![]() |
Po zapoznaniu sie z wszystkimi poradami, opiniami dzięki wielkie za zainteresowanie tematem. Ja może do mojego tematu dorzucę to, że salon który mi sprzedał i zainstalował nagrywarkę i napęd wyjaśnił iż takie podłączenie taśmy ( a jest na jednej) stosuje w każdym przypadku. Sprawdziłem u kolegi który brał w tym samym miejscu i rzeczywiście podłączone ma tak samo ale u niego śmiga i przegranie płyty w locie średnio zajmuje ok 15min. Najciekawszy fakt tkwi w tym, że u mnie wybór prędkości nagrywania nie wpływa na czas nagrywania.Bez względu na prędkość-4x,8x lub 16x, czas nagrywania płyty z filmem wynosi ok 30 min.Nadmienię tu,że używam bardzo różnych nośników począwszy od firmowych (TDK,Esperanza, Verbatim) a kończąc na zwykłych, najtańszych płytach.Problem jest może i żaden bo można poczekać ale ciekawi mnie przyczyna tego i chciałbym to rozwiązać.Słyszałem,że można jakoś ustawić sposób buforowania przegrywanego sygnału, bo jak mi ktoś wyjaśnił nagrywarka nie nadąża z gromadzeniem materiału.Może na forum znajdzie się ktoś kto miał podobny przypadek i zrobił z tym porządek. Pozdrawiam
|
Ops,pomyliłem strony,piszę po raz drugi, sorki.
Po zapoznaniu sie z wszystkimi poradami, opiniami dzięki wielkie za zainteresowanie tematem. Ja może do mojego tematu dorzucę to, że salon który mi sprzedał i zainstalował nagrywarkę i napęd wyjaśnił iż takie podłączenie taśmy ( a jest na jednej) stosuje w każdym przypadku. Sprawdziłem u kolegi który brał w tym samym miejscu i rzeczywiście podłączone ma tak samo ale u niego śmiga i przegranie płyty w locie średnio zajmuje ok 15min. Najciekawszy fakt tkwi w tym, że u mnie wybór prędkości nagrywania nie wpływa na czas nagrywania.Bez względu na prędkość-4x,8x lub 16x, czas nagrywania płyty z filmem wynosi ok 30 min.Nadmienię tu,że używam bardzo różnych nośników począwszy od firmowych (TDK,Esperanza, Verbatim) a kończąc na zwykłych, najtańszych płytach.Problem jest może i żaden bo można poczekać ale ciekawi mnie przyczyna tego i chciałbym to rozwiązać.Słyszałem,że można jakoś ustawić sposób buforowania przegrywanego sygnału, bo jak mi ktoś wyjaśnił nagrywarka nie nadąża z gromadzeniem materiału.Może na forum znajdzie się ktoś kto miał podobny przypadek i zrobił z tym porządek. Pozdrawiam |
Cytat:
Cytat:
co do zabezpieczonych płyt sprawa jest jasna. nie wiem, jakie Ty masz doświadczenie, ale ja wiem tyle, że @Ed hunter zna się na rzeczy i wie co pisze :taktak: |
Cytat:
wreszcie widze sens tego forum - od zdania do zdania, a do kompromisu jakiegoś zawsze się dojdzie.... Cytat:
...a jak już wcześniej napisałem człowiek cały czas uczy się czegoś nowego (i myślę że po to właśnie są takie dyskusje).... :spoko: pozdrawiam :respect: P.S. a co do płyt źródłowych...jest jak w życiu.....jak dbasz tak masz...:):) |
Cytat:
Cytat:
|
@Prezesik: Napisałem o płytach, do których masz 100% pewność biorąc pod uwagę: stan nośnika źródłowego, wiesz co kopiujesz i chcesz to szybko skopiować (bez żadnego testowania nośnika w programach tak dla zrozumienia), także uogólnianie jak napisał ED jest bezsensowne dla mnie i świadczyło o tym, że niewiele wie na ten temat. Na boga ! nie sprowadzajcie znowu tematu do jednego "zabezpieczenia", te płyty wręcz należy zgrywać na dysk z zaznaczonymi odpowiednimi parametrami w programach, także nie powiecie mi, że jeśli ktoś jest 100% - towo przekonany do tego co kopiuje z płyty na płyte, przy 2 napędach (np. CD/DVD - CDRW/DVD-RW) nie skorzysta z opcji kopiowania "on fly"? NIE KAŻDA PŁYTA MUSI MIEĆ ZABEZPIECZENIA ETC. :\
|
przypomnia***322;a mi si***281; dyskusja o czerwonej diodzie :D
ok ma***322;o wiem....niech si***281; wypowie kto***347; kto du***380;o wie :taktak: zobaczymy co powie :D na pocz***261;tku te***380; pali***322;em w locie, ale po pewnym czasie i kilku p***322;ytach do kosza przesta***322;em a by***322;o to 4 lata temu. niech zacznie co***347; innego dzia***263; si***281; na kompie - np. emule zako***324;cza plik 700MB - Zobaczysz jak wyjdzie wypalanie w locie :hahaha: i ***380;adna ochrona zapisu nie da rady. Sprawd***378; transfer na dyskach, podziel na dwa i policz czy mo***380;esz kopiowa***263; DVD w locie z du***380;***261; pr***281;dko***347;ci***261; (przecie***380; nie jeden program nie m***243;wi***261;c o samym systemie zajmuje troch***281; tego transferu) dobra ju***380; nic nie pisz***281;, bo przeca nic nie wiem :szczerb: |
jak chcecie miec plytke bez bledow to raczej nie wypalajcie w "locie" tylko zgraj cala na dysk i dopiero wypalaj troszke dluzej nad tym zchodzi ale masz pewnosc nagrania pozdrawiam czesc :)
|
Rzecz jest w tym, ze sa ludzie ktorzy:
-mowia co wiedza, oraz tacy -co wiedza co mowia. Roznica, wydaje sie niewielka, ale jednak jest. Mozna kopiowac w locie plyty niezabezpieczone i w doskonalym stanie jednakowoz pod jednym warunkiem: -naped zrodlowy i naped docelowy sa wpiete w odrebne kontrolery. Wszystko to jest pieknie opisane w FAQ i prowadzenie dalszej dyskusji jest zbednym wydatkowaniem slow. Albowiem wszelkie argumenty za i przeciw zostaly juz dawno uzyte. Reasumujac: Kazdy robi tak, jak uwaza, ze jest dobrze, i jak mu rozum i doswiadczenie pozwala Ja osobiscie nie przegrywam "w locie". I to by bylo na tyle. |
Bo widzisz yahol - kazdy robi jak uwa***380;a, ***380;e jest dobrze, ale ka***380;dy potrzebuje czasu (jedni wi***281;cej inni mniej), ***380;eby doj***347;***263; do wniosku ***380;e nie przegrywa si***281; p***322;yt w locie. No ale do tego ka***380;dy musi doj***347;***263; sam, przewa***380;nie argumenty innych nie odnosz***261; skutku.
Mo***380;e si***281; te***380; okaza***263;, ***380;e przegrywanie z robieniem obrazu na HDD zajmuje mniej czasu ni***380; kopia w locie. Koronny argument szybko***347;ci mo***380;e wi***281;c upa***347;***263;. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:18. |