![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
radio internetowe - problem :/
Witam
Mam taki problem chciałbym słuchać np.radia 94 przez winampa, ale ono otwiera się w okienku PopUp, czy jest możliwe skonfigurowanie winampa w taki sposób, aby to on odtważał to radio i inne radia otwierające sie w ten sposób?? PS Ułatwia to napewno obsługe ponieważ okienka zdaża mi się co chwile zamykac :/ |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Fire Walk With Me
Data rejestracji: 20.04.2003
![]() |
Czy winamp sobie poradzi to nie wiem, może jest jakaś wtyczka.
Natomiast Media Player radzi sobie z tym http://www.internetradio.cz/adpoint94fm.asx
![]() |
#3 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
u mnie wyskakuje jakiś dziwny komunikat, może ktoś wie o co chodzi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Fire Walk With Me
![]() |
A spróbuj to otworzyć mms://217.11.251.145/adpoint94fm
U mnie pierwszy i drugi otwiera się bez problemu. Jednak (nie wiem dlaczego) zarówno IE jak i WMP przy pierwszym uruchomieniu chciały zmienić poziom zabezpieczeń połączenia internetowego (czy jakoś tak). ---UPDATE--- Przed chwilą uruchomiłem w winampie coś takiego http://217.11.251.145/adpoint94fm/.wma Działa bezproblemowo w wersji 5.03a, w wersji 5.03c są z tym problemy.
Music Is Expression - Trance Is Life Windows XP Pro SP2 protected by Kaspersky Internet Security 6 ![]() Ostatnio zmieniany przez Blaze : 09.07.2004 o godz. 17:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Wielkie dzięki Blaze, a czy mogę wiedziec jak znalazłeś odnośnik
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Fire Walk With Me
![]() |
W skrócie.
Link do .asx pochodzi z tego pop-up'a o którym pisałeś w pierszym poście, nie trzeba było szukać w źródle. Jest wyraźnie zaznaczony jako dla systemów innych niż windows. Link do mms pochodzi z pliku asx. Można odczytać w WMP lub np. TotalCommander w podglądzie binarnym. A ten ostatni to zmodyfikowany mms. Info z innego forum. Aby otworzyć strumień mms w winampie należy zmienić MMS -> HTTP oraz jeśli na końcu nazwy strumienia nie ma rozszerzenia dopisać /.wma. Nie jest to 100% skuteczne ale w większości przypadków sie sprawdza.
![]() |
|
|