Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.12.2002, 19:39   #1
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 21.02.2002
Posty: 130
fiskomp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Exclamation zrzut zdjęć z cyfraka na dysk, BIG problem, proszę pomóżcie sprawa na wczoraj :(

Ludzie pomóżcie lamerowi, pożyczyłem od kumpla aparat cyfrowy Minolta Dimage 2330, bo musiałem porobić trochę zdjęć (ważne), a opcja aparatu klasycznego nie wchodziła w grę, bo jak co niektórzy wiedzą szefostwo lubi zadania "na przedwczoraj", a jak nie zrobisz to masz przej...., aparat muszę zwrócić jutro, a powtórka zdjęć nie wchodzi w grę.

Problem jest taki, że pożyczyłem sam aparat i kabel USB, przyszedłem do domu podłączyłem kabel do blaszaka, a winda 98se nie widzi urządzenia, prosi o sterownik. I tu właśnie jest pytanie o co mu chodzi jaki sterownik trzeba zainstalować ?
W menadżerze urządzeń wypisuje "USB device" ze znakiem zapytania.
Czy na instalce do 98 on będzie i jak instalować to urządzenie (jakiego rodzaju), proszę pomóżcie, bo mnie jutro szef zaj....e.

Rodacy jak wiecie jak sobie z tym poradzić, please dajacie jakieś wskazówki, bo to mój pierwszy kontakt z cyfrakiem i przyznaję się "bez bicia", że się rozłożyłem na całego, trzeba będzie się dokształcić.

Z góry WIELKIE, wielkie dzięki i tradycyjnie pozdrawiam.
fiskomp jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.12.2002, 19:45   #2
Pilot oblatywacz
 
Avatar użytkownika Sprezyn
 
Data rejestracji: 12.05.2002
Lokalizacja: DC (Wawa:)
Posty: 882
Sprezyn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a uzywales wczesniej tego usb?
Moze byc nie wlaczone. Jesli juest to moze
byc problem ze sterami do aparatu. Zajrzyj na strone
minolty to znajdziesz. Jest wysoce prawdopodobne,ze
minolta potrzebuje jakjiegos softu do sciagania. Ja mam
nikona i u mnie potrzebny jest nikon view. Program do
minolty znajdziesz zapewne na stronie minolty
ewentualnie w Kazaa
Powodzenia
__________________
Pozdrawlaju
Sprężyn
Sprezyn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2002, 19:53   #3
Guru
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 02.01.2002
Posty: 4,488
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Jesli chodzi o sterownik do tej Minolty to prosze chyba oto chodzi !

a to instarukcja !

USB Device Driver for Windows 98/98 Second Edition

Comments:
INSTALLATION OF THE DRIVER SOFTWARE

Before you begin you will require the following;

1x Blank 3 &frac12; Floppy disc

Please download the driver software and decompress the file onto the 3 &frac12; floppy disc


These files are only required when Windows&reg;98/Windows&reg;98
Second Edition is used.

NOTE: When Windows&reg;2000 Professional, Windows&reg;XP or Windows&reg;Me is being used these Operating Systems have these files as part of there standard package and do not require any assistance. DO NOT CONTINUE WITH THIS INSTALLATION.

1. Plug the camera in and initialise the USB connection.

When "Add New Hardware Wizard" dialog box appears, click [Next>].

2. When the dialog box appears, select "Search for the best driver for your device. (Recommended)" and click [Next>].

3. When the dialog box appears, put the check mark on "Specify a location:" and choose the folder on the 3 &frac12; floppy drive to which you have already saved the downloaded files. Click [Next>].

4. When the device driver is detected and the dialog box appears, Click [Next>].

5. When the installation of the driver software is completed and the dialog box appears, click [Finish].

6. When "Add New Hardware Wizard" appears again, click [Next>].

7. When the dialog box appears, select "Search for the best driver for your device. (Recommended)" and click [Next>].

8. When the dialog box appears, confirm that "Specify a location:" is checkmarked and choose the folder on the 3 &frac12; floppy drive to which you have already saved the downloaded files. Click [Next>].

9. When the device driver is detected and the dialog box appears, Click [Next>].

10. When the installation of the driver software is completed and the dialog box appears, click [Finish].

11. When "Add New Hardware Wizard" appears again, click [Next>].

12. When the dialog box appears, select "Search for the best driver for your device. (Recommended)" and click [Next>].

13. When the dialog box appears, confirm that "Specify a location:" is checkmarked and choose the folder on the 3 &frac12; floppy drive to which you have already saved the downloaded files. Click [Next>].

14. When the device driver is detected and the dialog box left appears, Click [Next>].

15. When the installation of the driver software is completed and the dialog box appears, click [Finish]. The installation of the driver software is completed.

Note: All three instances of the Add New Hardware Wizard need to appear for the full installation to be complete.

Once the installation is complete on all Windows&reg; operating systems the CompactFlash card in this camera is detected as the removable disk and the icon of "Removable disk" is displayed in "My Computer" on Windows&reg;.
Dołączone pliki
File Type: exe usb98dr.exe (56.0 KB, 60 oglądane)
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2002, 21:17   #4
/||\aster
Gość
 
Posty: n/a
Na bank chodzi o sterownik z USB ja mam aparat Kyocera i podlaczam ja przez USB i to wszystko widzi mi ja jako dysk wymienny. Zobacz czy nie masz w BIOSIE USB wylaczonego
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2002, 21:54   #5
...niepoprawny marzyciel.
 
Avatar użytkownika Kasprzak
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Lokalizacja: Poznań
Posty: 4,752
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mialem kiedys pozyczona cyfrowke i chodzilo na USB. Skombinuj inny kabel.
Stawiam na kabel.
__________________
Pozdrawiam!
Kasprzak jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2002, 22:33   #6
Pilot oblatywacz
 
Avatar użytkownika Sprezyn
 
Data rejestracji: 12.05.2002
Lokalizacja: DC (Wawa:)
Posty: 882
Sprezyn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
/\aster napisał(a)
Na bank chodzi o sterownik z USB ja mam aparat Kyocera i podlaczam ja przez USB i to wszystko widzi mi ja jako dysk wymienny. Zobacz czy nie masz w BIOSIE USB wylaczonego
jaki model kyocerny masz i jak sie sprawuje?
Moj kumpel wlasnie zastanawia sie nad jakims aparatem
a yashica ma jeszcze sensowna cene
__________________
Pozdrawlaju
Sprężyn
Sprezyn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2002, 22:45   #7
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika bartoldzik
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 206
bartoldzik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja na Win Me dla Canonka musialem zainstalowac stery od aparatu bo inaczej byl taki sam problem jak u Ciebie. Natomiast w Win 2000 po prostu pojawil sie aparat jako dysk wymienny.
bartoldzik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO