na 3 komputery w domu dla siebie i dzieci. Możesz tylko wyobrazić sobie jego zdziwienie i złość (wynikającą głównie z celowego niedoinformowania), gdy uświadomiłem mu po tej quasi-merytorycznej rozmowie, że będzie musiał mieć świadomość ograniczenia do 5 GB na wszystkie komputery. Cytat:
Nie znajdziesz w nim natomiast słowa narzekania, bo nie to było moim celem, ale demaskowanie nieuczciwych względem klientów działań. Dlatego również nie zgodzę się z twoją opinią, bo mimo wszystko kilka osób rzuciło ciekawe światło na tę sprawę, zamiast mnie obrażać i skazywać innych na czytanie tekstów nie związanych z tematem. Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#15 | |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
|