Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.10.2015, 15:08   #1
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Meble z projektu - na zamówienie

Zamierzam sprawić sobie szafę suwaną która będzie mieścić się we wnęce + futurystyczna półka na książki - mam dosyć dużo książek.
Gotowe projekty nie do końca mi odpowiadają. Tak więc wpadłem na pomysł co by sobie samemu zaprojektować taką szafę. Projekt w 3D już mam (wstępną koncepcję), jak będzie trzeba dokumentację się dorobi. Ale pojawia się problem kto to wykona. Pomału zaczynam szukać firmy co by z takowego projektu mi takową szafę i półki zrobiła i nie policzyła sobie za to jak za zborze.

Może ktoś polecić jakieś sprawdzone firmy, które się tym trudnią?

Czy raczej wszyscy lecieli na gotowcach ewentualnie sami docinali deski itd.
Samemu docinać nie specjalnie chcę - nie mam zdolności co do stolarki - no chyba, że nie będzie innego wyjścia.

W sumie pasowała by taka forma, iż wysyłam projekt, a oni przysyłają wszystkie niezbędne komponenty deski docięte, prowadnice itd. a ja sobie to składam

W sumie to jeszcze się zastanawiam, czy to by było w miarę opłacalne - bo jeśli cena będzie zaporowa to sobie odpuszczę i wezmę gotowca... ale jeśli była by znośna... to... byłby nie najgorszy pomysł...

Ostatnio zmieniany przez mgit : 25.10.2015 o godz. 15:33
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.10.2015, 15:46   #2
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Na gotowcach? Jak masz tyle szczęścia, że jakiś gotowiec wejdzie ci w miejsce które masz do zagospodarowania i w dodatku spełnia twoje wymagania funkcjonalno-estetyczne. Rzadka rzadkość...

Więc albo firma, która zabuduje ci pomieszczenie za ciężki pieniądz, albo własna realizacja - jest to jak najbardziej wykonalne, trzeba się tylko trochę rozeznać w okolicznych firmach. Dlaczego okolicznych? Bo transport wielkich i ciężkich gabarytów sporo kosztuje.

Ja wcześniej korzystałem z usług Juana (przycięcie formatek), ale ostatnio stali się oni dla detalistów mocno niekonkurencyjni - nie chce im się już ruszyć tyłka dla przycięcia paru płyt, a jak ostatnio powiedzieli mi, że dla jednej formatki muszę zamówić całą paletę, to się pożegnaliśmy. Znalazłem drugą firmę działającą na rynku wawy i okolic, Mazi, dzięki której zrealizowałem swój ostatni projekt zabudowy za ca. 40% ceny proponowanej przez inne firmy. Fajnie wyszło
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2015, 16:01   #3
revolver0
Guru

Data rejestracji: 06.12.2005
revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Mój jednorożny przyjaciel powiedział że masz błąd "ktoś płaci za coś jak za zboże ", a wracając do tematu szukaj jakiegoś stolarza na miejscu, albo wyrzynarkę zakup....
Stary 25.10.2015, 16:11   #4
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zrobisz samemu będziesz żałował , nie wyjdzie Ci tak dobrze jak firmie - sam to przerabiałem i do dziś w brodę pluje
poszukaj jednoosobowej firmy z twojej okolicy, wyjdzie najtaniej , z okolicy Chorzowa mogę Ci polecić dwóch fachowców ,
wycena kuchni dla mojej mamy :
-w znanej firmie kuchnia 10k ,
-u jednego z fachowców 6,5k

wiec warto się rozeznać, ale nie rób sam nawet nie wiesz 'ile po drodze' baboli wyjdzie
krzywizn ,poziomowania itd

Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości

Czyli wychodzi na to, iż nie ma co kombinować... dopieścić projekt i szukać firmy co mi to dotnie na wymiar

No to idę rozsyłać zapytania ofertowe do okolicznych firm
pomierzyć wszystko o też sztuka ,weź pod uwagę krzywizny ścian sufitu i podłogi ,
firmy jednoosobowe robią pomiar za darmo

Ostatnio zmieniany przez - Deckard - : 25.10.2015 o godz. 16:43
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2015, 16:35   #5
mgit
Guru

mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez - Deckard - Podgląd Wiadomości
Zrobisz samemu będziesz żałował , nie wyjdzie Ci tak dobrze jak firmie - sam to przerabiałem i do dziś w brodę pluje
poszukaj jednoosobowej firmy z twojej okolicy, wyjdzie najtaniej , z okolicy Chorzowa mogę Ci polecić dwóch fachowców ,
wycena kuchni dla mojej mamy :
-w znanej firmie kuchnia 10k ,
-u jednego z fachowców 6,5k

wiec warto się rozeznać, ale nie rób sam nawet nie wiesz 'ile po drodze' baboli wyjdzie
krzywizn ,poziomowania itd
Chorzów - to dosyć daleko, jakieś 269 km za daleko

Jak coś to bliżej mi do Legnicy / Wrocławia będę szukać.
Właśnie się tych krzywizn obawiam... znając swoje zdolności do obsługi wyrzynarki albo piły... to nic dobrego by z tego nie wyszło...

Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Na gotowcach? Jak masz tyle szczęścia, że jakiś gotowiec wejdzie ci w miejsce które masz do zagospodarowania i w dodatku spełnia twoje wymagania funkcjonalno-estetyczne. Rzadka rzadkość...

Więc albo firma, która zabuduje ci pomieszczenie za ciężki pieniądz, albo własna realizacja - jest to jak najbardziej wykonalne, trzeba się tylko trochę rozeznać w okolicznych firmach. Dlaczego okolicznych? Bo transport wielkich i ciężkich gabarytów sporo kosztuje.

Ja wcześniej korzystałem z usług Juana (przycięcie formatek), ale ostatnio stali się oni dla detalistów mocno niekonkurencyjni - nie chce im się już ruszyć tyłka dla przycięcia paru płyt, a jak ostatnio powiedzieli mi, że dla jednej formatki muszę zamówić całą paletę, to się pożegnaliśmy. Znalazłem drugą firmę działającą na rynku wawy i okolic, Mazi, dzięki której zrealizowałem swój ostatni projekt zabudowy za ca. 40% ceny proponowanej przez inne firmy. Fajnie wyszło
O ile półka na książki - to jeszcze z gotowców by się coś znalazło, ale nie spełnia to mojej koncepcji w 100%

Co do szafy - to lipa totalna, za cholerę z gotowców nic sensownego nie znalazłem, a jak już było coś fajnego to albo za małe albo za duże... więc gotowiec szafy - to bardzo ciężki temat...

Czyli wychodzi na to, iż nie ma co kombinować... dopieścić projekt i szukać firmy co mi to dotnie na wymiar

No to idę rozsyłać zapytania ofertowe do okolicznych firm
Stary 27.10.2015, 11:29   #6
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Jak do Wrocławia daleko nie masz, to robisz wydruk, jedziesz w niedzielę na Świebodzki i idziesz po kolei gadasz z ludźmi od mebli. W zasadzie każdy zrobi na wymiar.

Możesz też bezpośrednio do Twardogóry.. tam kiedyś w co drugim domu meble robili. Nie wiem, jak teraz, ale pewnie dużo się nie zmieniło..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2015, 18:58   #7
mgit
Guru

W sumie to już znalazłem (wstępnie trzy firmy) bliżej niż wrocław... bo tylko 20 km od mojej miejscowości...

Na tą chwilę sprawdzam opinie o tej firmie indeco, mradwańscy, koncept

Każda z tych firm oferuje to co mnie by interesowało, ba nawet więcej niż myślałem... tym samym projekt wstępny się zdezaktualizował.

Ba nawet montaż oferują - ale tu się jeszcze zastanawiam... zależy ile sobie policzą za ewentualny montaż... jak nie drogo to się skuszę... a jak cena z kosmosu to jak ma się wszystko na wymiar docięte - to żadna sztuka zmontować...

Oczywiście pomiary wszędzie są gratis - więc kwestia mierzenia mam już z głowy
Stary 27.10.2015, 19:03   #8
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Indeco.. widzę że Cie stać
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2015, 19:09   #9
mgit
Guru

Zapoznałem się z ich wstępną ofertą i nie jest tragicznie... u mradwańscy trochę taniej - ale nie jest to mega różnica.

Jak mówiłem to są wstępne firmy... więc może uda się znaleźć coś tańszego

Znalazłem jeszcze jakaś firmę tzw. jednoosobową - ale opinie nie zachęcają... w sumie za wielkiego wyboru nie mam, w obrębie 20 km od mojej miejscowości.

Zobaczę jeszcze jak z Wrocławiem i ewentualnym transportem... bo to godzina w jedną stronę... może się okazać - że jak zapłacę za transport to wyjdzie na to samo co bym brał w indeco...

W sumie to nie spieszy mi się - więc na poszukiwania mam czas

Myślę, że tak za miesiąc dopiero zdecyduję się na jakieś rozwiązanie ostateczne i w tedy się zamówi...

Co do ceny - raczej zdaję sobie sprawę, że w w 1 tyś. się nie zamknę

Ostatnio zmieniany przez mgit : 27.10.2015 o godz. 19:25
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: