![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nero Oficjalne forum poświęcone aplikacjom ze stajni Nero AG |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.02.2004
![]() |
Jak nagrać płytę DVD + JPG
Potrzebuję nagrać w Nero (wersja 6.3.1.17) płytę, na której będzie film DVD oraz zdjęcia JPG. Film mam zarówno w postaci gotowych do wypalenia plików BUP, IFO, VOB jak i obrazu ISO. Jeśli wypalam najpierw DVD, to później nie mogę już dograć na płytę zdjęć JPG, pomimo że nie zamknąłem płyty (notabane, jak ją zamknąć - nie widzę takiej funkcji). Jeśli natomiast do kompilacji "Wypal pliki DVD-video" dodam zdjęcia, to w komputerze są one widoczne, natomiast nie widzą ich odtwarzacze i nagrywarki DVD (odtwarzają od razu i tylko film). Natomiast przy nagraniu najpierw zdjęć (przy zaznaczeniu wielosesyjności) ne można później wypalić plików DVD, gdyż uporczywie wyskakuje komunikat: "dysk nie jest pusty, włóż odpowiedni dysk"
A przecież istniej ą płyty DVDF, na których znajdują sie również zdjęcia z produkcji filmu, a więc możliwość stworzenia i nagrania takiej kompilacji istnieje. Tylko gdzie jest jej opis? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy zdj***281;cia z produkcji filmu na tych "istniej***261;cych" p***322;ytach s***261; w postaci JPG?
![]() Przeanalizuj sobie tak***261; p***322;yt***281; i wyci***261;gnij wnioski. ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
We***378; te***380; pod uwag***281;, ***380;e zdj***281;cia nagrane na DVD w formacie zjadliwym dla odtwarzaczy sa przeskalowywane do rozdzielczo***347;ci PAL 720x576 (czyli jakie***347; 0.4Mpix).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Wniosek z tego byłby taki, że zdjęcia należy jakoś "skomponować" z plikiem AVI (zgranym z kamery) i dopiero tę kompilację skonwertować do postaci filmu DVD. Czy można to zrobić np. przy pomocy standardowej aplikacji Windows Movie Maker? Cytat:
Chodziło mi o to w jaki sposób na płycie DVD-R nagrać film DVD (z plików lub obrazu) oraz dodatkowo pliki JPG ze zdjęciami. I tego, niestety, nie dowiedziałem się ![]() Być może nie ma w ogóle takiej możliwości, ale jeśli tak, to również chciałbym o tym wiedzieć żeby nie tracić niepotrzebnie czasu i energii ![]() Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 18.08.2008 o godz. 21:33 Powód: ppp |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nagranie filmu DVD i zdj***281;***263; nie jest specjalnie trudne.
Ale oczywi***347;cie jak odtwarzacz stacjonarny zobaczy film to zacznie go odtwarza***263;. Je***380;eli oczekujesz menu z wyborem czy ogladac film czy zdj***281;cia to niestety tak zrobi***263; si***281; nie da - to nie kwestia p***322;yty lecz odtwarzacza. Producenci nie przewidzieli takiej mo***380;liwo***347;ci i ju***380;. Oczywi***347;cie na komputerze mo***380;na ogl***261;da***263; i jedno i drugie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Co prawda w nagrywarce Panasonic EH-57 mogę przy nagrywaniu wybrać opcje czy płyta ma startować film automatycznie czy wyświetlać menu lecz, niestety, nie zmienia to nic w kwestii "widoczności" plików JPG, w wyświetlonym menu płyty jest tylko film. Oczywiście, samo nagranie filmu DVD i plików JPG na płytę nie jest zbyt skomplikowane; po wybraniu opcji "Wypal pliki DVD video" i dołożeniu do kompilacji zdjęć JPG, na płycie znajduje się i jedno i drugie. Niemniej JPG-i widoczne są tylko na komputerze, a chodziło mi o to żeby były one dostępne również dla tych, co nie mają komputera, a tylko odtwarzacz DVD. Spróbuję w tej kwestii pokombinować coś z Windows Wideo Makerem; wczytać plik AVI, dodac do niego galerię zdjęć i zapisać jako jeden "projekt", a następnie zrenderować go w darmowym AVI2DVD do postaci filmu DVD. Trochę to potrwa, ale doświadczenie jest bezcenne, nie da się go kupić przy pomocy karty MasterCard ![]() Pozdrawiam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
S***261; jeszcze programy typu MemoriesOnTV, kt***243;re r***243;wnie***380; s***322;u***380;***261; do tworzenia pokazu zdj***281;***263; w formacie DVD-video.
![]() Maj***261;c taki pokaz + film nie jest ju***380; trudno po***322;***261;czy***263; to w ca***322;o***347;***263;. ![]()
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Jak zgrać video z kamery cyfrowej na płyte dvd? | Allrogal | DVD-Video | 10 | 07.02.2009 12:18 |
Jak nagrać 2 filmy dvd na jednej płycie dvd | sebastian001 | DVD-Video | 2 | 03.04.2005 15:14 |
LiteOn 1673 jak nagrać płyte DVD z predkościa ponizej 4x | Igor Corp. | Napędy optyczne DVD | 27 | 23.03.2005 00:51 |
Jak za pomocą programu AdobeEncoreDVD zrobic nagrać płyte DVD z kilkoma ścieżkami...? | emesik | DVD-Video | 3 | 13.11.2004 21:14 |
Jak nagrać na płytke dvd powyżej 90 minut materiału video | mann | Napędy optyczne DVD | 2 | 18.04.2003 10:30 |