![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Stan WSTRZYMANIA,USPIENIA czy HIBERNACJA ?
Witajcie...
Zawsze mialem problem z rozroznieniem tych stanow w ktore mozna wprowadzic WINDOWSA.... Czy ktos moglby napisac krotko jakie sa miedzy nimi roznice i ktory np. bylby najlepszy do zastosowania do nocnych sciagan p2p by zuzywac jak najmniej pradu... (oszczedzamy gdzie mozemy). Z gory dzieki za wyjasnienie tego watku. pozdro dla znajomych ! |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Stan wstrzymania to tryb oszczędnościowy, wtedy zarówno monitor jak i dysk są wyłączone, sytuacja ulega zmianie po dotknięciu myszy lub klawiatury, praca może być kontynuowana, w trybie wstrzymania nasza praca nie jest zapisywania, w przypadku braku zasilania nie zapisane dane są tracone.
W trybie hibernacji najpierw zapisywane są dane na dysku oraz stan komputera, a potem wyłączany jest monitor, dysk twardy i sam komputer. Powracając do pracy ze stanu hibernacji wszystko znajduje się w stanie, w jakim było pozostawione przez użytkownika. Stan uśpienia...nie mam pojęcia , to będzie chyba w WinVista
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 16.12.2005 o godz. 15:56 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zeropostowiec
Data rejestracji: 12.09.2005
![]() |
Uśpienie to to samo co hibernacja.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jescze tylko dodam, że przy starych AMD i płytach do nich (nie wiem jak jest teraz) hibernacja powodowała wyłączenie wiatraka i nagrzewanie się procka.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Żabol
![]() |
yyy to z tego by wynikalo ze ten STAN WSTRZYMANIA bylby fajnie oszczedny ale jesli piszesz Maciej ze dyski sie wylaczaja to w przypadku sciagania p2p np z DC gdzie dysk prawda musi pracowac nobo zapis jest jakis robiony to bede mogl w takim stanie wstrzymania sciagac ? czy niet? Czy przy sciagani poprostu pozostaje mi manualnie wylaczyc monitor i to bedzie MOJ TRYB OSZCZEDNY bo wiecej sie nie da nic zrobic...
no mam w miare nowego AMD Semprona wiec mam nadzieje ze nie bedzie problemow. A i tak P.S. maly moze wiecie jak wylaczyc info o malym miejscu na dysku w XP bo mnie tu juz draznic zaczyna
Ostatnio zmieniany przez frog : 16.12.2005 o godz. 20:11 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Cytat:
Jeśl chodzi o wyłącznie monitora to można ustawić żeby monitor wyłączał się (właściwie to przechodził w tryb stend-by) sam po x-minutach jesli nie ruszamy myszką ani nie wciskamy klawiatury (wchodzisz do ustawień wygaszacza ekranu, potem opcja zasilanie monitora i ustawiasz po ilu minutach ma się wyłączyć). Jeśli zostawiasz włączonego kompa na noc to warto też powyłączać inne zbędne programy (procesy). Odciąży to nie tylko pamięć ale przedewszystkim procesor, a wiadomo - mniejsze obciążenie => procesor się mniej grzeje => wiatraki chodzą wolniej => większa cisza ![]() pzdr.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz __________________________________________________ _______________ |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
nie mozesz wprowadzic komputer w zaden stan ,jezeli chcesz sicgac z p2p. Jak widzisz wylaczaja sie dyski , wiec nie bedziesz mogl zapisaywac danych. Ponad to jezeli masz Neostrade (pisze jezeli!) to gdy dasz na stan wstrzemania to Ci sie ona rozlaczy. Wylacz monitor to troszke mniej prad zje.
Jesli chodzi o zuzycie prad to polecam ta dyskusje: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=49908 Sam ja napisalem, mysle ze znajdziesz tam odpowiedz na swoje pytanie.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zeropostowiec
Data rejestracji: 12.09.2005
![]() |
Da się zrobić tak żeby przy stanie wstrzymania dyski się nie wyłączały. (nie wiem jak się to robi w windowsie)
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Żabol
![]() |
nie mozesz wprowadzic komputer w zaden stan ,jezeli chcesz sicgac z p2p - i tak wlasnie podejrzewalem
No nic czyli przyoszcedze tylko na monitorku wylaczonym. No nic chlopaki dzieki za wyjasnienie i pomoc !
|
|
|
|
![]() |
|
|