![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Zwiększyć FPS w filmach?
Kumpel cos mowil ze mozena zwiekszyc fps w filmach ale ja w temacie filmow jestm
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
KAZDY film z tego co wiem ma ZAWSZE 25 klatek na sekunde / czasami mówi sie ze dla płynnosci potrzebne sa tylko 24 a ta 25 to klatka reklamowa - jesli chcecie wiedzieć to napisze o co chodzi / Ale wracajac do tematu - ostatnio filmy a szczególnie te które korzystają z DIVX 5.02 stały sie bardzo wymagające systemowo / tzn PIII 550 im nie wystarcza i tyle wiam bo sam taki mam / Jedyna moja rada jesli film który posiadasz Ci sie haczy a korzysta z DivX 5.02 i pod starszym nie uruchmia sie to musisz sprawdzić ustawienia kodeka. DIVX 5.02 po instalacji ma ustawiony suwak "jakosci" filmu na srodku - wystarczy zjechać do min i wszystko gra - czsami nawet nie widac róznicy w jakości. Odpalasz film z Windows Media Player - wchodzisz w Plik / Własciwosci / Zaawansowane / i wybierasz z oknienka DIVX Decoder Filter zaznaczasz go i dajesz własniwosci tam odhaczasz wszelkie ptaszki i zjeżdzasz z suwakiem Quality na min. AHA jesli to nie pomoze to - albo film jest skopany / zdarzały mi sie takie / albo jest zrippowany z taka jakoscią ze poprostu wymaga szybkiego sprzetu / Miałem tak Zripowanych Blokersów bez 1Ghz ciął sie jak głupi a na P4 null problems / Załaczm screen jak powinno byc wszystko ustawione. Pzdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
o ile mi wiadomo nie można zwiększyć ilości fps w filmie;
film został skompresowany, pozostałe klatki zostały utracone - możesz je ewentualnie sam sobie domalować ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Macie może radę na nienadążanie dzwięku za obrazem
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.08.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Registered
Data rejestracji: 19.12.2002
![]() |
Dla wszystkich co maja slaby sprzet:
http://sourceforge.net/projects/ffdshow zainstalujcie sobie najnowsza alfe i juz nic nie potrzeba - od razu odtwarza DIVX 3,4,5 XVID i wiele innych... mozecie nawet pogrzebac przy postprocesingu troche ![]() Jak nie to wpiszcie mi na priva - postaram sie pomoc (troszke sie tym interesuje) albo zapraszam na forum divx.pl... (sorki za krypto reklame ale to nie konkurencja dla cdrinfo.pl) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.07.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
ale to jest ciagle ta same fps
![]() Mały wykład żeby oko ludzkie nie zauważyło "klatkowania" musi byc ok 26klatek na sekunde - mati1700 ty zmniejszajac wymagania po prostu powodujesz ze twój komp wyrabia te klatki bo przy duym współczynniku kompresji jezeli komp sie nie wyrabia z dekompresja powoduje to pomijanie okreslonych klatek - synchronizuje ci dlatego powoduje to efekt"klatkowania" - Najlepiej wytłumaczył Laser (coś Cię ostatnio na gg nie widze ![]() ![]()
![]() |
#9 |
![]() |
moze tu cos zobaczycie screen z gspota
![]() |
#10 |
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
to ci wskazuje ze wyrabia ci 12 kaltek na s jak sie uprzez zeby było wiecej klatek mozesz zwiekszyc sobie np programmem ubw i zdaje sie vplayerem do odtwarzania wtedy film ci bedzie sie po prostu szybciej odtwarzac - jakosci nie polepszysz napewno
![]() |
#11 |
Registered
![]() |
Na prawde sprobojcie na slabym sprzecie z FFDshow!!! Nie dosc ze ma nizsze wymagania to do tego ma kupe opcji (resize, napisy, deintercele itp) a na dodatek ma mniej wymagajacy postprocesing.
Zreszta w tej chwili FFDshow jest najlepsza biblioteka do odtwarzania filmow... XVID DIVX... mowie wam warto! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Wiesz może skąd można wziąć jakiś polski opis opcji tego ffdshow'a
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() |
a nie gryzie sie z filmami? Jak zrzucasz do DivX z DVD nie gryzie sie
![]()
![]() |
#14 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Witam ! Siedze w szkole do 15 i zanim misie cos zachce to trzeba sie do lekcji wziąśc - spoko postaram sie to nadrobić w weekend ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Registered
![]() |
Cytat:
Coz moge powiedziec oprocz tego ze FFDshow jest najlepszym obecnie dekoderem ![]() Wiem ze chodzi prawdopodobnie o optymalne ustawienia do odtwarzania filmow w DIVX XVID itp... FFDshow jest po polsku - wejdzcie do Tray&dialog setings - jest tam opcja wyboru jezyka a w niej PL. Jest jeszcze Miscellaneous (Rozne) - tam mozecie ustawic IDTC na XVID. W opcjach postprocesingu mozna zaznaczyc opcje Full luma range - poprawia to kontrast przy ogladaniu filmow z daleka. Poza tym niekotorzy moga dodac szum (filmy wygladaja naturalniej nie widac mrugajacych kwadratow, schodkowania koloru, kafelkow - czeste przy ogladaniu na TV (poprzez TV-Out) - opcja Noise tylko ze trzeba dobierac to indywidualnie do filmu ale tutaj sa przykladowe ustawienia Ustawienie Noise nie beda one dzialaly super zawsze! Cytat:
Ostatnio zmieniany przez cpuks : 07.01.2003 o godz. 15:23 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|