![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Meble z projektu - na zamówienie
Zamierzam sprawić sobie szafę suwaną która będzie mieścić się we wnęce + futurystyczna półka na książki - mam dosyć dużo książek.
Gotowe projekty nie do końca mi odpowiadają. Tak więc wpadłem na pomysł co by sobie samemu zaprojektować taką szafę. Projekt w 3D już mam (wstępną koncepcję), jak będzie trzeba dokumentację się dorobi. Ale pojawia się problem kto to wykona. Pomału zaczynam szukać firmy co by z takowego projektu mi takową szafę i półki zrobiła i nie policzyła sobie za to jak za zborze. Może ktoś polecić jakieś sprawdzone firmy, które się tym trudnią? Czy raczej wszyscy lecieli na gotowcach ewentualnie sami docinali deski itd. Samemu docinać nie specjalnie chcę - nie mam zdolności co do stolarki - no chyba, że nie będzie innego wyjścia. W sumie pasowała by taka forma, iż wysyłam projekt, a oni przysyłają wszystkie niezbędne komponenty deski docięte, prowadnice itd. a ja sobie to składam ![]() W sumie to jeszcze się zastanawiam, czy to by było w miarę opłacalne - bo jeśli cena będzie zaporowa to sobie odpuszczę i wezmę gotowca... ale jeśli była by znośna... to... byłby nie najgorszy pomysł...
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 25.10.2015 o godz. 15:33 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na gotowcach? Jak masz tyle szczęścia, że jakiś gotowiec wejdzie ci w miejsce które masz do zagospodarowania i w dodatku spełnia twoje wymagania funkcjonalno-estetyczne. Rzadka rzadkość...
Więc albo firma, która zabuduje ci pomieszczenie za ciężki pieniądz, albo własna realizacja - jest to jak najbardziej wykonalne, trzeba się tylko trochę rozeznać w okolicznych firmach. Dlaczego okolicznych? Bo transport wielkich i ciężkich gabarytów sporo kosztuje. Ja wcześniej korzystałem z usług Juana (przycięcie formatek), ale ostatnio stali się oni dla detalistów mocno niekonkurencyjni - nie chce im się już ruszyć tyłka dla przycięcia paru płyt, a jak ostatnio powiedzieli mi, że dla jednej formatki muszę zamówić całą paletę, to się pożegnaliśmy. Znalazłem drugą firmę działającą na rynku wawy i okolic, Mazi, dzięki której zrealizowałem swój ostatni projekt zabudowy za ca. 40% ceny proponowanej przez inne firmy. Fajnie wyszło ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 06.12.2005
Mój jednorożny przyjaciel powiedział że masz błąd "ktoś płaci za coś jak za zboże ", a wracając do tematu szukaj jakiegoś stolarza na miejscu, albo wyrzynarkę zakup....
![]() |
![]() |
#4 | |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
Zrobisz samemu będziesz żałował , nie wyjdzie Ci tak dobrze jak firmie - sam to przerabiałem i do dziś w brodę pluje
poszukaj jednoosobowej firmy z twojej okolicy, wyjdzie najtaniej , z okolicy Chorzowa mogę Ci polecić dwóch fachowców , wycena kuchni dla mojej mamy : -w znanej firmie kuchnia 10k , -u jednego z fachowców 6,5k wiec warto się rozeznać, ale nie rób sam nawet nie wiesz 'ile po drodze' baboli wyjdzie krzywizn ,poziomowania itd Cytat:
firmy jednoosobowe robią pomiar za darmo Ostatnio zmieniany przez - Deckard - : 25.10.2015 o godz. 16:43 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guru
Cytat:
![]() Jak coś to bliżej mi do Legnicy / Wrocławia będę szukać. Właśnie się tych krzywizn obawiam... znając swoje zdolności do obsługi wyrzynarki albo piły... to nic dobrego by z tego nie wyszło... Cytat:
Co do szafy - to lipa totalna, za cholerę z gotowców nic sensownego nie znalazłem, a jak już było coś fajnego to albo za małe albo za duże... więc gotowiec szafy - to bardzo ciężki temat... Czyli wychodzi na to, iż nie ma co kombinować... dopieścić projekt i szukać firmy co mi to dotnie na wymiar ![]() No to idę rozsyłać zapytania ofertowe do okolicznych firm ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak do Wrocławia daleko nie masz, to robisz wydruk, jedziesz w niedzielę na Świebodzki i idziesz po kolei gadasz z ludźmi od mebli. W zasadzie każdy zrobi na wymiar.
Możesz też bezpośrednio do Twardogóry.. tam kiedyś w co drugim domu meble robili. Nie wiem, jak teraz, ale pewnie dużo się nie zmieniło..
![]() |
#7 |
Guru
W sumie to już znalazłem (wstępnie trzy firmy) bliżej niż wrocław... bo tylko 20 km od mojej miejscowości...
Na tą chwilę sprawdzam opinie o tej firmie indeco, mradwańscy, koncept Każda z tych firm oferuje to co mnie by interesowało, ba nawet więcej niż myślałem... tym samym projekt wstępny się zdezaktualizował. Ba nawet montaż oferują - ale tu się jeszcze zastanawiam... zależy ile sobie policzą za ewentualny montaż... jak nie drogo to się skuszę... a jak cena z kosmosu to jak ma się wszystko na wymiar docięte - to żadna sztuka zmontować... Oczywiście pomiary wszędzie są gratis - więc kwestia mierzenia mam już z głowy ![]()
![]() |
#8 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
Indeco.. widzę że Cie stać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Zapoznałem się z ich wstępną ofertą i nie jest tragicznie... u mradwańscy trochę taniej - ale nie jest to mega różnica.
Jak mówiłem to są wstępne firmy... więc może uda się znaleźć coś tańszego ![]() Znalazłem jeszcze jakaś firmę tzw. jednoosobową - ale opinie nie zachęcają... w sumie za wielkiego wyboru nie mam, w obrębie 20 km od mojej miejscowości. Zobaczę jeszcze jak z Wrocławiem i ewentualnym transportem... bo to godzina w jedną stronę... może się okazać - że jak zapłacę za transport to wyjdzie na to samo co bym brał w indeco... W sumie to nie spieszy mi się - więc na poszukiwania mam czas ![]() Myślę, że tak za miesiąc dopiero zdecyduję się na jakieś rozwiązanie ostateczne i w tedy się zamówi... ![]() Co do ceny - raczej zdaję sobie sprawę, że w w 1 tyś. się nie zamknę ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 27.10.2015 o godz. 19:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Chuck Norris | Morris | Humor | 111 | 07.10.2018 02:42 |
Odtwarzanie Blu-ray na komputerze - różne rozważania.. | andrzejj9 | Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD | 10 | 04.09.2013 19:17 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
535 śmiesznych tekstów | mallow | Humor | 6 | 01.06.2003 16:49 |